Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

€1355,-

per persoon vanaf

Tour: Grand Tour Vietnam en Cambodja - Vietnam deel

(T-VN-1671)

12-daagse privé-rondreis Vietnam (excl. vlucht)

Dag 1: Aankomst Hanoi
Bij aankomst op het internationale vliegveld van Hanoi, wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag kunt u even bijslapen en door de smalle straatjes van de oude wijk van Hanoi struinen.

Optioneel kunt u een privé waterpoppenshow bijboeken, bij een waterpoppenartiest thuis! Al 7 generaties lang is de familie van deze artiest gespecialiseerd in de waterpoppenshow, een duizend jaar oude typische kunstvorm uit deze regio. Tijdens deze avond ziet u hoe de poppen worden gemaakt en krijgt u een privé waterpoppenshow door de artiest zelf.

Dag 2: Hanoi
Uw begint uw verkenningstocht van de stad met een bezoek aan de Literatuurtempel, de 1e universiteit van Vietnam uit 1070, gebouwd in traditionele stijl. Vervolgens bezoekt u het Ho Chi Minh complex, waar onder meer zijn mausoleum en zijn sobere huis te vinden zijn. Hier zijn ook het gouverneurspaleis, gebouwd in Frans-koloniale stijl, en de Eenzuilige Pagode te vinden.

Optioneel kunt u een bijzondere lunch bijboeken. U verlaat dan de drukte van de stad en rijdt in ca. 1,5 uur naar een klein dorpje, waar u in een oud familiehuis warm wordt ontvangen door de familie. De vrouw des huizes laat u zien hoe enkele traditionele Vietnamese gerechten gemaakt worden en u mag ook helpen als u dat wilt. In alle rust volgt dan de lunch, alvorens u weer terugkeert naar de stad om het normale programma te hervatten.

In de middag stapt u in een cyclo, een typische Vietnamese fietstaxi; de ultieme manier om de oude wijk van Hanoi te verkennen. U ziet de verschillende straatjes die gewijd zijn aan het verkopen van één product, zoals schoenen, elektronica etc. Het Hoan Kiem leent zich uitstekend voor een wandeling, waarbij u ook de Ngoc Son Temple bezoekt dat op een eilandje in het meer ligt.

Dag 3: Hanoi-Halong Bay
Een autorit van circa 3 uur door een mooi landschap brengt u naar Halong Bay. Bij aankomst gaat u aan boord van een Vietnamese junk (traditioneel schip), die u door dit adembenemende landschap zal varen, vol rotsen met grotten. Na een buffet lunch bezoekt u een drijvend dorp. Hier kunt u ervoor kiezen om per bamboe bootje rond te varen en het leven op het water te zien. Er is nog tijd om op een strandje te zonnebaden en te relaxen voordat u terug aan boord gaat van uw schip. Optioneel kunt u aan boord deelnemen aan een kookdemonstratie of op het zonnedek relaxen. Na een heerlijk BBQ diner kunt u op het zonnedek onder het genot van een drankje naar de sterrenhemel turen en volledig tot rust komen. U slaapt aan boord in een comfortabele hut.

Dag 4: Halong Bay-Hanoi-Hue
Vanochtend heeft u nog volop tijd om te genieten van deze uitzonderlijke baai, die niet voor niets op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Tegen het middaguur gaat u weer aan land en wordt u naar Hanoi gereden, waar u de middag voor uzelf heeft om nog wat te shoppen. Haal in ieder geval ook wat te eten en te drinken voor tijdens uw treinrit. Dan wordt u naar het treinstation gebracht voor uw nachttrein naar Hue.

Dag 5: Hue
In de ochtend arriveert u in Hue en wordt u naar uw hotel of een lokaal restaurant gebracht voor een ontbijt. Dan is het tijd om de keizerlijke citadel te bezoeken, gebouwd in de 18e eeuw voor de keizers van de Nguyen dynasty. De gebouwen in deze citadel zijn nog erg mooi bewaard gebleven en in het museumpje ziet u nog oude foto's van het leven uit die tijd. U eindigt deze excursie met een bezoek aan de Dong Ba markt.

U kunt vandaag optioneel een middagexcursie bijboeken. U maakt dan een boottocht over de Parfumrivier, met een bezoek aan de mooie Thien Mu pagode die een stoepa heeft van 7 verdiepingen. U bezoekt ook het mausoleum van keizer Minh Mang, gebouwd in de 19e eeuw. Dit is een complex van maar liefst 40 gebouwen, met tempels, paleizen en paviljoenen.

Dag 6: Hue-Hoi An
Via de kustweg en gedeeltelijk over een weg door heuvellandschap reist u naar Hoi An, waar u in de middag zal aankomen. Hoi An is een unieke plaats dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat omdat de historische huisjes zo goed bewaard zijn gebleven. In de middag maakt u een wandeltocht door de smalle, charmante straatjes van het oude centrum van Hoi An en bezoekt enkele huisjes, waaronder een pagode en een oud, traditioneel familiehuis. Ook de beroemde overdekte Japanse brug mag niet ontbreken.

Dag 7: Hoi An
Een gehele dag ter vrije besteding in deze charmante plaats; u kunt bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan het strand van Hoi An of van Danang. Of huur een fiets en verken de mooie, landelijke omgeving.

Optioneel kunt u de excursie 'My Son - Tempels uit de Champa dynasty' bijboeken. Deze excursie van een halve dag vindt plaats in de ochtend en neemt u mee naar My Son, waar prachtige ruïnes te vinden zijn van tempels uit de tijd van de Champa dynasty. Deze tempels zijn geheel anders dan de tempels en pagodes die u tot nu toe gezien heeft in Vietnam. Ze stammen uit de 7e tot en met de 14e eeuw en herbergen invloeden uit de Indiase cultuur en het hindoeïsme.

Dag 8: Hoi An-Danang-Nha Trang
Een korte vlucht brengt u vandaag naar de badplaats Nha Trang, waar u de hele dag voor uzelf heeft. Nha Trang wordt aan de ene kant begrensd door bergen en aan de andere kant door een uitgestrekt strand. U kunt vandaag heerlijk aan het strand op een ligbedje doorbrengen, of de omgeving gaan verkennen. Zo kunt het enorme witte boeddhabeeld gaan bezoeken dat bovenop een heuvel ligt. Het plaatsje kent verder enkele interessante musea en in de buurt vindt u de Cham ruïnes van Po Nagar.

Dag 9: Nha Trang
Vandaag heeft u een vrije dag in Nha Trang.

Bent u niet echt een strandmens, dan kunt u optioneel een excursie bijboeken om de eilandjes nabij Nha Trang te gaan verkennen. U wordt in de ochtend opgehaald bij uw hotel en naar de haven van Cau Da gebracht. U bezoekt allereerst het Tri Nguyen Aquarium op Mieu eiland. Hier vindt u een verzameling van zeedieren die voorkomen in de provincies Nha Trang/Khanh Hoa. Mun eiland is het beste eiland om te snorkelen: u ziet hier kleurrijk pallet aan koraal en vissen. U geniet van een verse lunch en bezoekt nog een vissersdorp voordat u weer terug gaat naar het vasteland.

Dag 10: Nha Trang-Ho Chi Minh Stad
Een korte vlucht brengt u naar bruisend Ho Chi Minh Stad, het commerciële centrum van het land. Nadat u bent ingecheckt in uw hotel, gaat u de stad verkennen. U bezoekt het Herenigingspaleis, waar ooit President Thieu woonde. U ziet de officiële ontvangstkamers, privé-vertrekken en de 'Oorlogskamer' vanwaar de oorlogstroepen aangevoerd werden. U ziet verder het klassieke postkantoor en de Notre Dame kathedraal. Dan is het tijd om de kleurrijke wijk Chinatown te bezoeken, waar er altijd bedrijvigheid heerst in de vele winkel- en restaurantstraatjes. Hier zijn ook enkele pagodes in Chinese stijl te vinden.

Optioneel kunt u deze avond een dinercruise bijboeken. Hierbij vaart u over de Saigon rivier met een prachtig uitzicht op 'Saigon by night' terwijl u geniet van een heerlijk Vietnamees buffet.

Dag 11: Mekong Delta
Een vroeg vertrek vandaag. U laat de grote stad achter u om weer het binnenland in te gaan, naar de groene Mekong Delta. Bij aankomst in Cai Be stapt u in een bootje om de kleurrijke drijvende markt te ervaren. U ziet boten vol groenten en fruit handel drijven met de lokale bevolking. Indien u wilt kunt u ook bij enkele kleine bedrijfjes stoppen om te zien hoe bijvoorbeeld kokossnoepjes en rijstsnoepjes worden gemaakt.

Een roeibootje neemt u verder mee door de smalle kanaaltjes van de Mekong Delta, met om u heen intens groene, tropische begroeiing. U ziet traditionele huisjes gemaakt van hout en palmbladeren en hoe het dagelijkse leven hier voortkabbelt.

In de middag maakt u een wandeling in de tropische omgeving. Bij een plantage kunt u verschillende soorten fruit proeven en luisteren naar traditionele muziek uit deze regio. Dan stapt u op een fiets om over smalle dorpspaadjes te fietsen en te genieten van de groene, landelijke omgeving. Het laatste stukje naar Vinh Long legt u weer per boot af, waarna u wordt terug gereden naar Ho Chi Minh Stad.

Dag 12: Vertrek Ho Chi Minh Stad
De dag is gekomen dat u Vietnam verlaat. Met een transfer naar de luchthaven van Ho Chi Minh Stad eindigt deze tour.


Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel