Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

€62,-

per persoon vanaf

Tour: Street food tour Hanoi

(T-VN-4667)

Halve dagexcursie Hanoi

Leuke pluspunten om te weten

  • Krijg uitleg over lokale ingrediënten op een versmarkt
  • Wandel door de oude wijk van Hanoi en bezoek verschillende restaurantjes en eettentjes
  • Proef typisch Vietnamese gerechtjes
  • Ook een dessert en op Vietnamese wijze gezette koffie mogen niet ontbreken
Eten is in Vietnam, net zoals in de meeste Aziatische landen, een essentieel onderdeel van de dag. Het is niet alleen een manier om de honger te stillen, maar ook een belangrijk sociaal aspect van de Vietnamese samenleving. Met familie, vrienden of collega’s wordt er van alles tijdens het eten besproken. Op elke hoek van de straat vind je kleine eetstalletjes waar de heerlijkste geuren je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat tegemoet komen. Er zijn zelfs vele ‘eetstraatjes’ die vaak zijn gespecialiseerd in één typisch gerecht. Maar wat zijn nou echte Vietnamese gerechtjes, behalve uiteraard de wereldberoemde loempia? Tijdens deze wandeltour met gids door de oude wijk van Hanoi ga je daar achter komen. En geloof mij, je smaakpapillen gaan verwend worden!

Aan het einde van de middag word je bij je hotel opgehaald en naar Truc Bach Lake gereden. Vanaf hier begint je wandeltour. Samen met je gids wandel je naar de Chau Long markt. Dit is een echte Aziatische versmarkt waar je zo ongeveer alle ingrediënten kunt vinden voor de typische Vietnamese gerechten. Je gids laat je allerlei ingrediënten zien waar je wellicht nog niet bekend mee bent en geeft uitleg hoe ze gebruikt worden. Waarschijnlijk ga je enkele producten later vanavond nog tegenkomen op je bord. Ook krijg je uitleg hoe het onderhandelen op zo’n markt nou gaat.

Dan verlaat je de drukte van de markt om niet ver van hier vandaan je eerste gerechtje te gaan proeven. Laten we meteen met het bekendste Vietnamese gerecht beginnen: de loempia. Maar dan net ietsje anders. Dit zijn namelijk verse loempia’s (niet gefrituurd), gerold in een velletje van rijstnoodles. Dit is echt lokale streetfood van Hanoi, het is licht (vult niet teveel) en smaakt heerlijk.

De zon zal waarschijnlijk al langzaam onder gaan als je naar het volgende restaurantje wandelt. Hier ga je heerlijk gekruide gegrilde garnalen proberen. Vanaf hier heb je mooi uitzicht over het Truc Bach meer en met een beetje geluk kun je genieten van een mooie zonsondergang.

Je vervolgt je wandeling naar een paar restaurantjes waar je nog meer echte lokale gerechtjes van Hanoi zult proberen, zoals banh xeo (een soort gefrituurd pannenkoekje), bun cha (een gerechtje van gemarineerd varkensvlees en koude rijstnoodles) en gegrilde vis.

Inmiddels zul je al een stukje voller zitten, dus de tijd is aangebroken om het langzaam te gaan afronden. Je gaat nu een Vietnamees dessert proberen. Ze noemen het in het Vietnamees een zoet soepje. Dat klinkt niet heel appetijtelijk maar het is een geliefd dessert en hoewel het in het begin wat vreemd is, zul je het waarschijnlijk best lekker vinden.

Niet alleen de Vietnamese keuken heeft een uitstekende reputatie, dat geldt ook voor de Vietnamese koffie. Dus een koffie mag zeker niet ontbreken. Probeer absoluut eens de typisch Vietnamese koffie. Meestal worden er Vietnamese koffiebonen gebruikt en de koffie wordt voor je neus op typisch Vietnamese wijze gezet. Deze wordt door de Vietnamezen gedronken met gecondenseerde melk. Is dit te sterk, dan kun je ook voor een normale koffie kiezen natuurlijk.

De avond wordt tenslotte afgesloten in het gezellige Ta Hien Street. De specialiteit van deze straat is namelijk bier. Geniet hier van een glaasje bier met een snackje erbij, terwijl je nog eens de sfeer van de bruisende oude wijk in je op kunt nemen.

Hiermee komt de tour tot een einde. Je neemt afscheid van je gids en je transfer brengt je terug naar je hotel.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel