Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds

Stadstour Hanoi (T300)

Dagtour


Stadstour Hanoi

Leuke pluspunten om te weten

  • Ho Chi Minh Mausoleum
  • Tempel van de Literatuur
  • Rit per cyclo door Hanoi
De geschiedenis van Hanoi gaat duizenden jaren terug in de tijd. In deze periode zijn er talrijke Chinese aanvallen geweest en heeft men vele Vietnamese keizers zien komen en gaan. In de tempels en pagodes in Vietnam zijn de Chinese details dan ook duidelijk zichtbaar.
Aan het einde van de 19e eeuw werd Vietnam een Franse kolonie. Deze Europese invloeden zijn nog steeds zichtbaar aan de elegante koloniale gebouwen die de stad rijk is. Vandaag de dag is Hanoi een stad met 4 miljoen inwoners. Desondanks hebben delen van de stad nog een dorps karakter, voornamelijk in en rondom de Old Quarter ofwel de oude wijk.

Tijdens deze dagtour brengt u een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden van Hanoi.
’s Morgens brengt u een bezoek aan de Literatuurtempel, de 1e universiteit van Vietnam uit 1070, gebouwd in traditionele stijl. Dan ziet u het Ho Chi Minh complex met het mausoleum van Ho Chi Minh, de laatste rustplaats van de vader van Vietnam. Hier vindt u ook het eenvoudige huis van Ho Chi Minh, waar hij zeer sober heeft gewoond. Vlakbij vindt u de Eenzuilige pagode, een sereen bouwwerkje.

Na de lunch, die u zult genieten in een lokaal restaurant, bezoekt u het Volkenkundig Museum, waar u een overzicht krijgt van de verschillende bevolkingsgroepen van Vietnam, hun gewoontes, tradities en hun levenswijzen. Vervolgens is het tijd voor een rit door de levendige oude wijk van Hanoi per cyclo, een soort fietstaxi. Op die manier beleeft u de wijk op zijn best! U rijdt door de smalle straatjes die veelal uit de middeleeuwen dateren en waren ingericht om de oude citadel te bevoorraden. Hier vindt u nog steeds vele winkeltjes en eetstalletjes.

Aan het einde van de middag wordt u terug gebracht naar uw hotel.

Vraag nu uw persoonlijke offerte op maat aan!Foto's

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2017 333travel