Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

€60,-

per persoon vanaf

Tour: Horton Plains National park

(T-LK-0209)

Dagtocht

Leuke pluspunten om te weten

  • Wonderlijke natuur vanHorton Plains
  • Wandeling naar World's End]
  • Habitat van luipaarden
Slechts op 32 km van Nuwara Eliya ligt het adembenemende Horton Plains National Park.
Dit is ongetwijfeld een van de mooiste natuur-en eco toeristische locaties van Sri Lanka. Het wordt gekenmerkt door een panoramisch landschap van glooiende heuvels, bedekt met nevelbossen en Patana grasland.
Dit plateau ligt op een hoogte van 2500 meter boven zeeniveau in de centrale hooglanden van Sri Lanka en het kan er vaak hard waaien.

De grootste attracties in deze regio zijn World's End met zijn enorme afgrond van ruim 700 m en de watervallen van Baker's Fall. Het is ook de habitat van een grote variatie aan dieren, zoals elanden, herten, reuze eekhoorn, wild zwijn, wilde haas, stekelvarken en luipaard! Voor vogel liefhebbers zijn er 87 soorten te ontdekken. Door deze bijzondere flora en fauna staat Horton Plains dan ook op de lijst van World Heritage Site van UNESCO.

Je vertrekt in de vroege ochtend naar de ]Horton Plains. Je maakt een prachtige wandeling (+- 3 uur) via de Bakers Falls naar de World’s End, met een onvergetelijk uitzicht op de vlakte 1900m lager. Je maakt ook nog kans om op de Horton Plains herten, apen en luipaarden te spotten.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel