Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Vietnam > Sapa per trein > Dag tot dag
Vorige pagina

€364,-

per persoon vanaf

Tour: Sapa per trein

(T-VN-0308)

5-daagse tour

Dag 1: Hanoi - Lao Cai
Vandaag word je naar het treinstation in Hanoi gebracht en neem je vanuit hier de nachttrein naar Lao Cai. Overnachting in een 4-persoons airconditioned slaapcabine.

Dag 2: Cat Cat dorp of wekelijkse lokale markt
De trein komt in de vroege ochtend aan in het plaatsje Lao Cai. Hier word je opgehaald door je gids die je naar een lokaal restaurant brengt zodat je kunt ontbijten. Dan word je naar Sapa gereden, een plaatsje waar de Fransen zich vroeger in de koelte terugtrokken. Terwijl het licht wordt en de mist langzaam oplost, zul je steeds meer kunnen genieten van prachtige vergezichten over dalen bedekt met rijstterrassen. Na aankomst maak je een wandeling naar het bergdorpje Cat Cat, waar het H'Mong volk woont. Maak foto's van de prachtige uitzichten en ontmoet de lokale bevolking, die graag hun Engels met je oefenen. Op de terugweg bezoek je nog een waterval.

Mocht het vandaag een dinsdag, donderdag, zaterdag of zondag zijn, dan heb je vandaag een ander programma. Je bezoekt een kleurrijke, lokale markt, waar deze regio om bekend staat. Hier vind je allerlei lokale producten en vele verschillende bergvolkeren die hun waar verkopen. In de middag word je dan naar Sapa gebracht.

Dag 3: Ma Tra en Ta Phin
Wederom een schitterende wandeling vandaag. Over paadjes uitgesleten door waterbuffels en de lokale bevolking wandel je door de valleien, omzoomd door magnifieke bergen. Je wandelt door een klein verscholen dorpje van de Black Hmong en je kunt een lokaal schooltje bezoeken, mits deze geopend is. Na de lunch bereik je nog een lokaal dorpje, waar je meer leert over de Black Hmong en de Red Dzao bergvolkeren, de 2 grootste etnische groepen in dit gebied. Je leert ook meer over hun cultuur en de typische klederdracht waar je ze aan kunt herkennen. Ook bestaat er de mogelijkheid om een lokale eenvoudige woning en een grot te bezoeken. Na de wandeling word je per auto weer teruggebracht naar Sapa.

Dag 4: Sapa - Lao Cai - Hanoi
Vandaag kun je je dag zelf indelen. Als het zaterdag is, vind je in Sapa de wekelijkste markt waar je kunt rondstruinen. Hier vind je vele lokale producten, van versproducten tot allerlei huishoudelijke artikelen. Hier vind je ook verschillende bergvolkeren, te herkennen aan hun verschillende kleding, die hier artikelen kopen of verkopen. Op de andere dagen kun je Sapa gaan verkennen en wandelen in de omgeving. Aan het einde van de middag word je naar Lao Cai gebracht, waar je de avondtrein terug naar Hanoi neemt.

Dag 5: Hanoi
Aankomst in Hanoi, onze chauffeur brengt je naar je hotel of naar de luchthaven. Einde tour.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel