Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

Tour: Tempels, paleizen en de VOC

(T-TH-0032)

Dagexcursie Ayutthaya vanuit Bangkok

Leuke pluspunten om te weten

  • Bezoek het Historical Park om de ruïnes van de mooiste tempels en paleizen te zien
  • Leer een stukje Nederlandse historie in Ayutthaya kennen
  • Bezoek het zomerpaleis Bang Pa-In
Deze excursie neemt je mee naar een plaats vol historie: Ayutthaya. In de 14e t/m de 18e eeuw was Ayutthaya de hoofdstad van het toenmalige koninkrijk en de stad telde op een gegeven moment zelfs een miljoen inwoners. Verschillende koningen bouwden hier schitterende tempels en paleizen en het was een waar handelscentrum waar ook vele buitenlandse handelaars zaken deden, waaronder de Nederlandse VOC. In 1767 vielen de Birmezen Ayutthaya binnen en verwoestten de stad, waarmee er een einde kwam aan de gloriedagen van Ayutthaya.

Je wordt in de ochtend opgehaald bij je hotel in Bangkok en naar Ayutthaya gereden. Gelukkig zijn niet alle tempels en gebouwen compleet verwoest, waardoor de ruïnes nog steeds laten zien hoe mooi de oorspronkelijke gebouwen geweest moeten zijn. Je gaat de mooiste tempels en paleizen bekijken, zoals Wat Mahatthat en Wat Phra Si Sanphet, en je bezoekt een van de grootste bronzen boeddhabeelden van het land, Viharn Phra Mongkol Bophit.

Dan bezoek je het Baan Hollanda Museum, waar je een stukje Nederlandse geschiedenis in Thailand meekrijgt. Het kleine museum ligt op de plaats waar in 1608 een VOC handelspost was gevestigd. De tentoonstelling laat zien hoe de Nederlanders hier woonden en waarom de VOC hier handel kwam drijven. Naast het museum ligt een cafeetje waar je Nederlandse koffie en lekkernijen vindt; toch een apart gezicht in Thailand.

Ook in latere tijden, toen Bangkok al de hoofdstad was geworden, bleef Ayutthaya een geliefde plaats van het koningshuis. Na een lunch in een lokaal restaurant ga je het zomerpaleis Bang Pa-In bezoeken. Hier vind je verschillende gebouwen met Thaise, Europese, Khmer en Chinese invloeden uit verschillende tijdsperiodes. Dit was ook het favoriete zomerpaleis van de vorige Thaise koning Bhumibol. Aan het einde van de middag volgt de transfer terug naar je hotel in Bangkok.
boeddhabeeld Ayutthaya
zomerpaleis Hua Hin Thailand
Belangrijk:
Deze excursie wordt op privébasis uitgevoerd.
Het Baan Hollanda Museum is op maandag en dinsdag gesloten. Daarom wordt deze excursie alleen op woensdag t/m zondag uitgevoerd.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel