Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Vietnam > Rondje noord vietnam > Dag tot dag
Vorige pagina

€652,-

per persoon vanaf

Tour: Rondje Noord-Vietnam

(T-VN-0325)

6-daagse tour

Dag 1: Aankomst Hanoi
Welkom in de hoofdstad van Vietnam: Hanoi! Deze stad staat bekend als het Parijs van het Oosten, vanwege de Franse invloeden die zijn terug te vinden in de koloniale huizen en brede lanen die nog her en der in de stad te vinden zijn. Naast Franse invloeden is deze stad ook rijk aan Chinese invloeden uit oude tijden.

Bij aankomst wordt u opgehaald van het vliegveld en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Optioneel kunt u een privé waterpoppenshow bijboeken, bij een waterpoppenartiest thuis! Al 7 generaties lang is de familie van deze artiest gespecialiseerd in de waterpoppenshow, een duizend jaar oude typische kunstvorm uit deze regio. Tijdens deze avond ziet u hoe de poppen worden gemaakt en krijgt u een privé waterpoppenshow door de artiest zelf.

Dag 2: Hanoi-Lao Cai
Het is tijd om Hanoi te gaan verkennen. Allereerst bezoekt u de Literatuurtempel, de 1e universiteit van Vietnam uit 1070, gebouwd in traditionele stijl. Dan ziet u waar een van de belangrijkste leiders van het land, Ho Chi Minh, zeer sober heeft gewoond. Vlakbij vindt u de Eenzuilige pagode, een sereen bouwwerkje.

In de middag stapt u in een cyclo, een typische Vietnamese fietstaxi; de ultieme manier om de oude wijk van Hanoi te verkennen. U ziet de verschillende straatjes die gewijd zijn aan het verkopen van één product, zoals schoenen, elektronica etc. Het Hoan Kiem meer leent zich uitstekend voor een wandeling, waarbij u de Ngoc Son tempel bezoekt, mooi gelegen op een eilandje in het meer.

In de avond wordt u naar het treinstation gebracht voor uw avondtrein naar het noorden.

Dag 3: Lao Cai-Sapa
Uw trein komt in de vroege ochtend aan in het plaatsje Lao Cai. Hier wordt u opgehaald door uw gids die u naar een lokaal restaurant brengt zodat u kunt ontbijten. Dan wordt u naar Sapa gereden, een plaatsje waar de Fransen zich vroeger in de koelte terugtrokken. Terwijl het licht wordt en de mist langzaam oplost, zult u steeds meer kunnen genieten van prachtige vergezichten over dalen bedekt met rijstterrassen. Na aankomst maakt u een wandeling naar een bergdorpje Cat Cat, waar het H'Mong volk woont. Maak foto's van de prachtige uitzichten en ontmoet de lokale bevolking, die graag hun Engels met u oefenen. Op de terugweg bezoekt u nog een waterval.

Mocht het vandaag een dinsdag, donderdag, zaterdag of zondag zijn, dan heeft u vandaag een ander programma. U bezoekt een kleurrijke lokale markt, waar deze regio om bekend staat. Hier vindt u allerlei lokale producten en vele verschillende bergvolkeren die hun waar verkopen. In de middag wordt u dan naar Sapa gebracht.

Dag 4: Ma Tra en Ta Phin
Na het ontbijt staat er nog een mooie trekking op het programma. Over paadjes uitgesleten door waterbuffels en de lokale bevolking wandelt u door de valleien, omzoomd door magnifieke bergen. U wandelt door een klein verscholen dorpje van de Black Hmong en u kunt een lokaal schooltje bezoeken, mits deze geopend is. Na de lunch bereikt u nog een lokaal dorpje, waar u meer leert over de Black Hmong en de Red Dzao bergvolkeren, de 2 grootste etnische groepen in dit gebied. U leert ook meer over hun cultuur en de typische klederdracht waar u ze aan kunt herkennen. Ook bestaat er de mogelijkheid om een lokale eenvoudige woning en een grot te bezoeken. Na de wandeling wordt u per auto weer naar Lao Cai gereden, waar u in de avond op de nachttrein stapt terug naar Hanoi.

Dag 5: Hanoi-Halong Bay
Vroeg in de ochtend arriveert u op het treinstation, waar uw chauffeur op u staat te wachten. U wordt naar de nachtelijke bloemenmarkt gebracht waar u even rond kunt lopen en de bedrijvigheid kunt gadeslaan. Dan is het tijd voor het ontbijt. In een lokaal restaurantje kunt u kiezen uit een westers of een Vietnamees ontbijt. Met gevulde buikjes neemt u weer plaats in de auto voor een mooie rit naar Halong Bay. Bij aankomst gaat u aan boord van uw boot, waarop u vannacht ook zult overnachten. Al snel laat u de pier achter u en bent u omringd door de vele kalkstenen rotsen die uit het water omhoog steken en voor een uniek landschap zorgen. Ontspan en geniet van een heerlijke lunch, waarna er voldoende tijd is voor foto's van dit pittoreske landschap. U bezoekt een grot en er is tijd om te zwemmen. In de avond na het diner, als de lucht helder is, kunt u op het dek genieten van een eindeloze heldere sterrenhemel.

Dag 6: Halong Bay-Hanoi
Dat is pas wakker worden, omgeven door dit pittoreske en bijzondere landschap! Langzaam aan zet het schip koers naar Halong, waar u rond het middaguur zult arriveren. Een transfer brengt u terug naar de luchthaven van Hanoi, waar deze tour eindigt en u uw reis kunt vervolgen naar uw volgende bestemming.


Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel