Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Sri lanka > Discover sri lanka deluxe > Dag tot dag
Vorige pagina

€1041,-

per persoon vanaf

Tour: Discover Sri Lanka Deluxe

(T-LK-1206)

9-daagse privé-rondreis (excl. vlucht)

Dag 1: Aankomst Colombo
Bij aankomst op de luchthaven van Colombo wordt u opgehaald voor transfer naar uw hotel in Negombo. Van oorsprong is Negombo een traditioneel vissersdorp met een mooie lagune en uitgestrekte mangrovebossen. U heeft de rest van de dag om Negombo te verkennen en bij te komen in uw strandhotel van uw reis. U verblijft twee nachten in Negombo.

Dag 2: Negombo
Vrije dag om te genieten van het strand. U kunt ook een mooie boottocht maken in de namiddag op de lagune inclusief stadstour Negombo(optioneel).

Dag 3: Negombo - Sigiriya
Na een vroeg ontbijt laat u de kust achter u en reist u door het prachtige binnenland naar het culturele hart van Sri Lanka. In de middag komt u aan in Sigiriya en kunt u de fascinerende leeuwenrots beklimmen. Deze rotsvesting was ooit het toevluchtsoord van koning Kasyapa. Hij bouwde hier, boven op deze reusachtige rots van 175 meter, zijn paleis en fort. U heeft twee overnachtingen in Sigiriya of Giritale.

Dag 4: Sigiriya - Polonnaruwa - Sigirya
In de ochtend brengt u een bezoek aan de tweede eeuwenoude koningsstad van Sri Lanka, Polonnaruwa. De stad lag voor zeshonderd jaar lang verborgen in de jungle en werd pas in de 19e eeuw door de Britten ontdekt. U waant zich in vervlogen tijden tijdens uw rondleiding langs tempels, paleisruïnes en indrukwekkende boeddhabeelden, terwijl de monniken in hun oranje kledij voorbij wandelen. In de namiddag kunt u een mooie safari per jeep maken langs het meer van Minneriya, waar vele wilde olifanten leven (optioneel).

Dag 5: Sigiriya - Kandy
Vanochtend reist u naar Dambulla voor een bezoek aan de indrukwekkende grottentempel met 153 beelden en prachtige muurschilderingen. Deze grottentempel bestaat uit vijf grotten die door monniken in een tijdsbestek van circa 2000 jaar zijn beschilderd en versierd met imponerende boeddhabeelden. In de grotten hangt een bijzondere sereniteit. Deze tempel wordt nog steeds door monniken bewoond. Vervolgens bezoekt u een specerijen tuin in Matale, waar ervaren gidsen u een boeiende rondleiding geven. Aan het einde van de middag bereikt u Kandy. U verblijft 3 nachten in Kandy.

Dag 6: Kandy
Kandy is ongetwijfeld de mooiste stad van Sri Lanka. De stad is gebouwd op berghellingen rond een kunstmatig aangelegd meer. In het schilderachtige stadje zijn oude tradities en rituelen goed bewaard gebleven. In de ochtend kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de zeer kleurrijke markt met een keus aan fruit, specerijen en souvenirs. Een grote bezienswaardigheid is de schitterende botanische tuin (optioneel). U kunt er ook voor kiezen om te ontspannen met een traditionele Ayurvedische massage (optioneel).

In de middag heeft u een stadstour in Kandy, met onder andere een bezoek aan de beroemde Tempel van de Tand en edelstenenmuseum. In de avond ziet u een indrukwekkend optreden van de traditionele Kandy vuurdansers.

Dag 7: Excursie olifantenweeshuis in Pinnawela
Na het ontbijt brengt u een bezoek aan het olifantenweeshuis in Pinnawela. Hier worden verstoten olifantjes opgevangen en verzorgd. Ze worden met de fles grootgebracht en u ziet hoe ze genieten van het baden in de rivier. De rest van de middag tijd om te ontspannen in Kandy. U kunt (optioneel) de botanische tuinen bezoeken.

Dag 8: Kandy - Nuwara Eliya
Via een betoverend berglandschap met aan weerszijden theeplantages reist u per trein naar het op 1800 m hoogte gelegen Nanu Oya, daar wacht uw chauffeur u op en brengt u naar Nuwara Eliya. Onderweg kunt u een theeplantage en theefabriek bezoeken en de beroemdste thee van de wereld proeven. In Nuwara Eliya, letterlijk vertaald de ‘Stad van het licht”, is het vrijwel het gehele jaar door koel en soms zelfs koud. Tijdens een wandeling door het plaatsje zult u de typisch Engelse stijl terug zien.

Dag 9: Nuwara Eliya - Kalutara
Vroeg uit de veren voor een vroeg ontbijt. U verlaat de hoogvlaktes en na een lange reisdag bereikt u de kust van Kalutara met zijn gouden stranden en wuivende palmbomen.

Hier eindigt uw reis, waar u eventueel nog enkele dagen kunt verlengen aan het strand.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel