Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Thailand > Relaxed pai en mae hong son > Dag tot dag
Vorige pagina

€212,-

per persoon vanaf

Tour: Relaxed Pai en Mae Hong Son

(T-TH-0074)

5-daagse korte tour vanuit Chiang Mai

Dag 1: Chiang Mai - Pai
In de ochtend word je opgehaald bij je hotel in Chiang Mai en naar het busstation gebracht, waar je de bus neemt naar het pittoreske plaatsje Pai. Deze plaats is prachtig gelegen midden tussen de groene heuvels. Bij aankomst op het busstation van Pai is er geen transfer geregeld, maar je kunt heel gemakkelijk een van de vele wachtende tuktuks inschakelen om je naar je accommodatie te brengen.

De rest van de dag is ter vrije besteding. Ondanks dat Pai inmiddels al wat meer bekendheid heeft verworven, heeft het z’n authentieke charme gelukkig weten te bewaren. Het is heerlijk om er rustig rond te wandelen en af en toe op een terrasje een drankje te doen of in een van de vele restaurantjes te gaan lunchen. Of relax aan de oever van de rivier. In de avond is er een gezellige avondmarkt.

Dag 2: Pai
Een hele dag om zelf in te delen. Blijf je vandaag in Pai, dan kun je bijvoorbeeld een fiets huren om het stadje te verkennen. Het stadje zelf is vlak en dus heel goed te doen per fiets.

Uiteraard heeft de omgeving ook veel te bieden. Je vindt er schitterende bergen, valleien bedekt met rijstvelden, warmwaterbronnen, lokale tempels en afgelegen bergdorpjes. Een van de hoogtepunten is de beruchte ‘Pai Canyon’, een soort Grand Canyon van Thailand. Wees hier wel voorzichtig, de paden zijn soms erg smal en voeren langs diepe afgronden…

Om de omgeving te gaan verkennen, kun je een taxi regelen of een auto huren. Je kunt ook een scooter huren, maar doe dit alleen als je hier al ervaring mee hebt. Er kleven heel wat risico’s aan. Men heeft toch een hele andere rijstijl in Thailand dan dat wij gewend zijn en de wegen en paden zijn niet overal goed begaanbaar.

Dag 3: Pai - Mae Hong Son
Na het ontbijt ga je weer naar het busstation voor de lokale bus naar Mae Hong Son. De rit voert je over schitterende bergweggetjes. Deze route is onderdeel van de beroemde Chiang Mai - Mae Hong Son route, die maar liefst 1649 bochten bevat. De vergezichten zijn soms adembenemend.

Het plaatsje Mae Hong Son is de hoofdstad van de provincie, maar het is een kleine plaats met een rustige sfeer. De plaats is een ideale uitvalsbasis voor de schitterende, bergachtige regio.

Dag 4: Mae Hong Son
Een vrije dag om de omgeving te gaan verkennen. Je kunt de dag rustig beginnen met een modderbehandeling in de ‘Mud Spa’, waar je ook een heerlijke warmwaterbron vindt. Je kunt ook op pad gaan en de Pha Suea waterval bezoeken. Zwemmen wordt hier niet aangeraden vanwege de stromingen.

Dag 5: Mae Hong Son - Chiang Mai
Helaas ga je vandaag deze schitterende regio weer verlaten. Je neemt weer de bus terug naar Chiang Mai; deze keer via de zuidelijke loop, die weer een heel ander landschap laat zien.

Heb je inmiddels genoeg met de bus gereisd, dan kun je er bij boeking ook voor kiezen om voor de terugreis de bus te vervangen door een korte vlucht.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel