Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Vietnam > Sapa per trein > Dag tot dag
Vorige pagina

€353,-

per persoon vanaf

Tour: Sapa per trein

(T-VN-0308)

5-daagse tour

Dag 1: Hanoi - Lao Cai
Vandaag wordt u naar het treinstation in Hanoi gebracht en neemt u vanuit hier de nachttrein naar Lao Cai. Overnachting in een 4-persoons airconditioned slaapcabine.

Dag 2: Cat Cat dorp of wekelijkse lokale markt
Uw trein komt in de vroege ochtend aan in het plaatsje Lao Cai. Hier wordt u opgehaald door uw gids die u naar een lokaal restaurant brengt zodat u kunt ontbijten. Dan wordt u naar Sapa gereden, een plaatsje waar de Fransen zich vroeger in de koelte terugtrokken. Terwijl het licht wordt en de mist langzaam oplost, zult u steeds meer kunnen genieten van prachtige vergezichten over dalen bedekt met rijstterrassen. Na aankomst maakt u een wandeling naar een bergdorpje Cat Cat, waar het H'Mong volk woont. Maak foto's van de prachtige uitzichten en ontmoet de lokale bevolking, die graag hun Engels met u oefenen. Op de terugweg bezoekt u nog een waterval.

Mocht het vandaag een dinsdag, donderdag, zaterdag of zondag zijn, dan heeft u vandaag een ander programma. U bezoekt een kleurrijke, lokale markt, waar deze regio om bekend staat. Hier vindt u allerlei lokale producten en vele verschillende bergvolkeren die hun waar verkopen. In de middag wordt u dan naar Sapa gebracht.

Dag 3: Ma Tra en Ta Phin
Wederom een schitterende wandeling vandaag. Over paadjes uitgesleten door waterbuffels en de lokale bevolking wandelt u door de valleien, omzoomd door magnifieke bergen. U wandelt door een klein verscholen dorpje van de Black Hmong en u kunt een lokaal schooltje bezoeken, mits deze geopend is. Na de lunch bereikt u nog een lokaal dorpje, waar u meer leert over de Black Hmong en de Red Dzao bergvolkeren, de 2 grootste etnische groepen in dit gebied. U leert ook meer over hun cultuur en de typische klederdracht waar u ze aan kunt herkennen. Ook bestaat er de mogelijkheid om een lokale eenvoudige woning en een grot te bezoeken. Na de wandeling wordt u per auto weer teruggebracht naar Sapa.

Dag 4: Sapa - Lao Cai - Hanoi
Vandaag kunt u uw dag zelf indelen. Als het zaterdag is, vindt u in Sapa de wekelijkste markt waar u kunt rondstruinen. Hier vindt u vele lokale producten, van versproducten tot allerlei huishoudelijke artikelen. Hier vindt u ook verschillende bergvolkeren, te herkennen aan hun verschillende kleding, die hier artikelen kopen of verkopen. Op de andere dagen kunt u Sapa gaan verkennen en wandelen in de omgeving. Aan het einde van de middag wordt u naar Lao Cai gebracht, waar u de avondtrein terug naar Hanoi neemt.

Dag 5: Hanoi
Aankomst in Hanoi, onze chauffeur brengt u naar uw hotel of naar de luchthaven. Einde tour.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel