Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds

Het Dak van Vietnam (T322)

7-daagse privé tour


Het Dak van Vietnam

Dag 1: Hanoi-Tu Ne
U wordt bij uw hotel opgehaald en gaat op weg naar uw eerste bestemming: Tu Ne. Vandaag krijgt u een kijkje in het lokale leven van Vietnam. U verlaat de stad en rijdt de provincie Hoa Binh in. Uw bestemming vandaag is het dorpje Cu Village, waar u bij aankomst wordt verwelkomd door de dorpelingen en naar een lokaal huis wordt gebracht. Hier kunt u van uw gastfamilie meer te weten komen over het dagelijkse leven van de Muong, de etnische minderheid die hier woont. U wordt uitgenodigd om de lunch te genieten bij uw gastfamilie en lokale Muong specialiteiten uit te proberen.

Na de lunch wandelt u door het dorpje en kunt u genieten van de rust van het vredige platteland. U ziet de dorpelingen aan het werk op het land en met het vee, maar ook met het weefgetouw. U kunt de bijzondere, lokale thee proberen, gemaakt van lokale kruiden. U kunt meehelpen met het plukken van kruiden voor het diner, waarna u terugkeert naar uw homestay. Hier kunt u uw voeten tot rust laten komen met een kruiden voetenbadje.

Na het diner met uw gastfamilie kunt u in de avond genieten van een traditionele Muong muziekuitvoering en als u wilt kunt u gerust meezingen en meedansen. U overnacht vanavond in uw homestay in het dorpje.

Dag 2: Tu Ne-Son La
Vandaag reist u naar Son La, waar een groot aantal verschillende bergvolkeren wonen. Zo wonen hier onder andere de Hmong, de Zwarte Thai en de Witte Thai. Onderweg maakt u enkele stops, zoals bij een dorpje waar de H'Mong wonen, de theevelden van Moc Chau en u kunt genieten van schitterende uitzichten over het omringende berglandschap die zich uitstekend lenen voor prachtige foto's.

Bij aankomst in Son La bezoekt u de Son La Gevangenis (voormalige Franse gevangenis) om meer te leren over de geschiedenis van deze plaats.

Dag 3: Son La-Dien Bien Phu
Een vroege start want er staat een lange reis voor de boeg, omdat de route door vele bergen voert. Geniet van de uitzichten over de pittoreske landschappen onderweg, vooral wanneer u de langste pas van Vietnam oversteekt. Onderweg bezoekt u onder andere een markt die met name door de Zwarte Thai bezocht wordt. De eindbestemming Dien Bien Phu is de plek waar de Vietnamezen de Fransen versloegen, wat het begin van het einde was van de Franse koloniale macht.

Bij aankomst in Dien Bien Phu bezoekt u het museum (gesloten op maandag en dinsdag), A1 Hill, de Dien Bien Phu begraafplaats en het hoofdkwartier van de Franse commandant in een bunker.

Dag 4: Dien Bien Phu-Phong Tho
Vandaag wederom een prachtige rit door de bergen naar Phong Tho. De route voert u onder andere langs de Da rivier en de Nam Na rivier. Onderweg bezoekt u een lokale markt en lokale dorpjes van verschillende bergvolkeren. Na aankomst in Phong Tho is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 5: Phong Tho-Sapa
Voordat u op weg gaat naar het bergdorp Sapa bezoekt u een lokale markt. De omgeving van Sapa kent ook weer een majestueus landschap, met prachtige bergen en watervallen, zoals de Silver Waterfall. Bij aankomst in Sapa kunt u heerlijk zelf het dorpje en de omgeving verkennen.

Dag 6: Trekking in de omgeving van Sapa
U verlaat Sapa en wandelt over een pad naar het dorpje Cat Cat. U stopt bij een waterval en een hydro-elektrische energiecentrale, waarna u uw trektocht vervolgt over zandpaden tussen de rijstterrassen. Geniet van het mooie landschap.

U bereikt een dorpje waar de Zwarte H'Mong wonen, waar u even kunt uitrusten en de tijd kunt nemen om rond te kijken. Hier geniet u van een lunch aan de rivier. Na de lunch wandelt u door de vallei en door het dorpje Lao Chai. U bereikt het dorpje Ta Van waar het Dzay volk woont. Dit is een kleine etnische minderheid bestaande uit circa 38.000 mensen die voornamelijk in de bergen wonen in dit deel van het land. Hoewel ook zij de moderne wereld hebben leren kennen, kennen zij nog steeds de oude tradities en levenswijzen en dragen zij nog hun traditionele kleding. Ook de Dzay huizen worden nog op de traditionele wijze gebouwd, van hout en bamboe en met een lemen vloer. Vanuit dit dorpje reist u per auto weer terug naar Sapa, waar u de rest van de dag ter eigen beschikking heeft.

Dag 7: Sapa-Hanoi
Dit is de meest pittige dag van de reis. Een lange autorit brengt u terug naar Hanoi. Uiteraard maakt u onderweg vele stops, zoals bij dorpjes waar verschillende volkeren wonen. In de late middag arriveert u in Hanoi en komt deze indrukwekkende tour ten einde.


Vraag nu uw persoonlijke offerte op maat aan!


Routekaart
Foto's

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2017 333travel