Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Thailand > Typisch thailand > Dag tot dag
Vorige pagina

€620,-

per persoon vanaf

Tour: Typisch Thailand

(T-TH-1028)

7-daagse tour Thailand

Dag 1: Aankomst Bangkok
Na aankomst op de luchthaven van Bangkok vindt de transfer uw hotel in Bangkok plaats. Hier kunt u vandaag rustig bijkomen van uw reis en acclimatiseren. Heeft u een hotel met zwembad, dan kunt u hier een tijdje vertoeven. Of maak een wandeling door de stad om de eerste indrukken op te doen.

Dag 2: Bangkok
Vandaag maakt u na het ontbijt een verkenningstocht door Bangkok, op de traditionele Thaise manier met lokale vervoersmiddelen.

U bezoekt vandaag één van de belangrijkste en meest indrukwekkende hoogtepunten van Bangkok, namelijk het Grand Palace en de naastgelegen Wat Phra Kaew. Hier kunt u de boeddha van smaragd en de indrukwekkende koninklijke verblijven bewonderen. Daarna bezoekt u de lokale markt, waar u mandenvol van de meest uiteenlopende soorten tropische groenten, fruit en bloemen kunt zien, die langs smalle paadjes op de grond uitgestald staan. ’s Middags bent u vrij om bij het zwembad te vertoeven of om van een Thaise massage te genieten.

Dag 3: Bangkok – Drijvende Markt – River Kwai
Vandaag vertrekt u vroeg vanuit Bangkok om op tijd bij de beroemde drijvende markt Damnoen Saduak te zijn. Lange tijd was vervoer over water de enige mogelijkheid, zowel in als buiten Bangkok, waardoor ook de handel op het water plaatsvond. Één van de overgebleven Thaise drijvende markten is die van Damnoen Saduak in Ratchaburi. Hier wordt nog steeds een levendige en kleurrijke handel gedreven op het water van de klongs. Neem de tijd om foto’s te maken om over de markt te slenteren, waar u zeker wat mooie souvenirs kunt kopen. Of u kunt een boottochtje maken (optioneel), zodat u goed zicht heeft op de kleine bootjes, van waar de lokale bevolking haar producten probeert te verkopen.

Onderweg naar Kanchanaburi stopt u in Nakon Pathom, waar één van de hoogste tempels van Thailand staat, de Wat Pra Pathom. Nadat u de nodige foto’s gemaakt heeft, vervolgt u de rit naar de River Kwai, waar u aan het eind van de middag aankomt.

Dag 4: River Kwai - Ayutthaya
Het programma van vandaag zal zeker indruk op u maken. Bij het plaatsje Kanchanaburi werd namelijk tijdens de Tweede Wereldoorlog de roemruchte Birma-spoorweg aangelegd. U bezoekt hier het Jeath museum en de geallieerden begraafplaats, waarmee u een idee krijgt van de erbarmelijke omstandigheden waaronder de Aziatische dwangarbeiders en Europese krijgsgevangenen deze spoorweg aanlegden. Natuurlijk brengt u ook een bezoek aan de beroemde brug over de rivier de Kwai.

's Middags vertrekt u richting Ayutthaya, één van de oude hoofdsteden van het koninkrijk Siam, waar u overnacht.

Dag 5: Ayutthaya – Chiang Mai
Na het ontbijt bezoekt u het wereldberoemde Ayutthaya Historical Park. Tijdens deze tour maakt u kennis met het rijke verleden van deze voormalige koningsstad en bezoekt u de wereldberoemde ruïnes, gereconstrueerde tempels, paleizen en pagodes van de vervlogen gloriedagen van Siam.

Aan het einde van de middag wordt u naar het treinstation gebracht, waar u aan boord gaat van de nachttrein naar Chiang Mai. In de avond worden de stoelen omgebouwd tot bedjes en u slaapt aan boord van de trein.

Dag 6: Chiang Mai
In de vroege ochtend arriveert u in Chiang Mai. U wordt bij het treinstation opgehaald en naar uw hotel gebracht. In de middag volgt een fietsexcursie om de geuren en kleuren van niet alleen de stad, maar ook van de landelijke omgeving in u op te nemen. De omgeving is vlak, waardoor het een gemakkelijke fietstocht is en u alleen maar hoeft te genieten.

Dag 7: Vertrek Chiang Mai
U wordt in de loop van de dag naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar uw volgende bestemming. Hier eindigt deze tour. U kunt uiteraard uw verblijf in Chiang Mai verlengen of een verblijf op een van de heerlijke strandbestemmingen van Thailand aan deze tour vastplakken.


Koninklijk Paleis Bangkok in de nacht
Wat Chai Watthanaram in Ayutthaya, Thailand

Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel