Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

€536,-

per persoon vanaf

Tour: Avontuurlijk Phong Nha Ke Bang National Park

(T-VN-0342)

3-daagse korte tour vanuit Dong Hoi

Dag 1: Dong Hoi-Phong Nha Ke Bang National Park
In de vroege ochtend arriveert u op het treinstation of de luchthaven van de plaats Dong Hoi. U wordt opgewacht door uw gids en chauffeur en u wordt naar het strand gebracht voor een ontbijt aan zee. Dan is het tijd om op pad te gaan; het is circa een uur rijden naar de ingang van Phong Nha Ke Bang National Park. Dit prachtige nationale park staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Hier stapt u op een bootje en vaart u in circa 30 minuten naar de Phong Nha grot. Nadat u deze mooie grot bekeken heeft, wordt u naar het plaatsje Son Trach gebracht voor uw lunch.

In de middag wordt u naar uw accommodatie gebracht, waar u kunt inchecken en uw bagage kunt achterlaten. Neem de tijd om u lekker op te frissen en wat bij te komen. Het programma voor vandaag is echter nog niet voorbij. U wordt naar een lagune gebracht, naar de avontuurlijke ‘Dark Cave’. Hier kunt u gaan varen, kajakken, zwemmen of tokkelen. Tenslotte wordt u terug gebracht naar uw accommodatie.

Dag 2: Phong Nha Ke Bang National Park
U kunt kiezen uit twee programma’s voor deze dag.

Programma 1: Soft adventure
Na een goed ontbijt stapt u op de fiets voor een mooie rit langs de Son rivier. U bezoekt een dorp waar u enkele inwoners zult ontmoeten. U fietst over kleine, afgelegen paadjes, langs velden, dorpjes en boerderijen. U stopt bij een boerderij voor een lunch.
In de middag wordt u per auto/minibus naar Paradise Cave gereden. Dit is een enorm grottenstelsel van 31 kilometer lang en 72 meter hoog. U verkent de eerste paar kilometer van de grot, waarbij u een goede indruk van de grandeur van deze mooie grot krijgt. Dan wordt u weer naar uw accommodatie terug gereden.

Programma 2: Paradise Cave Discovery
Pas in 2005 is het enorme, indrukwekkende grottenstelsel Paradise Cave ontdekt door een lokale inwoner. U gaat vandaag de eerste 7 kilometer (in het regenseizoen de eerste 4 km) van de grot verkennen. U krijgt een hoofdlamp en gaat diep de grot in. In verschillende kamers ziet u een overvloed aan stalagmieten en stalactieten in vele verschillende vormen en kleuren. Sommige kamers zijn zo majestueus hoog en groot dat het net is of u een kathedraal binnenloopt... Er is zelfs een ondergrondse rivier waar u de vissen in kunt zien zwemmen. U vaart circa 100 meter over een stroompje, waarna u uiteindelijke de indrukwekkende Paradise Vertical Crack bereikt. Hier komen buiten en binnen samen… Als u wilt, kunt u een dipje nemen in het pure water. De lunch vindt ondergronds plaats. Dan is het tijd om weer uw weg terug te banen naar de uitgang van de grot.

Dag 3: Phong Na Ke Bang National Park-Vinh Moc-Hue
Na het ontbijt verlaat u deze prachtige regio en gaat u op weg in zuidelijke richting. De rit vandaag is met circa 5 uur vrij lang, maar u zit zeker niet alleen in de auto vandaag. U stopt namelijk voor de lunch en om de Vinh Moc tunnels te bezoeken. Net als de Cu Chi tunnels, alleen veel minder bekend, is dit een enorm tunnelnetwerk dat tijdens de oorlog o.a. werd gebruikt als communicatienetwerk. U heeft hier de tijd om meer over deze indrukwekkende geschiedenis te leren. In de middag vervolgt u uw reis en aan het einde van de middag zult u in Hue arriveren, waar deze tour eindigt.


Thien Duong-grot in Phong Nha-Ke Bang National Park, Vietnam

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel