Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Thailand > Best deal zuid thailand > Dag tot dag
Vorige pagina

€535,-

per persoon vanaf

Tour: Best Deal Zuid-Thailand

(T-TH-1029)

9-daagse individuele rondreis Zuid-Thailand (excl. vlucht)

Dag 1: Aankomst Bangkok
Aankomst op de internationale luchthaven van Bangkok, vanwaar u naar uw hotel wordt gebracht De rest van de dag kunt u uitrusten van de lange vlucht of u kunt bruisend Bangkok op eigen gelegenheid ontdekken. Maak een boottocht over de machtige Chao Phraya rivier of over de kleine klongs (kanaaltjes), bezoek het imposante Grand Palace of ga uit eten in een van de vele kleine restaurantjes.

Dag 2: Bangkok
In de ochtend neemt u een taxi naar de andere kant van de stad voor een bijzondere excursie. U gaat vandaag namelijk op bijzondere wijze een stukje van het echte Bangkok verkennen, namelijk per fiets! Fietsen door straatjes die nauwelijks breed genoeg zijn voor een fiets, rijden over bruggetjes over de klongs en overal om u heen kabbelt het normale dagelijkse leven voort. Drukke boulevards en snelwegen worden vermeden en u rijdt door woongebieden en markten die u anders wellicht nooit zou hebben gezien. U steekt de Chao Phraya rivier over per longtailboot, waarin uw fiets ook meegaat, en komt middenin een oase van fruitplantages en typische Thaise huisjes terecht. Hier vindt u geen files, geen auto's, geen lawaai en geen winkelcentra. Na het einde van deze excursie neemt u een taxi terug naar uw hotel of naar het centrum van Bangkok, waar u bijvoorbeeld uw middag kan doorbrengen.

Dag 3: Bangkok
Nog een hele dag vrije besteding. U kunt de dag besteden aan winkelen in een van de vele shoppingmalls of u kunt een optionele excursie maken. Een bijzondere excursie is onze Culinaire wandeltocht Bangkok, waarbij u door de oude wijk Bang Rak wandelt en ondertussen diverse authentieke gerechtjes proeft in verschillende kleine restaurantjes en eettentjes. Een bijzondere ervaring.

U kunt ook een Klong tour boeken of u kunt de stad verlaten. Zo kunt u optioneel een dagexcursie boeken naar de River Kwai of naar de voormalige hoofdstad Ayutthaya, met nog vele schitterende, historische tempels.

Dag 4: Bangkok – Samut Songkram
Het is tijd om levendig Bangkok achter u te laten. U wordt naar de regio Samut Songkram gebracht, bekend om de bijzondere ‘treinmarkt’ Talad Rotfai. Deze markt ligt deels over de treinrails uitgespreid en er wordt van alles verkocht. Twee keer per uur moet de trein er echter door en wordt in allerijl de markt opgeruimd.

U verkent de omgeving en mocht het vandaag een vrijdag, zaterdag of zondag zijn, dan bezoekt u ook de drijvende markt van Amphawa. Dit is nog een hele authentieke drijvende markt waar veel verswaar wordt verkocht per boot. U overnacht vanavond in deze regio.

Dag 5: Samut Songkram-Hua Hin
Na een ontspannen ochtend vertrekt u rond het middaguur in zuidelijke richting, naar de gezellige badplaats Hua Hin. Dit is de oudste badplaats van Thailand, geliefd sinds koning Rama VI deze plaats een kleine honderd jaar geleden verkoos om zijn zomerpaleis te bouwen.

Dag 6-7: Hua Hin
Twee volledige dagen om heerlijk niets te doen. U kunt uw tijd aan het strand doorbrengen en het centrum van Hua Hin bezoeken met winkeltjes, restaurantjes en een avondmarkt. De restaurants zijn hier uitstekend. Golfliefhebbers halen hier hun hart op, want in de omgeving zijn enkele van de beste golfbanen van het land te vinden. Wilt u liever op verkenningstocht, dan kunt u er uiteraard voor kiezen om een dagje een uitstapje te maken.

Zo kunt u optioneel de dagexcursie Sam Roi Yot National Park boeken. In dit nationaal park vindt u onder andere kalkstenen rotsen die hoog boven het land uitrijzen, grotten, weelderig groene bossen en een bijzonder kustlandschap met moerassen en mooie stranden. U maakt een boottocht, een wandeling de berg op en bezoekt de bijzondere en zeer fotogenieke Phraya Nakhon grot.Het nationaal park is dan ook een heerlijk en actief uitstapje vanuit uw strandbestemming Hua Hin.

U heeft tijdens deze rondreis al een kijkje kunnen nemen in het dagelijkse leven van Thailand. Wilt u dat nog ietsje beter doen, dan kunt u optioneel de excursie van een halve dag Het Thaise leven in Petchaburi bijboeken. Petchaburi heeft door de geschiedenis van Thailand heen een belangrijke rol vervuld. Uit verschillende tijdperken zijn hier nog overblijfselen van terug te vinden. U bezoekt enkele plaatsen die op religieus gebied belangrijk zijn voor de Thai en u leert hier meer over het boeddhisme. Vervolgens wordt u verwelkomd bij mensen thuis. Hier ziet u hoe het leven reilt en zeilt in een Thais huis. Tenslotte bezoekt u de dorpsschool, mits geopend. De circa 50 leerlingen krijgen hier naast de traditionele lessen ook Engels, dus wellicht is er tijd om wat Engels met ze te oefenen.

Dag 8: Hua Hin-Surat Thani
U kunt vandaag nog de hele dag van Hua Hin en het strand genieten, want er is vandaag een late check-out om 18.00 uur voor u geregeld. U kunt vervolgens nog even uit eten gaan en later op de avond, rond 22.30 uur, wordt u opgehaald en naar het treinstation gebracht voor de nachttrein naar Surat Thani.

Dag 9: Aankomst Surat Thani
In de vroege ochtend arriveert u op het treinstation van Surat Thani. Hiermee eindigt deze tour. U heeft de volledige vrijheid om te bepalen wat u vervolgens gaat doen. Zo kunt u naar Koh Samui gaan en hier een hotel kiezen voor een heerlijk strandverblijf. Of u kunt bijvoorbeeld naar Khao Sok National Park gaan voor een avontuurlijke tour. Of u kiest voor een andere strandbestemming om heerlijk te ontspannen, zoals Krabi of de eilandjes Koh Phangan of Koh Tao.


trein rijdt door Thaise markt
zomerpaleis Hua Hin Thailand

Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel