Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Thailand > Isaan tour > Dag tot dag
Vorige pagina

€914,-

per persoon vanaf

Tour: Isaan Tour

(T-TH-0031)

5-Daagse tour

Dag 1: Bangkok - Khao Yai Nationaal Park
Vandaag vertrek je vanuit Bangkok naar het Khao Yai Nationale Park. Je rijdt door een bergachtig landschap naar dit nationaal park, dat het grootste is van Thailand. Er leefden hier vroeger vele wilde dieren, waaronder tijgers en olifanten. Tegenwoordig vind je hier nog steeds olifanten in het wild. Je krijgt de echte wildernis te zien tijdens een wandeling door het regenwoud. Hierna ga je nog een bezoekje brengen bij de waterval die is gebruikt voor de film The Beach.

Dag 2: Khao Yai Nationaal Park – Phimai - Korat
Na het ontbijt vervolg je je reis naar het onbekende, maar zeer interessante noordoosten van Thailand. De tijd lijkt hier wel stil te hebben gestaan. Je zult hier een bezoek brengen aan een aantal ouderwetse dorpjes met hun kleine zijde- en pottenbakkersfabriekjes. Hier wordt nog steeds met de hand gewerkt. De traditionele lunch zal plaatsvinden bij een 500 jaar oude en heilige boom. Tijdens de tour vallen de vele rijstvelden duidelijk op; zorg ervoor dat je af en toe een stop maakt om prachtige foto's te maken. Bij de plaats Phimai bezoek je prachtige Khmer ruïnes die zijn gebouwd in eenzelfde stijl als Angkor Wat in Cambodja. Je overnacht vanavond in Korat.

Dag 3: Korat - Phetchabun
Vandaag zal de reis je meenemen door het schitterende platteland van Thailand. Hier verlaat je echt de toeristische paden en zie je het échte Thaise binnenland. Afhankelijk van de tijd van het jaar laat de gids je zien hoe er op het land gewerkt wordt en hoe rijst verbouwd wordt. Als het een doordeweekse dag is, is er de mogelijkheid om te stoppen bij een lokale school. De eindbestemming is niet bekend bij toeristen maar staat bij de Thai bekend als het 'Zwitserland van Thailand': Khao Kho. Dit vanwege de golvende heuvels en het koelere klimaat. Je overnacht in Phetchabun.

Dag 4: Phetchabun - Chiang Khan
In de ochtend bezoek je de Wat Phra Sorn Kaew. Dit is niet gewoon weer een tempel. Het kan beter omschreven worden als een kunstproject in plaats van een tempel. Geniet tijdens het vervolg van je rit van het prachtige landschap waar je doorheen reist. In het rustige dorp Chiang Khan, schitterend gelegen aan de machtige Mekong rivier, vind je nog smalle sfeervolle straatjes en huizen die nog van hout zijn gebouwd. Na aankomst kun je hier helemaal tot rust komen in een bijzondere accommodatie.

Dag 5: Vertrek Chiang Khan
Als je vroeg opstaat deze ochtend, kun je bij het opkomen van de zon zien hoe de meeste families in Chiang Khan hun giften aanbieden aan de monniken in hun saffraangele gewaden. Een bijzondere ceremonie die echt bij dit deel van Thailand hoort en wat heel mooi is om eens mee te maken. Na het ontbijt eindigt deze tour. Je kunt ervoor kiezen om terug naar Bangkok te reizen (inbegrepen) of om door te reizen naar Chiang Mai in het noorden van het land (niet inbegrepen).


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel