Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds

Sukhothai, culturele schat van Thailand (T4010)

3-daagse privé tour


Sukhothai, culturele schat van Thailand

Dag 1: Bangkok - Phitsanulok
In de vroege ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel in Bangkok en naar het treinstation gebracht voor de dagtrein naar Phitsanulok. Na een rit van circa 5 uur wordt u opgewacht in Phitsanulok en naar uw hotel gebracht, waarna u de rest van de dag ter vrije besteding heeft.

Phitsanulok is een voormalige hoofdstad van Thailand, maar door een grote brand is er weinig over van het oude stadscentrum. Toch zijn er nog mooie musea en tempels te vinden, met als voornaamste de Wat Mahathat die een van de mooiste en heiligste boeddhabeelden van het land herbergt. Het Volksmuseum is ook een bezoek waard als u wat meer wilt leren over de regio.
Wij raden u aan om ’s avonds naar de avondmarkt te gaan, waar u voor heel weinig geld de beste Thaise gerechten kunt vinden.

Dag 2: Phitsanulok - Sukothai
Per comfortabele lokale bus reist u verder naar de volgende koningsstad van Thailand, Sukothai. In chronologische volgorde was Sukothai eigenlijk de 1e Thaise hoofdstad van de 13e t/m 14e eeuw en daarom een zeer belangrijke plaats in de Thaise geschiedenis. Hier is de basis gelegd voor het Thaise alfabet en de Thaise taal.

In het Sukothai Historical Park, dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat, kunt u de beginselen van de Thaise architectuur vinden, die inmiddels geroemd en wereldwijd bekend zijn. Per fiets verkent u de overblijfselen van prachtige tempels en boeddhabeelden.

Dag 3: Sukothai - Chiang Mai
De reis gaat weer verder noordwaarts per airconditioned bus. U rijdt in ca. 5 uur naar de “Roos van het Noorden” Chiang Mai. Het is wel raadzaam om zelf wat snacks en drinken voor onderweg mee te nemen.

Langzaamaan rijdt door het uitgestrekte noorden van Thailand, waar u rijdt over bergruggen die de uitlopers van het Himalaya gebergte vormen. Uw tocht voert u door anders ondoordringbare jungle, bergen en heuvels. Onderweg zult u een fenomenaal uitzicht hebben!

Bij aankomst in Chiang Mai, staat uw transfer al gereed om u naar uw hotel te brengen. Hiermee eindigt uw tour.


Vraag nu uw persoonlijke offerte op maat aan!


Routekaart
Foto's

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2017 333travel