Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Thailand > X otic thailand > Dag tot dag
Vorige pagina

€400,-

per persoon vanaf

Tour: X-Otic Thailand

(T-TH-1006)

10-daagse privé-tour Thailand (excl. vlucht)

Dag 1: Bangkok
Na de aankomst in Bangkok vindt de transfer naar het Eastin Hotel Makkasan Bangkok in het centrum van de stad plaats. In deze miljoenenstad raast het leven 24 uur per dag door. Tevens is het kantoor van 333travel hier gevestigd. De tegenstelling tussen het moderne en het traditionele leven kom je hier op elke straathoek tegen. Mogelijkheden genoeg: wandel door Chinatown, pak de tuktuk naar één van de overweldigende tempelcomplexen of neem een longtailboot naar de beroemde Floating Market'. Het wordt je al snel duidelijk: Bangkok bekijk je niet, Bangkok beleef je.

Dag 2: Bangkok
Na een goed (Amerikaans) ontbijt in het hotel heb je ook vandaag de tijd om Bangkok te ontdekken. Ook is het mogelijk om vandaag een excursie te boeken. Aanraders zijn het koninklijke paleis met de Tempel van de Smaragden Boeddha en de tempels van Wat Po en Wat Arun. Of ontdek Bangkok per fiets. Onze vertegenwoordiger ter plaatse zal je er alles over vertellen. Ook voor het avondprogramma doen we graag suggesties.

Dag 3: Bangkok-Chiang Mai
De laatste dag in Bangkok voordat we naar Noord Thailand vertrekken. Na een prachtige avond en nacht slapen we lekker uit en genieten van het ontbijt. Rond het middaguur checken we uit bij ons hotel. Later in de middag vertrekken we naar het treinstation voor de nachttrein naar Chiang Mai.

Dag 4: Chiang Mai
Chiang Mai is de op één na grootste stad van Thailand en het centrum van het noorden. Highlights zijn de prachtige boeddhistische tempels en de beroemde avondmarkt. Bovendien is deze stad een uitgangspunt voor meerdaagse excursies richting jungle, Gouden Driehoek en traditionele bergstammen. Hier komen we vroeg in de ochtend aan en worden naar ons hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. Je kunt Chiang Mai uitstekend te voet doen.

Dag 5: Chiang Mai-Jungle
's Morgens vroeg vertrek je vanuit Chiang Mai met de bus en ga je op weg naar een klein dorpje. Onderweg maak je een korte stop om bij een lokale markt rond te kijken en extra proviand te kopen. Aangekomen in het dorpje volgt een lunch en na de lunch is het tijd voor een prachtige 3-uur durende trek door de ongerepte natuur en jungle met spectaculaire uitzichten. Het einddoel van deze trekking is een junglekamp, waar je deze avond zult dineren en overnachten. 's Avonds is er tijd voor verhalen bij het kampvuur.

Dag 6: Jungle
Na het ontbijt is het tijd voor een trekking van circa 4 uur. Deze route voert je door dorpjes van bergstammen waar de gids natuurlijk uitleg zal geven over hun achtergrond en gebruiken. Daarna verder naar een mooie waterval waar je kunt zwemmen en relaxen. Hier zal tevens de lunch plaatsvinden. In de middag volgt een trekking bergafwaarts en je bezoekt een vleermuizengrot. Tenslotte vervolg je de route naar het overnachtingskamp. Ook hier zal je gids een overheerlijke maaltijd bereiden. Je hebt tenslotte wat tijd om te relaxen.

Dag 7: Jungle-Chiang Mai
Na het ontbijt maak je een trekking van circa 2 uur, via verschillende bergdorpjes en mooie pauzeplaatsen. Geniet deze laatste dag nog van prachtige vergezichten en de jungle. Je bezoekt een Shan dorpje, waar tevens de lunch wordt genoten. Na de lunch bezoek je een olifantenkamp. Hier leer je meer over deze machtige koning van de jungle. Je ziet hoe ze gevoerd en verzorgd worden. Dan ga je met de olifanten naar de rivier waar je ze mag wassen. Aansluitend word je naar een ander kamp gebracht, vanwaar je met een bamboevlot stroomafwaarts over de Mae Tang rivier vaart. De rivier gaat door een indrukwekkend dichtbegroeide jungle; laat je meevoeren door de geuren en de geluiden... Na een uur varen bereik je de pier en is het tijd om de natuur vaarwel te zeggen en terug te gaan naar Chiang Mai.

Dag 8: Chiang Mai
Vandaag heb je een rustig dagje in Chiang Mai. Een prima dag om deze prachtige bijzondere stad te ontdekken en souvenirs te kopen. Chiang Mai is een ontmoetingsplaats voor de vele bergstammen in de omgeving en heeft een hele eigen cultuur. Verder kan je de beroemde Doi Suthep tempel met zijn adembenemende uitzicht bezichtigen. Je moet hiervoor een bus nemen, maar onze vertegenwoordiger kan je hier bij helpen.

Dag 9: Chiang Mai - Surat Thani
Na het ontbijt in het hotel is er tijd om je slag te slaan op de souvenirmarkt. Natuurlijk kun je ook lekker bruinen en ontspannen rond het zwembad van het hotel. In de middag vertrekken we naar het vliegveld voor je binnenlandse vlucht naar Bangkok (moet nog los bijgeboekt worden en is daarom nog niet meegenomen in de prijs). Hierna word je naar het station gebracht voor de nachttrein naar Surat Thani.

Dag 10: Surat Thani - Koh Samui
Na aankomst in Surat Thani gaan we door naar de haven. Daar stappen we op de boot die ons in enkele uren naar Koh Samui vaart. Zodra we het eiland naderen overvalt het paradijselijke gevoel je al: witte stranden, vissersbootjes, heldere blauwgroene zee. Je wordt naar je hotel gebracht, waar deze tour eindigt.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel