Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Vietnam > Best deal verkenningstocht vietnam > Dag tot dag
Vorige pagina

€829,-

per persoon vanaf

Tour: Best Deal Verkenningstocht Vietnam

(T-VN-1679)

14-daagse individuele rondreis Vietnam (excl. vlucht)

Dag 1: Aankomst Hanoi
Bij aankomst op het internationale vliegveld van Hanoi wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag kunt u even bijslapen en door de straten van het sfeervolle Hanoi struinen.

Dag 2: Hanoi
Na een rustige ochtend is het vanmiddag tijd om Hanoi te verkennen tijdens een wandelexcursie. U wandelt door de oude wijk van Hanoi waarbij u een goed idee krijgt van het dagelijkse leven hier. U wandelt rondom het Hoan Kiem meer en bezoekt de Ngoc Son tempel. Tevens bezoekt u de grootste markt van deze stad waar de inwoners van Hanoi werkelijk alles kunnen kopen, van voedsel en kleding tot huishoudelijke artikelen. De tour eindigt met een bezoek aan de historische Long Bien brug over de Rode Rivier en een van de iconen van de stad. Deze spoorbrug is ontworpen door Gustave Eiffel, de ontwerper van de Eiffeltoren. Hier kunt u hopelijk genieten van een mooie zonsondergang.

Dag 3: Hanoi
Een hele dag om zelf deze bijzondere stad te verkennen. Zo kunt u naar het Ho Chi Minh complex gaan en de prachtige Literatuurtempel bezoeken. U heeft bovendien een meer dan ruime keuze uit uitstekende restaurants voor de lunch en voor het avondeten.

Dag 4: Hanoi-Halong Bay
In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald door een shuttle bus die u naar Halong Bay brengt. Deze prachtige baai bestaat uit meer dan 3000 karststenen rotsen die uit het water omhoog rijzen. Tijdens uw cruise kunt u volop genieten van dit bijzondere waterlandschap en bijzondere rotsformaties. U overnacht in een comfortabele hut aan boord met eigen ensuite badkamer.

Dag 5: Halong Bay- Hanoi-Hue
Wat een schiterende plek op aarde om wakker te worden! Geniet van een mooie zonsopgang of neem een verfrissende duik in het water. U bezoekt een grot en is er nog tijd om te zwemmen of te relaxen op het zonnedek voordat u terugkeert naar Halong. Per shuttlebus wordt u terug gebracht naar Hanoi. Hier heeft u de middag ter vrije besteding voordat u naar het treinstation wordt gebracht voor de nachttrein naar Hue. Het is raadzaam wat eten en drinken te kopen voor tijdens uw treinreis en de volgende ochtend.

Dag 6: Hue
In de ochtend wordt u opgehaald bij het treinstation van Hue en naar uw hotel gebracht. Er is deze ochtend geen ontbijt inbegrepen. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld zelf de keizerlijke citadel bezoeken of een boottocht maken over de Parfumrivier.

Dag 7: Hue-Hoi An
Via de kustweg en de panoramische Wolkenpas rijdt u naar Hoi An, waar u in de middag zult aankomen. Hoi An is een unieke plaats dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat omdat de historische huisjes zo goed bewaard zijn gebleven. U heeft de middag vrij om in uw eigen tempo te wandelen door de smalle, charmante straatjes. Het is absoluut aan te raden om een ticket voor het Oude Centrum te kopen, waarbij u toegang krijgt tot 5 oude huisjes en gebouwen, waaronder een pagode en een oud familiehuis. Ook de beroemde overdekte Japanse brug mag niet ontbreken.

Dag 8: Hoi An
Vandaag heeft u geheel ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld een fiets huren en de omgeving van Hoi An verkennen, met vele landelijke weggetjes, eilandjes en een strand waar u zich heerlijk kunt ontspannen.

Optioneel kunt u de excursie 'My Son - Tempels uit de Champa dynasty' bijboeken. Deze excursie van een halve dag vindt plaats in de ochtend en neemt u mee naar My Son, waar prachtige ruïnes te vinden zijn van tempels uit de tijd van de Champa dynasty. Deze tempels zijn geheel anders dan de tempels en pagodes die u tot nu toe gezien heeft in Vietnam. Ze stammen uit de 7e tot en met de 14e eeuw en herbergen invloeden uit de Indiase cultuur en het hindoeïsme.

Dag 9: Hoi An-Ho Chi Minh Stad
U wordt aan het einde van de ochtend naar het treinstation van Danang gebracht voor uw trein naar Ho Chi Minh Stad. U overnacht in een slaapcoupé in deze trein.

Dag 10: Ho Chi Minh Stad
Bij aankomst in de vroege ochtend wordt u naar uw hotel in de stad gebracht. Geniet van een ontbijt en rust nog even uit. Wilt u meteen inchecken in uw kamer, dan kunt u optioneel een vroege check-in bijboeken. U kunt dan meteen uw bagage kwijt, lekker douchen en dan lekker gaan ontbijten.

Na een rustige ochtend gaat u in de middag de stad verkennen met een gids. U begint met een bezoek aan het Herenigingspaleis, waar ooit President Thieu woonde. U ziet de officiële ontvangstkamers, privé-vertrekken en de 'Oorlogskamer' vanwaar de oorlogstroepen aangevoerd werden. U ziet verder het klassieke postkantoor en de Notre Dame kathedraal. Dan is het tijd om de kleurrijke wijk Chinatown te bezoeken, waar er altijd bedrijvigheid heerst in de vele winkel- en restaurantstraatjes. Hier zijn ook enkele pagodes in Chinese stijl te vinden.

Dag 11: Ho Chi Minh Stad-Mekong Delta
U laat de grote stad achter u om het binnenland in te gaan, naar de groene Mekong Delta. Bij aankomst stapt u in een bootje om een boottocht te maken over de machtige Mekong rivier. Indien u wilt kunt u bij enkele kleine bedrijfjes stoppen om te zien hoe bijvoorbeeld kokossnoepjes en rijstsnoepjes worden gemaakt. U vaart vervolgens over smallere kanaaltjes dieper het binnenland in waar u traditionele huisjes gemaakt van hout en palmbladeren ziet en ziet hoe het dagelijkse leven hier in een rustig tempo voortkabbelt. Aangekomen bij uw homestay op een van de eilandjes kunt u zich even lekker ontspannen en genieten van heerlijk vers fruit en traditionele Zuid-Vietnamese muziek. Vervolgens maakt u een fietstocht in de omgeving en krijgt u een idee hoe men hier leeft. In de avond kunt u als u wilt uw gastgezin helpen met het bereiden van het avondeten en gaat u samen met uw gastgezin eten. U overnacht bij hen thuis.

Dag 12: Mekong Delta-Ho Chi Minh Stad
Ervaar bij het wakker worden de geluiden van de vroege ochtend in de Mekong Delta. Na het ontbijt neemt u afscheid van uw gastgezin en stapt u weer in een bootje. U bezoekt een traditioneel baksteenfabriekje en een drijvende boerderij. Vervolgens vaart u door de bedrijvige drijvende markt van Vinh Long waar een keur aan lokale producten wordt verkocht zoals vis en fruit.

Het is tijd om terug te keren naar de grote stad. Onderweg stopt u bij de Vinh Trang pagode, waar u een harmonie ziet van Aziatische en Europese architectuurstijlen. U overnacht in Saigon.

Dag 13: Ho Chi Minh Stad
U heeft een vrije dag vandaag. U kunt zelf de stad in gaan en de verschillende wijken en leuke restaurantjes ontdekken. Of boek een optionele excursie om bijvoorbeeld te Cu Chi Tunnels te bezoeken.

Dag 14: Vertrek Ho Chi Minh Stad
De dag is gekomen dat u Vietnam verlaat. Met een transfer naar de luchthaven van Ho Chi Minh Stad eindigt deze tour.


Ha Long Bay in Vietnam
De verboden stad in Hue, Vietnam
Hoi An gezien vanaf het water
Wolkenkrabbers in Saigon gezien vanaf de Saigon-rivier

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel