Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Thailand > Autorondreis thailand > Dag tot dag
Vorige pagina

€827,-

per persoon vanaf

Tour: Autorondreis Thailand

(T-TH-1020)

15-daagse autorondreis Thailand

Dag 1: Bangkok - Ayutthaya (ca. 80 km)
Uw auto wordt in de ochtend afgeleverd bij uw hotel, waarna u op pad kunt. Vandaag volgt een korte rit, zodat u kunt wennen aan de auto en aan het links rijden. Uw bestemming is Ayutthaya, een voormalige hoofdstad van Thailand. Het hoogtepunt is het wereldberoemde Ayutthaya Historical Park. Hier kunt u kennismaken met het rijke verleden van deze voormalige koningsstad en kunt u de wereldberoemde ruïnes, gereconstrueerde tempels, paleizen en pagodes van de vervlogen gloriedagen van Siam bezoeken.

Dag 2: Ayutthaya - Sukothai (ca. 390 km)
Afhankelijk van uw route kunt u een stop maken in het plaatsje Nakhon Sawan en in het Kamphaeng Phet Historical Park. Hier ziet u nog mooie voorbeelden van oude tempels uit de gloriedagen van het eerste Thaise koninkrijk. Uw eindbestemming is Sukothai, de eerste Thaise hoofdstad in de 13e en 14e eeuw en daarom een zeer belangrijke plaats in de Thaise geschiedenis.

Dag 3: Sukothai
U heeft vandaag de gehele dag om het Sukothai Historical Park te verkennen. Dit grote park staat op de werelderfgoedlijst van Unesco omdat hier de beginselen van de Thaise architectuur te vinden zijn, die inmiddels geroemd en wereldwijd bekend is. Hier vindt u de overblijfselen van prachtige tempels en boeddhabeelden.

Dag 4: Sukothai - Mae Sot (ca. 180 km)
U rijdt vandaag richting de Birmese grens, naar het grensplaatsje Mae Sot. Vanuit dit plaatsje kunt u de grensovergang naar Myanmar (voorheen Birma genaamd) zien, die echter geregeld gesloten is. Mae Sot is een echte handelsplaats, waar de Thai, Birmezen en Chinezen hun waar verkopen, veelal op de zwarte markt. Ook etnische minderheden ziet u hier in hun traditionele kleding rondlopen. Kortom, er is genoeg te zien terwijl u over de grote markt rondwandelt.

Dag 5: Mae Sot (ca. 180 km)
Naast de levendige markt heeft de omgeving van Mae Sot nog meer te bieden. Als u van natuur houdt, kunt u wellicht het Taksin Maharat National Park bezoeken. Het heeft een weelderig begroeid, bergachtig landschap waardoor het hier wat koeler is. Hier groeit de enorme Krabak boom, vindt u een natuurlijke stenen brug en er leven hier herten, katachtigen en beren. Vlakbij vindt u nog een ander nationaal park, het Lan Sang National Park. Ook dit is een dichtbegroeid, bergachtig gebied waar het in de winter een stuk koeler is. Naast eerder genoemde diersoorten vindt u hier ook apen en de vliegende hagedis.

Dag 6: Mae Sot - Mae Sariang (ca. 230 km)
Vandaag volgt u een mooie route, waarbij u een gedeelte langs de Moei rivier rijdt die hier de natuurlijke grens vormt tussen Thailand en Myanmar. Onderweg passeert u een vluchtelingenkamp, waar vluchtelingen uit Myanmar worden opgevangen. Mae Sariang is een rustig stadje gelegen aan de rivier. Hier vindt u 2 Birmese tempels die zeker een bezoekje waard zijn.

Dag 7: Mae Sariang - Mae Hong Son (ca. 190 km)
Wederom een schitterende route, met prachtige vergezichten over het bergachtige, met jungle begroeide landschap. Vergeet niet om de nodige fotostops te maken, u bent immers eigen baas dus kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt. Een aanrader is om te stoppen bij de Mae Surin waterval, één van de hoogste watervallen van Thailand. Uw bestemming vandaag is Mae Hong Son, een klein stadje met een dorps karakter. In de stad vindt u nog enkele mooie tempels in Birmese stijl en in het centrum vindt u enkele goede restaurants en barretjes.

Dag 8: Mae Hong Son
Vandaag kunt u een uitstapje maken naar een dorpje waar de Padaung stam woont, onderdeel van het Karen volk. De vrouwen van deze stam zijn bekend vanwege de vele ringen die zij om hun nek dragen. In de omgeving zijn ook nog andere dorpjes van verschillende bergstammen te vinden, die u kunt bezoeken.

Dag 9: Mae Hong Son - Pai (ca. 110 km)
U vervolgt uw reis door het indrukwekkende landschap van Noord-Thailand, o.a. langs de eerste heuvels van het Himalaya gebergte, terwijl u in de richting van Pai rijdt. U kunt de mooie Tham Lod grotten bezoeken, waarin zich enkele kamers bevinden met doodskisten die maar liefst 2500 jaar oud worden geschat. U overnacht vanavond in Pai, een artistiek stadje met volop live muziek, kunst en goede restaurantjes om u 's avonds te vermaken.

Dag 10: Pai
U kunt volop van de gezellige, bijna hippie-achtige sfeer genieten van dit plaatsje. U kunt vandaag ook een wandeling maken naar een van de watervallen of een fiets huren om de omgeving te verkennen. Op zo'n 8 km van Pai vindt u de Tha Pai warmwaterbronnen, die te voet, per fiets of auto goed te bereiken zijn. U kunt in de rivier baden of in een van de warmwaterbaden.

Dag 11: Pai - Chiang Mai (ca. 140 km)
Onderweg kunt u dorpjes zien van verschillende stammen, waaronder de Lisu, Meo en Karen stammen. U kunt een stop maken in Chiang Dao, een gemoedelijk plaatsje waar elke dinsdagochtend een kleurrijke markt te vinden is. De komende dagen zult u overnachten in Chiang Mai, een bijzondere stad die ook wel ‘De Roos van het Noorden’ wordt genoemd. Naast een grote boeddhistische rijkdom heeft de stad een heel bijzondere sfeer door de eigen taal en tradities. Er is een oud centrum met prachtige tempels, waaronder nog enkele houten tempels, en een nieuw centrum waar elke avond een gezellige avondmarkt wordt gehouden.

Dag 12: Chiang Mai
Een absolute aanrader is Wat Doi Suthep, een van de heiligste tempels van het land. De tempel ligt bovenop een berg, op circa 40 km buiten de stad. Hier vindt u een grote, gouden chedi en prachtig versierde wandschilderingen. Heeft u geen kans gezien om naar de warmwaterbronnen bij Pai te gaan, dan vindt u op circa een half uur rijden van Chiang Mai de San Kamphaeng hot springs. Deze zijn erg eenvoudig zonder al teveel faciliteiten, maar u kunt zich hier wel heerlijk ontspannen.

Dag 13: Chiang Mai
Er valt nog veel meer te ontdekken in de stad en de omgeving. Zo kunt u wellicht een fietstocht in en rondom Chiang Mai maken. Of u kunt een trektocht maken naar de omliggende dorpjes waar verschillende stammen wonen. U kunt ook een olifantenkamp bezoeken. Hier kunt u zien hoe de olifanten in de rivier worden gewassen en krijgt u een demonstratie van hoe deze kolossen worden opgeleid voor het verrichten van zware werkzaamheden. Daarna maakt u een rit op de rug van een olifant dwars door de natuur.

Dag 14: Chiang Mai - Phitsanulok (ca. 340 km)
Vandaag volgt een langere rit in zuidelijke richting, naar Phitsanulok. Phitsanulok is ook een voormalige hoofdstad van Thailand, maar door een grote brand is er weinig over van het oude stadscentrum. Toch zijn er nog mooie musea en tempels te vinden, met als voornaamste de Wat Mahathat die een van de mooiste en heiligste boeddhabeelden van het land herbergt. Het Volksmuseum is ook een bezoek waard als u wat meer wilt leren over de regio.

Dag 15: Phitsanulok - Bangkok (ca. 385 km)
Helaas zult u vandaag alweer terugkeren naar Bangkok. Onderweg kunt u nog enkele stops maken in de plaatsjes die u passeert. U dient uw auto vóór 18.00 uur in te leveren op de luchthaven van Bangkok, waar de tour eindigt.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel