Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Thailand > Familietrek chiang dao > Dag tot dag
Vorige pagina

€109,-

per persoon vanaf

Tour: Familietrek Chiang Dao

(T-TH-0045)

2-daagse tour

Dag 1: Chiang Mai – Palong dorp
In de ochtend word je bij je hotel in Chiang Mai opgehaald en naar het bergachtige Chiang Dao gereden. Onderweg maak je een stop bij een lokale markt, waar de gids proviand zal inslaan voor de komende dagen. Loop met hem mee terwijl hij je de verschillende ingrediënten laat zien die hij gaat gebruiken voor de maaltijden tijdens de trektocht.

De volgend stop is het rafting kamp waar je op de bamboevlotten stapt om de rivier verder af te drijven. Geniet van de natuur en de rust om je heen, terwijl je door enkele stroomversnellingen wordt gepeddeld.

De lunch wordt geserveerd in een Karen dorpje. Na de lunch is het tijd voor een trektocht. De route die je volgt kent enkele steile hellingen, maar het grootste deel van de wandeling is redelijk eenvoudig en ontspannend. De trektocht zal circa 2 uur duren, met vele stops onderweg. De gids geeft je uitleg over de bomen en planten in het bos.

Het eindpunt van de trektocht is een Palong dorp. Kinderen kunnen deelnemen aan activiteiten in dit dorp, zoals fruitplukken, groente verzamelen voor het avondeten, varkens voeren en spelen met de kinderen van het dorp. Volwassenen kunnen ook meedoen of ontspannen, door het dorp struinen en eventueel de gids helpen met het bereiden van het avondeten. Op die manier leer je tegelijk meer over de Thaise kookkunst. De gids geeft je uitleg over de kruiden en ingrediënten die hij gebruikt voor het diner.

Na het diner neemt de gids je mee naar een van de dorpshuizen waar je enkele dorpelingen ontmoet. Het Palong volk komt oorspronkelijk uit Myanmar maar is naar Thailand gevlucht tijdens de onrusten van 1984. Na deze indrukwekkende dag zul je overnachten in een van de dorpshuizen in het dorp.

Dag 2: Palong dorp – Chiang Mai
Laat de geluiden van de natuur je deze ochtend wekken. Je gids bereidt het ontbijt deze ochtend, waarna hij je meeneemt op een rondleiding door het dorp. Hij legt uit hoe het dorp is opgebouwd en vertelt over enkele speciale plekjes die belangrijk zijn voor het dorp. Ook zul je een lokaal schooltje bezoeken (mits geopend). Je kunt eventueel de kinderen wat pennen en papier laten doneren aan het schooltje.

Dan is de tijd gekomen om afscheid te nemen van de dorpelingen en het dorp te verlaten. Je volgende trektocht duurt circa 1,5 uur. Onderweg bezoek je een Lihu dorp, waar je onder andere een bijzondere tempel en een smidse zult zien. De trektocht eindigt bij een Karen dorp. Op deze manier krijg je een goede indruk van de verschillende tradities en levensstijlen van al deze verschillende volkeren.

Voor de lunch word je vervolgens naar een lokaal restaurant gereden. Hierna word je terug gereden naar Chiang Mai, met onderweg een stop bij een orchideeënkwekerij. In Chiang Mai word je bij je hotel afgezet (hotelovernachting niet inbegrepen).


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel