Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds

Olifanten en Anuradhapura (T5202)

4-daagse privé tour Sri Lanka


Olifanten en Anuradhapura

Dag 1: Aankomst Colombo - Negombo
Bij aankomst op de luchthaven van Colombo wordt u opgehaald voor de transfer naar uw hotel nabij Negombo. Uw hotel is een pareltje verscholen in het achterland van Negombo en een bijzondere mix van een koloniaal gebouw, met een trendy en moderne inrichting met oosterse details. Eén ideale plek om bij te komen na een lange vlucht. Van oorsprong is Negombo een traditioneel vissersdorp met een mooie lagune met uitgestrekte mangrovebossen. U heeft de rest van de dag om Negombo te verkennen. U kunt ook een mooie boottocht maken in de namiddag op de lagune inclusief stadstour Negombo (optioneel).

Dag 2: Negombo - Olifantenweeshuis Pinnawela - Habarana
Na het ontbijt laat u de kust achter u om richting Habarana te rijden. Onderweg brengt u een bezoek aan het olifantenweeshuis in Pinnawela. Hier worden verstoten olifantjes opgevangen en verzorgd. Ze worden met de fles grootgebracht en u ziet hoe ze genieten van het baden in de rivier. Transfer naar uw trendy hotel in Habarana gelegen aan het mooie meer en tussen de rijstvelden. In de namiddag kunt u nog een verfrissende duik nemen in het zwembad van uw hotel. U kunt ook een rit maken op de rug van een majestueuze olifant in de prachtige omgeving van Habarana, rondom het meer achter uw hotel (optioneel). U verblijft hier twee nachten.

Dag 3: Anuradhapura - Habarana
Vandaag brengt u een bezoek aan Anuradhapura, de oudste stad van Sri Lanka. Deze indrukwekkende koningsstad was meer dan 12 eeuwen lang het centrum, waar politiek, cultuur, economie en religie samenkwamen. U waant zich in vervlogen tijden tijdens uw rondleiding langs tempels, paleisruïnes en uiteraard de heilige bodhi boom. U kunt ook Anuradhapura per fiets ontdekken (optioneel). In de middag bezoekt u de heilige berg Mihintale, die 11 km ten oosten van de oude hoofdstad is gelegen. Op deze berg liet koning Tissa zich in 247 voor Christus tot het boeddhisme bekeren. Mihintale groeide in korte tijd uit tot een imponerende kloosterstad. Tegenwoordig wordt elk jaar in mei-juni bij volle maan een groot festival gehouden. Het festival trekt tienduizenden pelgrims.

Dag 4: Habarana
Na het ontbijt keert u terug naar Colombo of uw volgende bestemming.


Vraag nu uw persoonlijke offerte op maat aan!Foto's

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2017 333travel