Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Vietnam > Halong bay > Informatie

Halong Bay (T314)

Dagtour


Halong Bay

Leuke pluspunten om te weten

  • Vaar door een onwerkelijk natuurlandschap
  • Bezoek onbewoonde eilanden met indrukwekkende grotten
Halong Bay is een van de spectaculairste natuurlijke hoogtepunten van Vietnam en is niet voor niets in 1994 verklaard tot Werelderfgoed van Unesco. De baai ligt slechts op zo'n 200 km van Hanoi en is dan ook gemakkelijk binnen een dag te bezoeken.

De baai beslaat een gebied van maarliefst 1500 km2 en is bespikkeld met duizenden kalkstenen eilandjes die omhoog rijzen uit het groenblauwe water. Heeft u dus maar beperkt tijd, dan is dit de ideale manier om toch een bezoek te kunnen brengen aan de 'Baai van de dalende draak', ofwel Halong Bay.

In de ochtend wordt u opgehaald van uw hotel in Hanoi en tijdens een rit van ca. 3,5 uur kunt u genieten van een uitzicht op rijstvelden en buffels en ziet u Vietnamezen die met hun typische punthoeden op het land aan het werk zijn. Bij aankomst in Halong gaat u aan boord van de junk (typische Vietnamese boot) voor een tocht door de baai. Allereerst kunt u genieten van een heerlijke lunch van verse visgerechten.

Dan is het tijd om de Dau Do grot te bezoeken, waar in 1288 een van de beroemdste generaals van het Vietnamese leger wapens verborg voor een strijd met het binnenvallende Mongoolse leger. Vervolgens bezoekt u de Thien Cung grot (ook wel 'hemelse grot' genoemd), waar u vele stalagmieten en stalagtieten kunt bewonderen in allerlei vormen. Terwijl u terug vaart naar Halong kunt u nog vele mooie foto's maken van het schilderachtige landschap. Dan is het helaas weer tijd om te ontschepen en de terugreis naar uw hotel in Hanoi aan te vangen.

Vraag nu uw persoonlijke offerte op maat aan!Foto's

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2017 333travel