Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Thailand > Authentieke markten bij amphawa > Dag tot dag
Vorige pagina

€225,-

per persoon vanaf

Tour: Authentieke markten bij Amphawa

(T-TH-0098)

2-daagse tour

Dag 1: Bangkok - Amphawa
Vanochtend word je naar het treinstation gebracht, vanwaar je een 1-uur durende treinrit maakt naar het minst bezochte vissersdorp in Thailand, Mahachai. De trein vertrekt vanuit de drukke stad en al rijdend zul je langzaam het landschap zien veranderen van dichtbebouwde wijken in de stad naar groene rijstvelden en huizen op palen. De 3e klasse trein (met fan en houten banken) is voor veel lokale bevolking hét vervoermiddel; je zult echter weinig toeristen aan boord aantreffen. Als enige toerist aan boord zul je beslist bekijks trekken bij de lokale bevolking, die nog niet gewend is aan toeristen.

Eenmaal aangekomen in Mahachai ga je naar de lokale vis- en specerijenmarkt, de grootste van Thailand. Hier kun je rondstruinen en door de smalle paadjes lopen waar de diverse etenswaren uitgestald liggen.

Hierna vertrek je per lokale minivan naar het plaatsje Samut Songkram, dat vooral bekend is vanwege de unieke treinmarkt. Onderweg bezoek je de uitgestrekte zoutvelden die langs de kust liggen en krijg je een uitleg hoe het zout op nog traditionele wijze wordt verkregen.

Eenmaal aangekomen in Samut Songkram word je opgewacht door een lokale songtaew (soort omgebouwde pickup truck) en naar de Maeklong treinmarkt gebracht. Deze ligt vlak naast het station en wordt iedere dag dwars over de treinrails heen opgezet. Dat betekent dat 2x per uur, als de trein gaat vertrekken, iedereen zijn koopwaar bij elkaar moet rapen om het van de rails te verwijderen. Is de trein voorbij, dan wordt alles weer terug gezet en gaan ze weer verder met de handel!

Na deze unieke gebeurtenis is het tijd voor de lunch in een lokaal restaurant. Hierna ga je verder naar Baan Benjarong, maar eerst maak je nog een stop bij de imposante Wat Bang Kung, een tempel van meer dan 200 jaar oud met een enorm boeddhabeeld in de tempel.

In het plaatsje Baan Benjarong wordt de Thaise versie van porselein gemaakt. Je bezoekt hier een werkplaats waar je kunt zien hoe alle gecompliceerde patronen met de hand op het servies worden geschilderd, waarna alles wordt geglazuurd.

In de vroege avond check je in bij je hotel in Baan Amphawa, waar zich één van de meest authentieke drijvende markten van Thailand bevindt. De drijvende markt van Amphawa biedt je een echte lokale ervaring. De Thai die hier wonen, komen ook naar deze markt om hun inkopen te doen. Ook wordt er veel met de hele familie of met vrienden langs de waterkant gegeten. Op de bootjes worden de verse gerechten gewokt, waarna je ze langs de kant kunt opeten. Leuk om zelf te proberen!

Naast deze drijvende markt heeft Amphawa nog een 2e bezienswaardigheid. Als de schemering neerdaalt, ga je per boot de rivier op en drijft langs speciale bomen waar veel vuurvliegjes in leven. Varend door de kanalen kun je het twinkelende lichtschouwspel meemaken dat door de vliegjes gemaakt wordt.

Dag 2: Amphawa - Bangkok/Hua Hin
Vandaag kun je in de vroege morgen iets bijzonders meemaken. Je kunt zien hoe de monniken hun bedelronde doen om voedsel in te zamelen voor die dag en je kunt hieraan ook een eigen bijdrage leveren. In het boeddhisme is het offeren of het geven van voedsel aan de monniken een teken van respect van de leken voor de boeddhistische monniken. De monniken bedelen niet om voedsel en het is ook geen daad van liefdadigheid van de mensen om dit voedsel aan hen te offeren. Het is eerder een kans voor de gewone mensen om ‘verdiensten’, of meer populair gezegd “pluspunten”, te verzamelen. Verdiensten beïnvloeden ons karma en dat heeft weer direct invloed op ons huidige en toekomstige leven aldus de boeddhistische leer. Bij het aanbreken van de dag bereiden de mensen als eerste het voedsel wat men gaat offeren aan de monniken. Men offert voornamelijk rijst en eventueel andere bijgerechten die men daarbij kan eten. Ook zien we soms lotusbloemen als offergaven. Het geeft een gevoel van sereniteit en het is een van de belangrijkste handelingen om de dag te beginnen.

Na dit ochtendritueel ga je ontbijten in het resort, waarna je richting Damnoen Saduak vertrekt. Damnoen Saduak is Thailand’s beroemdste drijvende markt en trekt dan ook vele toeristen. Het kan er dus best druk zijn, maar toch is ook deze markt zeker een bezoek waard. Hier kun je o.a. de beste souvenirs scoren en per longtailboot door de wirwar van kleurige bootjes varen.

Na al deze kleurige en geurige ervaringen keer je terug naar Bangkok per openbaar vervoer, waar de tour eindigt. Het is ook mogelijk om door te reizen naar Hua Hin. (Je kunt je keuze aangeven in het boekingsproces).


drijvende markt bij Amphawa District

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel