Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds

Exotisch Khao Lak (T062)

Dagexcursie (privé) vanuit Phuket of Khao Lak


Leuke pluspunten om te weten

  • Bezoek de bijzondere grottempel Wat Suwannakuha
  • Bezoek een opvangproject voor zeeschildpadden
  • Zak op een bamboevlot de rivier af, omringd door schitterende natuur
Khao Lak is een schitterende, tropische strandbestemming die helemaal op een ansichtkaartje tot z’n recht komt. Velen komen hier dan ook geheel tot rust. Maar Khao Lak heeft nog veel meer te bieden. Naast snorkelen en duiken kunt u ook avontuurlijke tochten door het naastgelegen nationaal park maken bijvoorbeeld. Tijdens deze excursie laten we u graag kennis maken met wat Khao Lak en omgeving zoal te bieden hebben.

U wordt in de ochtend bij uw hotel in Phuket of Khao Lak opgehaald. Onderweg bezoekt u een ananasplantage, waar u kunt zien hoe ananassen groeien. Vervolgens bezoekt u de tempel Wat Suwannakuha. Dit is een bijzondere tempel binnenin een aantal grotten, waarin u ook schitterende boeddhabeelden vindt. Bij de ingang van de grottempel hangen bovendien vaak apen rond.

Khao Lak is een van de zwaarst getroffen gebieden geweest door de tsunami en het heeft een enorm effect gehad op de regio. Het is dan ook niet gek dat juist hier een tsunami museum gebouwd is. Hierin krijgt u meer informatie over tsunami’s, welke waarschuwingssystemen sindsdien ontworpen zijn en uiteraard hoe deze regio erdoor getroffen is. De opbrengsten van dit museum gaan terug naar lokale dorpen in de regio.

Vervolgens gaat u naar de kust waar het tijd is voor een Thaise lunch met uitzicht op zee. Nadat u een beetje hebt kunnen uitrusten, gaat u naar een reservaat waar zeeschildpadden worden opgevangen en weer worden uitgezet in zee. Een bijzonder project!

Tenslotte is het tijd om de natuur in te gaan! U gaat allereerst naar een waterval waar u weer even heerlijk tot rust kunt komen. Vervolgens stapt u op een bamboevlot om de rivier af te zakken. Geniet van de natuurpracht om u heen.

Helaas is de tijd aangebroken om weer terug te keren naar uw hotel. Onderweg maakt u nog een stop bij een fruitzaakje waar u enkele typische Thaise en Aziatische vruchten kunt zien, ruiken en proeven en uiteraard ook kunt kopen.

Aan het einde van de middag arriveert u weer bij uw hotel in Phuket of Khao Lak.

Vraag nu uw persoonlijke offerte op maat aan!

Belangrijk!
Deze excursie wordt op privébasis uitgevoerd.


Foto's

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2017 333travel