Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Thailand > Jungle rafts experience > Dag tot dag
Vorige pagina

€238,-

per persoon vanaf

Tour: Jungle Rafts Experience

(T-TH-0070)

3-daagse tour

Dag 1: Bangkok - Kanchanaburi
U vertrekt al vroeg naar Kanchanaburi, op zo’n 130 kilometer ten westen van Bangkok gelegen. Uw kennismaking met de roemruchte River Kwai start met een kort bezoek aan het JEATH-museum, waar een verzameling tekeningen en voorwerpen met betrekking tot de beruchte Birma Spoorlijn tentoongesteld worden. Het museum is gebouwd als replica van een jappenkamp en geeft een goede indruk van de geschiedenis. Natuurlijk bezoekt u daarna de belangrijkste bezienswaardigheid van deze regio: de Bridge over the River Kwai. Vervolgens een bezichtiging van de geallieerden begraafplaats, waar ook vele Nederlanders begraven liggen.

Vervolgens vertrekt u per longtailboot voor een schitterende tocht over de rivier Kwai naar de River Kwai Jungle Rafts, waar u de komende 2 nachten zult overnachten. Hier krijgt u een heerlijke lunch geserveerd.

Na de lunch kunt u een spannende boottocht maken naar de Hell Fire Pass om deze te bezichtigen. Deze pas vertelt het verhaal van de aanleg van de spoorlijn hier. De Hellfire Pass is een 5m brede en zeer stijle kloof, met de hand uitgehakt door krijgsgevangenen onder erbarmelijke omstandigheden. Hierdoor was dit één van de beruchtste delen van de Birma spoorlijn. Als u er rondloopt, kunt u zich goed voorstellen hoe zwaar de werkzaamheden hier waren.

Bij terugkomst op de rafts krijgt u een uitstekend diner van lokale specialiteiten voorgezet, waarna u een show met traditionele Mon dansen kunt bijwonen.

Dag 2: River Kwai
Na het ontwaken door het kabbelende water en de vele jungle-geluiden wordt het ontbijt geserveerd. Daarna kunt u een bezoek brengen aan het authentieke dorp van de Mon stam. Na deze excursie keert u terug naar de rafts voor de lunch.

’s Middags bent u vrij en kunt u heerlijk luieren in uw hangmat op uw veranda aan de rivier. Of trek een zwemvest aan en spring in de rivier! De snelle stroming zal u meevoeren en u een adembenemend landschap langs de rivier laten zien. Vindt u dit iets té avontuurlijk, dan kunt u ook gaan kanoën voor hetzelfde uitzicht.

Dag 3: Kanchanaburi - Bangkok
Vandaag is alweer de laatste dag van uw heerlijk ontspannen verblijf op deze unieke rafts. U kunt het rustig aan doen, uitgebreid ontbijten en nog even relaxen op uw veranda. Daarna is het helaas tijd om uit te checken en keert u per boot terug naar de pier, waar u nog een heerlijke lunch geniet.

Na de lunch gaat u aan boord van de boemeltrein en maakt u een ritje over de dodenspoorweg, richting het eindpunt, het plaatsje Nam Tok. Houd uw (video-)camera klaar wanneer het boemeltje zich langzaam voortbeweegt over de beroemde houten viaducten langs de rivier Kwai.

Na deze indrukwekkende treinreis wordt u teruggebracht naar uw hotel in Bangkok, waar u laat in de middag zult aankomen en dit arrangement ten einde is.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel