Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

Tour: Magisch Kandy en Theeplantages van Nuwara Eliya

(T-LK-4203)

4-daagse privé tour Sri Lanka

Dag 1: Colombo - Olifantenweeshuis - Kandy
Bij aankomst op de luchthaven van Colombo of vanuit uw hotel wordt u opgehaald voor de transfer naar Kandy. Onderweg brengt u een bezoek aan het olifantenweeshuis in Pinnawela. Hier worden verstoten olifantjes opgevangen en verzorgd. Ze worden met de fles grootgebracht en u ziet hoe ze genieten van het baden in de rivier. In de middag arriveert u in Kandy.

Kandy is ongetwijfeld de mooiste stad van Sri Lanka. De stad is gebouwd op berghellingen rond een kunstmatig aangelegd meer. In het schilderachtige stadje zijn oude tradities en rituelen goed bewaard gebleven. In de middag heeft u een stadstour in Kandy, met o.a. een bezoek aan de wereld beroemde Tempel van de Tand en het edelstenen museum. In de avond ziet u een indrukwekkend optreden van de traditionele Kandy vuurdansers. U heeft 2 overnachtingen in Kandy.

Dag 2: Kandy
In de ochtend bezoeken we de schitterende drie tempels uit de 14e eeuw vanuit Kandy, iedere tempel heeft zijn eigen element. Gadaladeniya is van steen, en Lankatilaka van klei en Embekke is van ijzerhout, specifiek van de Mesua nagassarium, de nationale boom van Sri Lanka. Tijdens uw bezoek krijgt u uitleg over de symboliek van de elementen.

In de middag bent u vrij om uit te rusten of u kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de zeer kleurrijke markt met een keus aan fruit, specerijen en souvenirs. Een grote bezienswaardigheid is ook de prachtige botanische tuin. Aan het einde van de middag bereikt u Kandy. U sluit de dag af met een ontspannen Ayurvedische massage in een goed Ayurvedisch centrum. Ayurveda is een oude Indiase medisch systeem dat streeft naar behoud van de gezondheid van de geest en ziel, op maat voor elk individu.

Dag 3: Kandy - Nuwara Eliya
De dag begint met een bijzondere treinreis. Via een prachtig berglandschap met aan weerszijden theeplantages reist u naar het op 1800 meter hoogte gelegen Nuwara Eliya. De trein stopt in Nanu Oya, waar u wordt opgewacht door uw chauffeur. Onderweg kunt u een theeplantage en theefabriek bezoeken en de beroemdste thee van de wereld proeven. In Nuwara Eliya, letterlijk vertaald de ‘Stad van het licht”, is het vrijwel het hele jaar door koel en soms zelfs koud. Tijdens een stadstour door het plaatsje per tuk tuk zult u de typische Engelse stijl terug zien.
Wilt u vanmiddag juist meer actief zijn? Dan kunt u een excursie naar Horton Plains maken, een schitterende hoogvlakte. U maakt een flinke wandeling naar de watervallen van Baker’s Falls en de steile 700 m diepte van: World’s End. Hier treft u één van de mooiste panorama’s van Sri Lanka aan (optioneel).

Dag 4: Vertrek Nuwara Eliya
Na het ontbijt keert u terug naar Colombo of uw volgende bestemming.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel