Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

€397,-

per persoon vanaf

Tour: Mekong Delta tour Saigon-Phnom Penh over land

(T-VN-0327)

3-daagse privé tour Vietnam

Dag 1: Ho Chi Minh Stad - Cai Be - Can Tho
Deze tour begint in Ho Chi Minh Stad, ook wel bekend onder de oude naam Saigon. Je wordt opgehaald bij je hotel en naar de provincie Vinh Long gebracht, in de Mekong Delta. Nadat je de stad hebt verlaten, zie je het landschap steeds landelijker en groener worden. Bij aankomst in Cai Be ga je aan boord van een boot om de lokale drijvende markt te bezoeken.

Het lokale leven in de Mekong Delta speelt zich veelal op of langs het water af. Er zijn dan ook een aantal drijvende markten te vinden, omdat het hier nog steeds heel normaal is om de dagelijkse boodschappen op de drijvende markt te doen. Een drijvende markt bestaat uit een groot aantal boten gevuld met fruit, groenten en andere lokale producten die wachten op kopers. Kopers komen in hun bootjes aanvaren, leggen bij de boten aan en kopen zo de producten.

In de middag maak je een wandeling in de tropische omgeving. Bij een plantage kun je verschillende soorten fruit proeven en luisteren naar traditionele muziek uit deze regio. Dan stap je op een fiets om over smalle dorpspaadjes te fietsen en te genieten van de groene, landelijke omgeving. Het laatste stukje naar Vinh Long leg je weer per boot af, waarna je per auto het laatste stukje naar Can Tho wordt gereden.

Dag 2: Can Tho - Chau Doc
In de ochtend maak je een boottochtje door enkele van de pittoreske zijriviertjes en kanaaltjes die de Mekong Delta rijks is. Je bezoekt de drijvende markt van Cai Rang, een van de mooiste drijvende markten in de delta. Geniet tijdens de boottocht vooral van de mooie, landelijke omgeving en zie hoe het dagelijkse leven van de lokale bevolking zich afspeelt aan de oevers.

Weer terug bij je hotel check je uit en word je per auto naar Chau Doc gebracht. Bij aankomst in Chau Doc check je in het hotel in, waarna je de rest van de dag ter vrije besteding hebt.

Dag 3: Chau Doc - Phnom Penh
In de vroege ochtend ga je rond 7.00 uur aan boord van een speedboat, die je naar Cambodja zal brengen. Bij de grens word je door het bootpersoneel geholpen bij het verkrijgen van je visum, waarna de boottocht wordt vervolgd. De gehele boottocht duurt circa 6-7 uur, afhankelijk van de waterstand. Bij aankomst bij de pier in Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja, eindigt deze tour.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel