Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds

De Kleuren van de Mekong Delta (T305)

Dagtour


De Kleuren van de Mekong Delta

Leuke pluspunten om te weten

  • Prachtig groen landschap van zuidelijk Vietnam
  • Bezoek aan de Cai Be drijvende markt
  • Tocht per roeibootje door smalle kanaaltjes en een groen landschap
  • Leer lokaal fruit en traditionele Zuid-Vietnamese muziek kennen
  • Zie tijdens een fietstochtje het lokale leven van de Mekong Delta
De groene Mekong Delta vormt het meest zuidelijke deel van Vietnam. Het gebied is zeer vruchtbaar en is met drie rijstoogsten per jaar dé rijstleverancier van het land. Daarnaast is het gebied bekend van de kleurrijke tropische vruchten en bloemen. Het transport en de handel vinden voornamelijk per boot plaats en elke dag zijn er diverse drijvende markten.

U rijdt gedurende drie uur door het prachtige landschap van zuidelijk Vietnam, dat steeds groener en vruchtbaarder wordt naarmate de reis vordert. Bij aankomst in Cai Be stapt u in een bootje om de kleurrijke drijvende markt te ervaren. U ziet boten vol groenten en fruit handel drijven met de lokale bevolking. Indien u wilt kunt u ook bij enkele kleine bedrijfjes stoppen om te zien hoe bijvoorbeeld kokossnoepjes en rijstsnoepjes worden gemaakt.

Een roeibootje neemt u verder mee door de smalle kanaaltjes van de Mekong Delta, met om u heen intens groene, tropische begroeiing. U ziet traditionele huisjes gemaakt van hout en palmbladeren en hoe het dagelijkse leven hier voortkabbelt.

In de middag maakt u een wandeling in de tropische omgeving. Bij een plantage kunt u verschillende soorten fruit proeven en luisteren naar traditionele muziek uit deze regio. Dan stapt u op een fiets om over smalle dorpspaadjes te fietsen en te genieten van de groene, landelijke omgeving. Het laatste stukje naar Vinh Long legt u weer per boot af.

Aan het einde van de middag wordt u weer teruggereden naar uw hotel in Ho Chi Minh Stad, waar u vroeg in de avond aankomt.

Vraag nu uw persoonlijke offerte op maat aan!Foto's

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2017 333travel