Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

€397,-

per persoon vanaf

Tour: Magisch Kandy en Theeplantages van Nuwara Eliya

(T-LK-4203)

4-daagse privé tour Sri Lanka

Dag 1: Colombo - Olifantenweeshuis - Kandy
Bij aankomst op de luchthaven van Colombo of vanuit je hotel word je opgehaald voor de transfer naar Kandy. Onderweg breng je een bezoek aan het olifantenweeshuis in Pinnawela. Hier worden verstoten olifantjes opgevangen en verzorgd. Ze worden met de fles grootgebracht en je ziet hoe ze genieten van het baden in de rivier. In de middag arriveer je in Kandy.

Kandy is ongetwijfeld de mooiste stad van Sri Lanka. De stad is gebouwd op berghellingen rond een kunstmatig aangelegd meer. In het schilderachtige stadje zijn oude tradities en rituelen goed bewaard gebleven. In de middag heb je een stadstour in Kandy, met o.a. een bezoek aan de wereld beroemde Tempel van de Tand en het edelstenen museum. In de avond zie je een indrukwekkend optreden van de traditionele Kandy vuurdansers. Je hebt 2 overnachtingen in Kandy.

Dag 2: Kandy
In de ochtend bezoek je de schitterende drie tempels uit de 14e eeuw vanuit Kandy, iedere tempel heeft zijn eigen element. Gadaladeniya is van steen, en Lankatilaka van klei en Embekke is van ijzerhout, specifiek van de Mesua nagassarium, de nationale boom van Sri Lanka. Tijdens je bezoek krijg je uitleg over de symboliek van de elementen.

In de middag ben je vrij om uit te rusten of je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de zeer kleurrijke markt met een keus aan fruit, specerijen en souvenirs. Een grote bezienswaardigheid is ook de prachtige botanische tuin. Aan het einde van de middag bereik je Kandy. Je sluit de dag af met een ontspannen Ayurvedische massage in een goed Ayurvedisch centrum. Ayurveda is een oude Indiase medisch systeem dat streeft naar behoud van de gezondheid van de geest en ziel, op maat voor elk individu.

Dag 3: Kandy - Nuwara Eliya
De dag begint met een bijzondere treinreis. Via een prachtig berglandschap met aan weerszijden theeplantages reis je naar het op 1800 meter hoogte gelegen Nuwara Eliya. De trein stopt in Nanu Oya, waar u wordt opgewacht door uw chauffeur. Onderweg kun je een theeplantage en theefabriek bezoeken en de beroemdste thee van de wereld proeven. In Nuwara Eliya, letterlijk vertaald de ‘Stad van het licht”, is het vrijwel het hele jaar door koel en soms zelfs koud. Tijdens een stadstour door het plaatsje per tuk tuk zul je de typische Engelse stijl terug zien.

Wil je vanmiddag juist meer actief zijn? Dan kun je een excursie naar Horton Plains maken, een schitterende hoogvlakte. Je maakt een flinke wandeling naar de watervallen van Baker’s Falls en de steile 700 m diepte van: World’s End. Hier tref je één van de mooiste panorama’s van Sri Lanka aan (optioneel).

Dag 4: Vertrek Nuwara Eliya
Na het ontbijt keer je terug naar Colombo of je volgende bestemming.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel