Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Thailand > Gouden driehoek tour > Dag tot dag
Vorige pagina

€483,-

per persoon vanaf

Tour: Gouden Driehoek tour

(T-TH-0018)

3-Daagse tour

Dag 1: Chiang Mai - Chiang Rai
Het avontuur gaat beginnen! Het vertrek is vanuit de noordelijke hoofdstad Chiang Mai omstreeks 8.00 uur. Via de grotten van Chiang Dao rijd je naar Thaton waar op de top van een berg een groot wit boeddhabeeld zit, dat uitkijkt over de vallei. Je rijdt de bergen uit naar het stadje Thaton voor een lunch in een restaurant langs de rivier.

Hierna ga je in oostelijke richting naar het Chinese vluchtelingendorp bij Doi Mae Salong. Bij elke bocht is weer één van de vele historische bezienswaardigheden te zien. Aansluitend ga je naar de lokale markt en breng je een bezoek aan een theeplantage waar je de Oolong thee kunt proeven. Je brengt een kort bezoek aan de dorpjes van de Akha- en Yaostam en bezoekt hun met riet bedekte hutten. Dit geeft een duidelijk zicht op hun cultuur en eenvoudige wijze van bestaan. Je overnacht in Chiang Rai.

Dag 2: Doi Thung
Je vervolgt je reis naar het Koninklijk project in Doi Tung. Dit project is opgezet door de grootmoeder van de huidige koning om de bergvolkeren te helpen om over te stappen van de opiumproductie naar de verbouwing en handel van groenten en bloemen. Je brengt een bezoek aan een prachtige bloementuin en de Doi Tung tempel. Vanuit de tempel heb je een prachtig uitzicht over de vallei. Dan rijd je via een zelden gebruikte weg een stuk parallel aan de Birmese grens naar het hotel voor de overnachting.

Dag 3: Chiang Mai
Na het ontbijt begin je aan de rit naar de plaats Mae Sai, gelegen aan de grens met Myanmar. Hier breng je een bezoek aan een levendige markt. Je kunt ook de grens oversteken naar Myanmar om daar een kijkje te nemen. Aansluitend ga je op pad naar de Gouden Driehoek waar Thailand, Laos en Myanmar bij elkaar komen. Je kunt hier een optionele tour maken naar een eilandje in de rivier, dat bij Laos hoort. De overtocht naar het eilandje gaat per speedboot. Via de oude hoofdstad Chiang Saen rijd je terug richting Chiang Mai. Onderweg maak je nog een stop bij heetwaterbronnen. Bij aankomst in Chiang Mai volgt de transfer naar je hotel.


Deze tour wordt uitgevoerd per jeep. Er kunnen maximaal 3 personen in een jeep. Bij een deelname van meer dan 3 personen wordt gereisd per minibus.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel