Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

€124,-

per persoon vanaf

Tour: De Kleuren van de Mekong Delta

(T-VN-0305)

Dagtour

Leuke pluspunten om te weten

  • Vaar per speedboat vanaf Ho Chi Minh Stad naar de groene Mekong Delta
  • Vaar over grote rivieren en vooral door vele prachtige smalle kanaaltjes
  • Geniet van het omringende weelderige landschap en het lokale leven aan de kanalen
  • Bezoek o.a. een kleurrijke markt en de Cao Dai tempel
De groene Mekong Delta vormt het meest zuidelijke deel van Vietnam. Het gebied is zeer vruchtbaar en is met drie rijstoogsten per jaar dé rijstleverancier van het land. Daarnaast is het gebied bekend van de kleurrijke tropische vruchten en bloemen. Het transport en de handel vinden voornamelijk per boot plaats en elke dag zijn er diverse drijvende markten.

Je wordt opgehaald bij je hotel en naar de pier gebracht. Je stapt in de speedboat en verlaat al snel de grote stad. Via zijrivieren en smalle kanaaltjes vaar je naar de Mekong Delta, terwijl je van een licht ontbijt geniet. Onderweg is er tijd voor een stop bij een lokale, kleurrijke markt vol tropisch fruit, dagelijkse gebruiksvoorwerpen en allerlei soorten vis.

Je bereikt inmiddels de idyllische waterwegen van de groene Mekong Delta. De delta is lokaal bekend als de Delta van de Negen Draken, vanwege de 9 zijrivieren die zich hier afsplitsen van de machtige Mekong rivier. Je verruilt de zijrivieren voor de prachtige smalle, bochtige kanaaltjes omgeven door groen waar de Mekong Delta om bekend staat. Terwijl de boot langzaam voort glijdt, hoef je alleen te genieten van de natuur, de vele fruitboomgaarden en het lokale leven dat zich op de oevers afspeelt.

Het is tijd voor de lunch die genoten wordt bij een lokale pagode. Je ziet een weeshuis dat door boeddhistische monniken wordt gerund en je bezoekt de bijzondere, kleurrijke Cao Dai tempel.

Tenslotte vaar je per speedboat weer terug naar Ho Chi Minh Stad. Bij aankomst bij de pier word je per auto weer teruggebracht naar je hotel.
Belangrijk
Deze excursie wordt in internationale groepjes (Seat in Coach) uitgevoerd.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel