Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Thailand > Verborgen plekjes van thailand > Dag tot dag
Vorige pagina

€1079,-

per persoon vanaf

Tour: Verborgen plekjes van Thailand

(T-TH-1034)

12-daagse privé rondreis Thailand (excl. vlucht)

Dag 1: Aankomst Bangkok
Aankomst op de internationale luchthaven van Bangkok, vanwaar u naar uw hotel wordt gebracht. Het Eastin Hotel Makkasan ligt in het winkelhart van Bangkok. Diverse winkelcentra, restaurantjes en de Pratunam kledingmarkt liggen op loopafstand van dit hotel.

De rest van de dag kunt u uitrusten van de lange vlucht of kunt u bruisend en tegenstrijdig Bangkok op eigen gelegenheid ontdekken. Naast serene tempels rijzen kantoorgebouwen op en prachtige parken worden afgewisseld met winkelcentra en uitgaansgelegenheden.

Dag 2: Fietsen en koken in Bangkok
Vandaag gaat u op een unieke manier de stad en de keuken van Bangkok ontdekken. Allereerst maakt u een fietstocht door Bangkok waarbij u de cultuur en historie van deze stad leert kennen. U ziet een aantal historische gebouwen en prachtige tempels. Vervolgens neemt u deel aan een kookcursus om enkele authentieke Thaise gerechten te leren koken!

Dag 3: Bangkok – Nong Khai
U heeft vandaag de ochtend ter vrije besteding. In de middag wordt u bij uw hotel opgehaald en naar het treinstation gebracht voor de trein naar Nong Khai, gelegen in het noordoosten van Thailand. U overnacht in de trein. De stoelen worden ’s avonds omgebouwd tot opgedekte bedjes zodat u hier prima kunt slapen.

Dag 4: Nong Khai – Chiang Khan
U komt in de ochtend aan op het station van Nong Khai. Hier wordt u opgehaald door uw nieuwe chauffeur en gids en bij de eerstvolgende stop kunt u een ontbijtje halen (niet inbegrepen). De rit brengt u bij een bijzondere tuin vol excentrieke boeddhabeelden, waar religie en kunst als het ware samenkomen. Uw gids kan u enkele bijzondere verhalen bij de beelden vertellen.

U vervolgt uw rit in westelijke richting, langs de Mekong rivier. U stopt bij een lokale tempel, vanwaar u bij helder weer een prachtig panoramisch uitzicht heeft over de vallei waar de Mekong rivier doorheen kronkelt tot aan Laos. Geniet van deze prachtige omgeving tijdens een ontspannen lunch, in een restaurantje dat prachtig aan de rivier ligt.

In de middag bezoekt u een dorpje van de Tai Dam, dat is gebouwd om geschiedenis en de cultuur van dit volk te vertellen en zo ook te kunnen bewaren. Hoewel ze een bekend volk in Noord-Vietnam zijn, waar ze oorspronkelijk vandaan komen, zijn ze slechts een kleine minderheid in Thailand.

Tenslotte arriveert u vandaag bij uw bijzondere accommodatie. U overnacht vanavond op de oever van de Mekong rivier in een luxe, permanente tent. In de avond kunt u genieten van de rust en de uitgestrekte sterrenhemel, of gebruik maken van de gratis fietsverhuur en naar het dorp Chiang Khan fietsen. Hier kunt u over de lokale avondmarkt wandelen, waar ook een aantal goede restaurantjes te vinden zijn.

Dag 5: Chiang Khan - Loei
Als u wilt, kunt u vanochtend vroeg opstaan en naar Chiang Khan gaan om hier de dagelijkse aalmoezenronde van de monniken mee te maken. U keert terug naar uw kamp voor het ontbijt en dan is het tijd om weer op pad te gaan. Vandaag bezoekt u een plek die u even doet vergeten dat u in Thailand bent. Per lokale tractor wordt u de heuvels van Phu Pa Po opgereden. Er zijn hier een aantal uitzichtpunten die adembenemend zijn. Vooral het uitzicht op Phu Ho, dat lokaal bekend staat als ‘Mount Fuji van Thailand’ is prachtig. Een korte, steile wandeling omhoog brengt u bij het vierde en mooiste uitzichtpunt. Per tractor keert u weer terug naar de minibus en vervolgt u uw reis naar uw bijzondere lunchplek.

U arriveert bij een prachtig meer. Hier stapt u op een grote, overdekte bamboeraft die door een longtailboot het meer opgeduwd wordt. Geniet hier van de mooie omgeving en de rust. Al snel keert de longtailboot terug met uw lunch. Neem alle tijd om te lunchen. U heeft vervolgens nog alle tijd om heerlijk te ontspannen, een dutje te doen of een verfrissende dip in het meer te nemen. Wanneer u er klaar voor bent, wordt u weer naar het vasteland gebracht en wordt u naar uw accommodatie in Loei gebracht.

Dag 6: Loei – Luang Prabang
Na het ontbijt wordt u naar het busstation gebracht, waar u op een toeristenbus stapt die u via een mooie route door het Thaise landschap naar Luang Prabang brengt in Laos. Deze stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en u zult al snel ontdekken waarom. Bij aankomst in de avond is er geen transfer naar uw hotel inbegrepen, maar u kunt heel gemakkelijk zelf een taxi of tuktuk nemen naar uw hotel, die hier in groten getale klaar staan.

Dag 7-8: Luang Prabang
Twee hele dagen om de stad te verkennen. Het centrum van Luang Prabang is compact, waardoor u gemakkelijk door de stad kunt wandelen en de diverse prachtige tempels kunt bezoeken. U kunt ook de Phousy heuvel beklimmen, waar u boven een tempel vindt maar vanwaar u ook een prachtig uitzicht over de stad en de groene omgeving met de Mekong rivier heeft.

Dag 9: Luang Prabang - Pakbeng
Het is tijd om Luang Prabang te verlaten en dat doet u op een bijzondere manier. U maakt een 2-daagse cruise over de Mekong rivier. Onderweg bezoekt u de Pak Ou grotten, waarin vele kleine boeddhabeeldjes te vinden zijn. U maakt ook enkele stops bij lokale dorpjes waarbij u een idee krijgt hoe de verschillende Laotiaanse volkeren wonen en leven. U overnacht in het kleine plaatsje Pakbeng in een eenvoudig gueshouse.

Dag 10: Pakbeng – Chiang Rai
Na het ontbijt in uw guesthouse vervolgt u uw cruise. U zult het landschap zien veranderen en de Mekong rivier zult u steeds breder zien worden. Na de lunch bereikt u de grensplaats Huay Xai. Hier gaat u van boord en een korte transfer brengt u bij de nieuwe brug die u oversteekt om Thailand weer binnen te gaan. Na de douane wordt u weer opgewacht en per transfer van circa een uur naar uw accommodatie nabij de stad Chiang Rai gereden.

Dag 11: Chiang Rai - Chiang Mai
Chiang Rai is een oude stad en was ooit zelfs de hoofdstad van het Lanna koninkrijk. De meeste bezienswaardigheden zijn echter vrij modern, waarbij op bijzondere wijze religie en kunst gecombineerd worden. U bezoekt vandaag een aantal zeer bijzondere tempels die nogal afwijken van wat u tot nu toe gezien heeft. Zo bezoekt u het bekende Wat Rong Khun, bekend als de ‘Witte Tempel’, maar ook Baan Dam, wat zoveel betekent als ‘Zwart Huis’. Tevens bezoekt u Wat Huai Plakang, een kleurrijke tempel in Chinese stijl.

Na de lunch (op eigen gelegenheid) wordt u naar het lokale busstation gebracht waar u een comfortabele VIP bus naar Chiang Mai neemt. Bij aankomst op het busstation wordt u opgewacht en per transfer naar uw hotel gebracht.

Dag 12: Vertrek Chiang Mai
Vandaag eindigt uw tour. U kunt langer in Chiang Mai blijven, zodat u deze stad en de mooie omgeving kunt gaan verkennen. U kunt vandaag ook bij het treinstation of de luchthaven van Chiang Mai worden afgezet, vanwaar u naar uw volgende bestemming kunt reizen.


Wat Xieng Thong tempel, Luang Prabang
Bangkok park in de avond
zonsondergang Luang Prabang
Wat Bang Kung tempel
Wat Rong Khun (de witte tempel)

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel