Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Thailand > Isaan tour > Dag tot dag

Isaan Tour (T031)

6-Daagse tour


Dag 1: Bangkok-Khao Yai Nationaal Park
Vandaag vertrekt u vanuit Bangkok naar het Khao Yai Nationale Park. U rijdt door een bergachtig landschap naar dit park, dat het grootste is van Thailand. Er leefden hier vroeger vele wilde dieren, waaronder tijgers en olifanten. U krijgt de echte wildernis te zien en u maakt ook een wandeling door deze wilde schoonheid. Hierna gaat u nog een bezoekje brengen bij de waterval die is gebruikt voor de film The Beach.

Dag 2: Phimai
U ontbijt vanmorgen in het Greenery Resort. Hierna rijdt u naar het onbekende, maar zeer interessante Noordoosten van Thailand. De tijd lijkt hier wel stil te hebben gestaan. U zult hier een bezoek brengen aan een aantal ouderwetse dorpjes met hun kleine zijde- en pottenbakkersfabriekjes. Hier wordt nog steeds met de hand gewerkt. De traditionele lunch zal plaatsvinden bij een 500 jaar oude en heilige boom. Tijdens de tour vallen de vele rijstvelden duidelijk op, er wordt dan ook regelmatig gestopt om foto's te maken. Tevens bezoekt u de prachtige Khmer ruïnes die zijn gebouwd in eenzelfde stijl als Angkor Wat in Cambodja. U overnacht vanavond in Korat.

Dag 3: Nong Khai
Na het ontbijt reist u naar Nong Khai, gelegen nabij de Laotiaanse grens. Hier bezoekt u een lokale markt en de mysterieuze tempel Wat Khaek, waar u ontelbare boeddha- en hindoeïstische beelden vindt.

Dag 4: Chiang Khan
Na het ontbijt gaat u vroeg op pad naar Ban Phu. Dit is een schitterend park met grillige rotsformaties die gevormd zijn door een vroegere route van de Mekong Rivier. Eén van de tempels heeft een gigantisch groot rotsblok als dak en sommige van deze rotstempels zijn nog steeds in gebruik. In het park zult u ook oude tekens en legendes van vroegere beschavingen ontdekken. De gids zal u attent maken op de zeer oude rotsschilderingen (4000-1500 jaar v. Chr.). Lunch in een drijvend restaurant, dat idyllisch is gelegen aan een meer. Aan de andere kant van de rivier kunt u de hoofdstad van Laos (Vientiane) zien liggen. Sinds april 1994 is Thailand verbonden met Vientiane via de vriendschapsbrug. De tour leidt verder langs de Mekong rivier naar Chiang Khan. In het rustige dorp Chiang Khan met zijn smalle stoffige straatjes zijn de meeste huizen nog van hout. Wat dacht u van een romantische boottocht (niet inclusief) over de Mekong rivier tijdens de zonsondergang?

Dag 5: Phitsanulok
Bij het opkomen van de zon is er de kans om te zien hoe iedere familie in Chiang Khan haar giften aanbiedt aan de monniken in hun saffraangele gewaden. Na het ontbijt rijdt u naar een groot meer om onze rafts op te halen. Met de rafts zult een prettige middag in het midden van het meer hebben, hier kunt u heerlijk zwemmen of gewoon een beetje uitrusten. Lunch zult u geserveerd krijgen op de raft. Helemaal opgeladen reist u weer verder over één van de mooiste routes van Thailand. Deze route trekt langs de wijngaard Chateau de Loei en langs meerdere nationale parken. We overnachten vannacht in Phitsanulok.

Dag 6: Fietsen - Sukhothai - Einde tour
Na het ontbijt vertrekt u naar Sukhothai, de eerste hoofdstad van Thailand. De stad werd verlaten toen de macht van Ayutthaya, de tweede hoofdstad, toenam in de 12e eeuw. Er worden fietsen gehuurd om mee door deze prachtige historische stad te fietsen. De gids verstrekt tevens een plattegrond zodat u ook zelf de weg kunt vinden in dit doolhof van ruïnes, stadswallen en waterpartijen. Hierna zult u weer door trekken naar Chiang Mai.


Vraag nu uw persoonlijke offerte op maat aan!Foto's

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2017 333travel