Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds

Het Lokale Leven bij Hoi An (T4660)

Dagtour


Het Lokale Leven bij Hoi An

Leuke pluspunten om te weten

  • Fietsen in de mooie omgeving van Hoi An
  • Leer over de verschillende stadia van de groenteverbouw
  • Rondleiding in groentetuin van het dorp, waarna u mee gaat helpen
  • Geniet van een heerlijk medicinaal voetenbad
  • Help mee de lunch te bereiden
Aan de rand van Hoi An ligt een charmant, klein dorpje dat gespecialiseerd is in het verbouwen van groenten. Hier ontdekt u hoe het dagelijkse leven eruit ziet van de lokale boeren in deze omgeving, door een dagje met ze te leven en werken!

In de ochtend komt uw lokale gids u ophalen bij uw hotel. Op de fiets rijdt u naar het dorpje toe, waar u warm wordt ontvangen door uw gastgezin. U krijgt een korte introductie in de geschiedenis van het dorpje en de verschillende fases van de groenteverbouw. Zo krijgt u uitleg over het tuingereedschap dat gebruikt wordt, maar ook over de verschillende groenten en de verschillende wijzen waarop de groenten verwerkt kunnen worden. Sommige zijn namelijk niet alleen geschikt als voedsel, maar hebben ook medicinale doeleinden.

Na een rondleiding door de groentetuin mag u aan de slag. U helpt allereerst met de bemesting van het land met zeewier uit het lokale meer. Andere taken die u mag uitvoeren zijn o.a. het schoffelen van de grond, zaadjes planten, water geven, overplanten en bijsnijden. U leert ook hoe de planten beschermd worden tegen insecten. Na enkele uren werken is het tijd voor wat ontspanning: u geniet van een voetenbadje dat bestaat uit een mix van lokale kruiden en traditionele Chinese medicinale kruiden.

Dan is het tijd om mee te helpen met het bereiden van de lunch. U leert enkele traditionele gerechten te maken, zoals bijvoorbeeld loempia's of gelukspannekoekjes. Na de lunch kunt u nog even relaxen voordat u meehelpt met het oogsten en verpakken van de groenten.

In de middag neemt u afscheid van uw gastgezin en stapt u weer op de fiets voor het tochtje terug naar Hoi An.

Vraag nu uw persoonlijke offerte op maat aan!Foto's

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2017 333travel