Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Vietnam > Stadstour hanoi
Vorige pagina

€66,-

per persoon vanaf

Tour: Stadstour Hanoi

(T-VN-0300)

Dagtour

Leuke pluspunten om te weten

  • Literatuurtempel
  • Ho Chi Minh Complex
  • Wandeltocht door de oude wijk van Hanoi
De geschiedenis van Hanoi gaat duizenden jaren terug in de tijd. In deze periode zijn er talrijke Chinese aanvallen geweest en heeft men vele Vietnamese keizers zien komen en gaan. In de tempels en pagodes in Vietnam zijn de Chinese details dan ook duidelijk zichtbaar. Aan het einde van de 19e eeuw werd Vietnam een Franse kolonie. Deze Europese invloeden zijn nog steeds zichtbaar in de elegante koloniale gebouwen die de stad rijk is. Vandaag de dag is Hanoi een stad met 4 miljoen inwoners. Desondanks hebben delen van de stad nog een dorps karakter, voornamelijk in en rondom de Old Quarter ofwel de oude wijk.

Tijdens deze dagtour breng je een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden van Hanoi. ’s Morgens breng je een bezoek aan de Literatuurtempel, de 1e universiteit van Vietnam uit 1070, gebouwd in traditionele stijl. Dan bezoek je het Volkenkundig Museum, waar je een overzicht krijgt van de verschillende bevolkingsgroepen van Vietnam, hun gewoontes, tradities en hun levenswijzen.

In de middag bezoek je het Ho Chi Minh complex met het eenvoudige huis van Ho Chi Minh, waar hij zeer sober heeft gewoond. Vlakbij vind je de Eenzuilige pagode, een sereen bouwwerkje.

Een korte rit brengt je naar de levendige oude wijk van Hanoi. Je wandelt met je gids door de smalle straatjes die veelal uit de middeleeuwen dateren en waren ingericht om de oude citadel te bevoorraden. Hier vind je nog steeds vele winkeltjes en eetstalletjes. Je sluit de dag af met een wandeling rondom het Hoan Kiem meer, waar je de charmante Ngoc Son tempel bezoekt.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel