Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Vietnam > Ongerept noord vietnam > Dag tot dag
Vorige pagina

€837,-

per persoon vanaf

Tour: Ongerept Noord-Vietnam

(T-VN-4664)

8-daagse privé tour

Dag 1: Aankomst Hanoi
Na aankomst op de luchthaven wordt u naar uw hotel gebracht. U kunt de rest van de dag rustig bijkomen van uw reis en acclimatiseren.

Optioneel kunt u een privé waterpoppenshow bijboeken, bij een waterpoppenartiest thuis! Al 7 generaties lang is de familie van deze artiest gespecialiseerd in de waterpoppenshow, een duizend jaar oude typische kunstvorm uit deze regio. Tijdens deze avond ziet u hoe de poppen worden gemaakt en krijgt u een privé waterpoppenshow door de artiest zelf.

Dag 2: Hanoi
U begint uw ontdekkingstocht door Vietnam met een stadsexcursie Hanoi. Zo bezoekt u o.a. de historische Literatuurtempel, daterend uit 1070 en daarmee de eerste universiteit van het land. U bezoekt ook het sobere huis op palen waar Ho Chi Minh gewoond heeft. Het Frans-koloniale gouverneurshuis en de Eenzuilige Pagode staan ook op het programma.

In de middag stapt u in een cyclo, een traditionele fietstaxi. In de cyclo rijdt u door de smalle straatjes van de bruisende oude wijk van Hanoi, een ware belevenis. U ziet de verschillende straatjes die gewijd zijn aan het verkopen van één product, zoals schoenen, elektronica etc. Het Hoan Kiem leent zich uitstekend voor een wandeling, waarbij u de Ngoc Son tempel bezoekt, mooi gelegen op een eilandje in het meer.

Dag 3: Hanoi-Mai Chau
Mai Chau is gelegen in een rustige, groene vallei bedekt met rijstvelden, boerderijen en huizen op palen. In de lente laat de vallei een explosie aan kleuren zien van de verschillende soorten bloemen die in bloei staan, zoals de persikbloesem. In Mai Chau vindt u onder andere de etnische volkeren de Witte Thai en de H’mong. Na aankomst in Mai Chau zult u een lunch bestaande uit Thaise specialiteiten genieten in een familiehuis in een lokaal dorpje. Ook ziet u hoe de lokale, sterke rijstwijn wordt gemaakt. Dan wandelt u in circa 2 uur naar het dorp Pung, uw overnachtingsplaats voor vanavond. Hier kunt u rustig door het dorpje wandelen en een gesprekje aanknopen met de lokale bevolking, waarbij uw gids u natuurlijk kan helpen met vertalen. Sluit de dag af met een ontspannend kruidenbadje voor de voeten.

Dag 4: Mai Chau-Cuc Phuong Nationaal Park
Na het ontbijt bij uw gastgezin rijdt u in ca. 3 uur naar het Cuc Phuong Nationaal Park. Sommige gedeeltes zijn behoorlijk hobbelig, omdat nog niet alle wegen hier geasfalteerd zijn. Na de lunch krijgt u een introductie van de flora en fauna van het park in het bezoekerscentrum en bezoekt u het dierenopvangcentrum (mits geopend). Vanaf hier maakt u een wandeling van ca. 2,5 uur waarbij u een enorme eikenboom van ongeveer 1000 jaar oud zult zien en een prehistorische grot. U overnacht in een guesthouse in het midden van het nationaal park.

Dag 5: Cuc Phuong Nationaal Park
Een trekking van circa 2 uur neemt u mee door een ander deel van het nationaal park. U wandelt naar een historische boom met enorme wortels. In de schaduw van deze boom geniet u van uw picknicklunch. Over heuvels en door dichtbegroeide jungle vervolgt u uw trekking (ca. 5 uur), waarbij uw lokale gids u alles kan vertellen over de flora en fauna en verborgen dieren kan aanwijzen. De wandeling eindigt in de vallei in een eenvoudig dorpje van het Muong volk. Vanavond kunt u alles over de levenswijze van dit volk leren. U overnacht bij een familie thuis.

Dag 6: Cuc Phuong Nationaal Park-Halong Bay
Na een vroeg ontbijt volgt een rit van ca. 3 uur door een schilderachtige omgeving naar Halong Bay. Deze baai is een waar natuurspektakel, waarbij duizenden eilanden uit het water rijzen. Bij aankomst gaat u aan boord van een Vietnamese junk (traditioneel schip), die u door dit adembenemende landschap zal varen, vol rotsen met grotten. Na een buffet lunch bezoekt u een drijvend dorp. Hier kunt u kiezen om per bamboe bootje rond te varen en het leven op het water te zien of u kunt zelf gaan kajakken in deze omgeving. Er is nog tijd om op een strandje te zonnebaden en te relaxen voordat u terug aan boord gaat van uw schip. Optioneel kunt u aan boord deelnemen aan een kookdemonstratie of op het zonnedek relaxen. Na een heerlijk BBQ diner kunt u op het zonnedek onder het genot van een drankje naar de sterrenhemel turen en volledig tot rust komen. U slaapt aan boord in een comfortabele hut.

Dag 7: Halong Bay-Hanoi
De vroege vogels onder u kunnen vanochtend vroeg opstaan voor een frisse ochtendduik of een Tai Chi les, om de dag verfrist te beginnen. Na een grotbezoek en een brunch is het tijd om weer aan land te gaan en wordt u weer terug naar Hanoi gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 8: Vertrek Hanoi
Na het ontbijt komt uw chauffeur u op het afgesproken tijdstip ophalen voor de privé-transfer naar de luchthaven van Hanoi. Hiermee komt aan deze tour een einde.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel