Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Thailand > Authentieke markten bij amphawa > Dag tot dag
Vorige pagina

€215,-

per persoon vanaf

Tour: Authentieke markten bij Amphawa

(T-TH-0098)

2-daagse tour

Dag 1: Bangkok - Amphawa
Vanochtend wordt u naar het treinstation gebracht, vanwaar u een 1 uur durende treinrit maakt naar het minst bezochte vissersdorp in Thailand, Mahachai. De trein vertrekt vanuit de drukke stad en al rijdend zult u langzaam het landschap zien veranderen van dichtbebouwde wijken in de stad naar groene rijstvelden en huizen op palen. De 3e klasse trein (met fan en houten banken) is voor veel lokale bevolking hét vervoermiddel, u zult echter weinig toeristen aan boord aantreffen. Als enige toerist aan boord, zult u beslist bekijks aantrekken bij de lokale bevolking, die nog niet gewend is aan toeristen. Deze vrolijke Thaise mensen zullen het zeker leuk vinden om u te ontmoeten!

Eenmaal aangekomen in Mahachai, gaat u naar de lokale vis- en specerijenmarkt, de grootste van Thailand. Hier kunt u rondstruinen en door de smalle paadjes lopen waar de diverse etenswaren uitgestald liggen.

Hierna vertrekt u per lokale minivan naar het plaatsje Samut Songkram, dat vooral bekend is vanwege de unieke treinmarkt. Onderweg bezoekt u de uitgestrekte zoutvelden die langs de kust liggen en krijgt u een uitleg hoe het zout op nog traditionele wijze wordt verkregen.

Eenmaal aangekomen in Samut Songkram, wordt u opgewacht door een lokale songtaew (soort omgebouwde pickup truck) en naar de Maeklong treinmarkt gebracht. Deze ligt vlak naast het station en wordt iedere dag dwars over de treinrails heen opgezet. Dat betekent dat 2x per uur, als de trein gaat vertrekken, iedereen zijn koopwaar bij elkaar moet rapen om het van de rails te verwijderen. Is de trein voorbij, dan wordt alles weer terug gezet en gaan ze weer verder met de handel!

Na deze unieke gebeurtenis is het tijd voor de lunch in een lokaal restaurant. Hierna gaat u verder naar Baan Benjarong, maar eerst maakt u nog een stop bij de imposante Wat Bang Kung, een tempel van meer dan 200 jaar oud met een enorm boeddhabeeld in de tempel.

In het plaatsje Baan Benjarong wordt de Thaise versie van porselein gemaakt. U bezoekt hier een werkplaats waar u kunt zien hoe alle gecompliceerde patronen met de hand op het servies worden geschilderd, waarna alles wordt geglazuurd.

In de vroege avond checkt u in bij uw hotel in Baan Amphawa, waar zich één van de meest authentieke drijvende markten van Thailand bevindt. De drijvende markt van Amphawa biedt u een echte lokale ervaring. De Thai die hier wonen, komen ook naar deze markt om hun inkopen te doen. Ook wordt er veel met de hele familie of met vrienden langs de waterkant gegeten. Op de bootjes worden de verse gerechten gewokt, waarna je ze langs de kant kunt opeten. Leuk om zelf te proberen!

Naast deze drijvende markt, heeft Amphawa nog een 2e bezienswaardigheid. Als de schemering neerdaalt, gaat per boot de rivier op en drijft langs speciale bomen waar veel vuurvliegjes in leven. Varend door de kanalen kunt u het twinkelende lichtschouwspel meemaken dat door de vliegjes gemaakt wordt.

Dag 2: Amphawa - Bangkok/Hua Hin
Vandaag kunt u in de vroege morgen iets bijzonders meemaken. U kunt zien hoe de monniken hun bedelronde doen om voedsel in te zamelen voor die dag en ook uw eigen bijdrage doen. In het boeddhisme is het offeren of het geven van voedsel aan de monniken een teken van respect van de leken voor de boeddhistische monniken. De monniken bedelen niet om voedsel en het is ook geen daad van liefdadigheid van de mensen om dit voedsel aan hen te offeren. Het is eerder een kans voor de gewone mensen om ‘verdiensten’, of meer populair gezegd “pluspunten”, te verzamelen. Verdiensten beïnvloeden ons karma en dat heeft weer direct invloed op ons huidige en toekomstige leven aldus de boeddhistische leer. Bij het aanbreken van de dag bereiden de mensen als eerste het voedsel wat men gaat offeren aan de monniken. Men offert voornamelijk rijst en eventueel andere bijgerechten die men daarbij kan eten. Ook zien we soms lotusbloemen als offergaven. Het geeft een gevoel van sereniteit en het is een van de belangrijkste handelingen om de dag te beginnen.

Na dit ochtendritueel gaat u ontbijten in het resort, waarna u richting Damnoen Saduak vertrekt. Damnoen Saduak is Thailand’s beroemdste drijvende markt en trekt dan ook vele toeristen. Het kan er dus best druk zijn, maar toch is ook deze markt zeker een bezoek waard. Hier kunt u o.a. de beste souvenirs scoren en per longtailboot door de wir war van kleurige bootjes varen.

Na al deze kleurige en geurige ervaringen keert u terug naar Bangkok per openbaar vervoer, waar de tour eindigt. Het is ook mogelijk om door te reizen naar Hua Hin. (U kunt uw keuze aangeven in het boekingsproces).


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel