Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds

Best Deal Vietnam (T1676)

9-daagse privé rondreis (excl. vlucht)


Best Deal Vietnam

Dag 1: Aankomst Hanoi
U wordt op het internationale vliegveld van Hanoi opgehaald en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag kunt u even bijslapen en door de smalle straatjes van de oude wijk van Hanoi struinen.

Optioneel kunt u een privé waterpoppenshow bijboeken, bij een waterpoppenartiest thuis! Al 7 generaties lang is de familie van deze artiest gespecialiseerd in de waterpoppenshow, een duizend jaar oude typische kunstvorm uit deze regio. Tijdens deze avond ziet u hoe de poppen worden gemaakt en krijgt u een privé waterpoppenshow door de artiest zelf.

Dag 2: Hanoi-Halong Bay
Vandaag reist u naar de meest spectaculaire natuurattractie van Vietnam: het werelderfgoed Halong Bay. In circa drie uur rijdt u door een steeds landelijker wordende omgeving naar het plaatsje Halong. Onderweg ziet u boeren op het land aan het werk, buffels grazend in de velden en kleine Vietnamese dorpjes.

Aangekomen in Halong gaat u aan boord van een traditionele Vietnamese junk voor een privécruise door de natuurpracht van de baai. Halong Bay is een groot watergebied vol rotseilanden. Enkele zijn geheel bedekt met groen, anderen hebben rustige strandjes en weer andere verschuilen indrukwekkende grotten. U bezoekt onder meer de Dau Go grot, de 'grot der houten staken'. Het verhaal gaat dat hier in 1288 een bekende Vietnamese generaal honderden houten staken verstopte voordat hij de strijd aanging met een binnenvallend Mongools leger. Ook bezoekt u de 'Hemelse Grot', beroemd vanwege zijn prachtige stalagmieten en stalactieten. Voordat u terugkeert naar Halong, is er nog tijd om aan boord van een verse lunch te genieten.

Weer terug in Halong wordt u naar uw hotel gebracht. De rest van de middag heeft u de tijd om door Halong te struinen.

Dag 3: Halong Bay-Hanoi-Hue
Na het ontbijt wordt u weer teruggereden naar Hanoi. Vandaag gaat u deze sfeervolle stad verkennen. U begint met een bezoek aan de Literatuurtempel, de 1e universiteit van Vietnam uit 1070, gebouwd in traditionele stijl. Dan gaat u naar de Oude Wijk om deze wandelend te verkennen. U ziet de verschillende straatjes die gewijd zijn aan het verkopen van één product, zoals schoenen, elektronica etc. Ook maakt u een wandeling om het Hoan Kiem meer en bezoekt u de Ngoc Son tempel, mooi gelegen op een eilandje in het meer. U heeft nog even tijd om te ontspannen voordat u naar het treinstation wordt gebracht voor uw avondtrein naar de keizerlijke stad Hue. U heeft een gedeelde 4-persoonscoupé met 2 stapelbedjes. U kunt tegen een meerprijs de coupé ook afkopen zodat u alleen met uw reisgezelschap in de coupé verblijft. Het is raadzaam om zelf wat eten en drinken mee te nemen voor uw treinrit.

Dag 4: Hue
Uw trein komt in de ochtend aan in Hue. U wordt opgehaald bij het treinstation van Hue en naar uw hotel of naar een lokaal restaurant gebracht waar u kunt ontbijten. Dan gaat u op pad om het icoon van Hue te bezichtigen, de keizerlijke citadel. Deze is gebouwd in de 19e eeuw door de Nguyen dynasty. Uw gids kan u alles vertellen over hoe de keizerlijke familie hier geleefd heeft en hoe de samenleving toen was ingericht. Oude foto's geven u een goed beeld van die tijd. U eindigt de excursie met een bezoek aan de Dong Ba markt.

Dag 5: Hue-Hoi An
Vandaag heeft u de eerste helft van de dag ter vrije besteding. U kunt het centrum verkennen met kleine cafeetjes, restaurantjes en winkeltjes.

Of u kunt een halve dagexcursie bijboeken. In de ochtend vaart u dan over de Parfumrivier die Hue doorsnijdt. U stopt bij de mooie Thien Mu pagode, met een stoepa van 7 verdiepingen hoog. U bezoekt ook het mausoleum van de keizer Minh Mang, gebouwd in de 19e eeuw. Dit is een complex van maar liefst 40 gebouwen, met tempels, paleizen en paviljoenen.

Optioneel kunt u bovendien nog een bijzondere vegetarische lunch bijboeken bij een lokale pagode.

In de middag volgt de transfer naar Hoi An, via de panoramische Wolkenpas met schitterende uitzichten.

Dag 6: Hoi An
Hoi An is een unieke plaats dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat omdat de historische huisjes zo goed bewaard zijn gebleven. U heeft vandaag de dag vrij om in uw eigen tempo te wandelen door de smalle, charmante straatjes. Het is absoluut aan te raden om een ticket voor het Oude Centrum te kopen, waarbij u toegang krijgt tot 5 oude huisjes en gebouwen, waaronder een pagode en een oud familiehuis. Ook de beroemde overdekte Japanse brug mag niet ontbreken.

U kunt vandaag ook een fiets huren en naar het strand fietsen of de landelijke omgeving gaan verkennen. Of gewoon heerlijk bij uw hotel relaxen. Het is een aanrader om 's avonds in het oude centrum te gaan eten, waar u vele uitstekende kleine en vooral sfeervolle restaurants zult vinden.

Dag 7: Hoi An-Ho Chi Minh Stad
U wordt naar Danang gereden voor uw vlucht naar Ho Chi Minh Stad. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. In de middag verkent u de stad, met een bezoek aan het Herenigingspaleis, waar ooit President Thieu woonde. U ziet de officiële ontvangstkamers, privé-vertrekken en de 'Oorlogskamer' vanwaar de oorlogstroepen aangevoerd werden. U ziet verder het klassieke postkantoor en de Notre Dame kathedraal. Tenslotte bezoekt u het levendige en kleurrijke Chinatown. Hier vindt u vele geurige markten vol etenswaar, kleine winkeltjes en pagodes.

Dag 8: Ho Chi Minh Stad
Vandaag heeft u de dag ter vrije besteding.

U kunt optioneel een excursie naar de Cu Chi tunnels bijboeken. Circa 70 kilometer ten noordwesten van Ho Chi Minh Stad bevinden zich de Cu Chi tunnels, stille getuigen van de Vietnamoorlog. Verschillende tunnelstelsels lopen onder elkaar. Hier wist de Vietcong zich gedurende de oorlog verborgen te houden voor de Amerikanen, om zo op strategische punten en momenten aanvallen te kunnen uitvoeren. De nauwe tunnels moesten dus over alle basisvoorzieningen beschikken, inclusief complete keukens! Indien u wilt, kunt u ook een stukje door een Cu Chi tunnel lopen. In de vroege middag arriveert u weer terug in de stad.

Optioneel kunt u bijvoorbeeld ook deze avond een dinercruise bijboeken. Hierbij vaart u over de Saigon rivier met een prachtig uitzicht op 'Saigon by night' terwijl u geniet van een heerlijk Vietnamees buffet.

Dag 9: Vertrek Ho Chi Minh Stad
Op de afgesproken tijd wordt u vandaag opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar uw volgende bestemming.


Vraag nu uw persoonlijke offerte op maat aan!


Routekaart
Foto's

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2017 333travel