Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Vietnam > Rondje noord vietnam > Dag tot dag
Vorige pagina

€664,-

per persoon vanaf

Tour: Rondje Noord-Vietnam

(T-VN-0325)

6-daagse tour

Dag 1: Aankomst Hanoi
Welkom in de hoofdstad van Vietnam: Hanoi! Deze stad staat bekend als het Parijs van het Oosten, vanwege de Franse invloeden die zijn terug te vinden in de koloniale huizen en brede lanen die nog her en der in de stad te vinden zijn. Naast Franse invloeden is deze stad ook rijk aan Chinese invloeden uit oude tijden.

Bij aankomst word je opgehaald van het vliegveld en naar je hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Optioneel kun je een privé waterpoppenshow bijboeken, bij een waterpoppenartiest thuis! Al 7 generaties lang is de familie van deze artiest gespecialiseerd in de waterpoppenshow, een duizend jaar oude typische kunstvorm uit deze regio. Tijdens deze avond zie je hoe de poppen worden gemaakt en krijg je een privé waterpoppenshow door de artiest zelf.

Dag 2: Hanoi-Lao Cai
Het is tijd om Hanoi te gaan verkennen. Allereerst bezoek je de Literatuurtempel, de 1e universiteit van Vietnam uit 1070, gebouwd in traditionele stijl. Dan zie je waar een van de belangrijkste leiders van het land, Ho Chi Minh, zeer sober heeft gewoond. Vlakbij vind je de Eenzuilige pagode, een sereen bouwwerkje.

In de middag stap je in een cyclo, een typische Vietnamese fietstaxi; de ultieme manier om de oude wijk van Hanoi te verkennen. Je ziet de verschillende straatjes die gewijd zijn aan het verkopen van één product, zoals schoenen, elektronica etc. Het Hoan Kiem meer leent zich uitstekend voor een wandeling, waarbij je de Ngoc Son tempel bezoekt, mooi gelegen op een eilandje in het meer.

In de avond word je naar het treinstation gebracht voor de avondtrein naar het noorden.

Dag 3: Lao Cai-Sapa
De trein komt in de vroege ochtend aan in het plaatsje Lao Cai. Hier word je opgehaald door je gids die je naar een lokaal restaurant brengt zodat je kunt ontbijten. Dan word je naar Sapa gereden, een plaatsje waar de Fransen zich vroeger in de koelte terugtrokken. Terwijl het licht wordt en de mist langzaam oplost, zul je steeds meer kunnen genieten van prachtige vergezichten over dalen bedekt met rijstterrassen. Na aankomst maak je een wandeling naar een bergdorpje Cat Cat, waar het H'Mong volk woont. Maak foto's van de prachtige uitzichten en ontmoet de lokale bevolking, die graag hun Engels met je oefenen. Op de terugweg bezoek je nog een waterval.

Mocht het vandaag een dinsdag, donderdag, zaterdag of zondag zijn, dan heb je vandaag een ander programma. Je bezoekt een kleurrijke lokale markt, waar deze regio om bekend staat. Hier vind je allerlei lokale producten en vele verschillende bergvolkeren die hun waar verkopen. In de middag wordt je dan naar Sapa gebracht.

Dag 4: Ma Tra en Ta Phin
Na het ontbijt staat er nog een mooie trekking op het programma. Over paadjes uitgesleten door waterbuffels en de lokale bevolking wandel je door de valleien, omzoomd door magnifieke bergen. Je wandelt door een klein verscholen dorpje van de Black Hmong en je kunt een lokaal schooltje bezoeken, mits deze geopend is. Na de lunch bereik je nog een lokaal dorpje, waar je meer leert over de Black Hmong en de Red Dzao bergvolkeren, de 2 grootste etnische groepen in dit gebied. Je leert ook meer over hun cultuur en de typische klederdracht waar je ze aan kunt herkennen. Ook bestaat er de mogelijkheid om een lokale eenvoudige woning en een grot te bezoeken. Na de wandeling word je per auto weer naar Lao Cai gereden, waar je in de avond op de nachttrein stapt terug naar Hanoi.

Dag 5: Hanoi-Halong Bay
Vroeg in de ochtend arriveer je op het treinstation, waar je chauffeur op je staat te wachten. Je wordt naar de nachtelijke bloemenmarkt gebracht waar je even rond kunt lopen en de bedrijvigheid kunt gadeslaan. Dan is het tijd voor het ontbijt. In een lokaal restaurantje kun je kiezen uit een westers of een Vietnamees ontbijt. Met een gevuld buik neem je weer plaats in de auto voor een mooie rit naar Halong Bay. Bij aankomst ga je aan boord van de boot, waarop je vannacht ook zult overnachten. Al snel laat je de pier achter je en ben je omringd door de vele kalkstenen rotsen die uit het water omhoog steken en voor een uniek landschap zorgen. Ontspan en geniet van een heerlijke lunch, waarna er voldoende tijd is voor foto's van dit pittoreske landschap. Je bezoekt een grot en er is tijd om te zwemmen. In de avond na het diner, als de lucht helder is, kun je op het dek genieten van een eindeloze heldere sterrenhemel.

Dag 6: Halong Bay-Hanoi
Dat is pas goed wakker worden, omgeven door dit pittoreske en bijzondere landschap! Langzaam aan zet het schip koers naar Halong, waar je rond het middaguur zult arriveren. Een transfer brengt je terug naar de luchthaven van Hanoi, waar deze tour eindigt en je je reis kunt vervolgen naar je volgende bestemming.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel