Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Thailand > Over de mekong naar laos > Dag tot dag
Vorige pagina

€676,-

per persoon vanaf

Tour: Over de Mekong naar Laos

(T-TH-0119)

3-daagse tour

Dag 1: Aankomst Chiang Rai-Chiang Khong
Bij aankomst in Chiang Rai staat er een transfer op je te wachten, die je in circa 2 uur naar Chiang Khong brengt. De rest van de dag of avond is ter vrije besteding.

Dag 2: Chiang Khong-Houei Xay-Pakbeng
Na het ontbijt word je naar de grensovergang gebracht, waar je de grens oversteekt naar Houei Xay in Laos. Zodra de grensformaliteiten hier geregeld zijn, ga je aan boord van de Luang Say boot. Je vaart over de machtige Mekong rivier, die het eerste gedeelte van je reis de grens vormt tussen Thailand en Laos. Je ziet dan ook aan de linkerkant Laos liggen en aan de rechterkant Thailand. Dan verlaat je het grensgebied en neemt de Mekong je mee Laos in. Onderweg maak je een stop om het lokale leven aan de rivier van dichtbij te zien. In Laos leven vele verschillende etnische stammen en tijdens deze stop bezoek je een dorpje van de Khamu-stam. De lunch wordt aan boord geserveerd in de vorm van een buffetlunch. Voor zonsondergang arriveer je in het kleine plaatsje Pakbeng. Door zijn gunstige ligging aan de Mekong doet het plaatsje vooral dienst als lunch- en overnachtingsstop voor de reizigers en handelaars op de rivier.

Dag 3: Pakbeng-Luang Prabang
Het ontbijt vindt vroeg plaats, want om 8 uur vertrekt de boot. Onderweg bezoek je een lokaal dorp, waar je kunt zien hoe traditionele rijstwijn gemaakt wordt. Ook vandaag wordt er een buffetlunch aan boord geserveerd. In de middag arriveer je bij de Pak Ou grotten, 2 grotten die gevuld zijn met Boeddhabeelden die door de lokale bevolking en pelgrims zijn achtergelaten. Na nog circa een uur varen arriveer je in het charmante plaatsje Luang Prabang. Het oude centrum met koloniale huizen, gezellige straten en indrukwekkende oude tempels is prachtig en staat dan ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bij aankomst in Luang Prabang eindigt deze tour. Je kunt zelf een accommodatie bijboeken, zodat je deze stad de komende dagen kunt gaan verkennen.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel