Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

€419,-

per persoon vanaf

Tour: Culturele Driehoek van Sri Lanka Deluxe

(T-LK-0213)

4- daagse privé tour Sri Lanka

Dag 1: Negombo - Habarana
U verlaat de kust om het schitterende binnenland van Sri Lanka te ontdekken.
Bij aankomst In de namiddag kunt u nog een verfrissende duik nemen in het zwembad van uw sfeervolle koloniale 4* hotel met veel traditionele Sri Lankaanse elementen. Of geniet van een voetmassage in de spa van het hotel. U kunt tevens een rit maken op de rug van een majestueuze olifant in de prachtige omgeving van Habarana(optioneel). U verblijft hier 3 nachten op basis van half pension.

Dag 2: Sigirya- Habarana
Na een vroeg ontbijt brengt de chauffeur u naar het nabij gelegen Sigiriya. In de ochtend als de zon minder fel is, kunt u de fascinerende leeuwenrots beklimmen. Deze rots vesting was ooit het toevluchtsoord van koning Kasyapa. Hij bouwde hier, boven op deze reusachtige rots van 175 m, zijn paleis en fort. In de namiddag kunt u een prachtige safari maken per jeep langs het meer van Minneriya, waar vele wilde olifanten leven (optioneel).

Dag 3: Polonnaruwa- Habarana
Na een rustig ontbijt brengt u vandaag een bezoek aan de 2e schitterende eeuwenoude koningsstad van Sri Lanka, Polonnaruwa. De stad was beter te beschermen tegen aanvallen vanuit zowel het zuiden van India als vanuit het zuidoosten van Sri Lanka zelf dan Anuradhapura. Vandaag de dag treft u er veel ruïnes, waaronder het oude koninklijk paleis en vele tempels. Deze historische stad staat dan ook op werelderfgoedlijst van UNESCO.
De Gal Vihara rots tempel is één van de bekendste bezienswaardigheden van Polonnaruwa. Vanwege de vier kolossale Boeddhabeelden, de staande Boeddha, de liggende Boeddha en twee zittende Boeddha’s. Deze beelden zijn uit graniet uitgehouwen.

Polonnaruwa ligt, samen met Dambulla en Sigiriya, in de culturele driehoek van Sri Lanka. Een leuke manier om deze tempelstad te ontdekken is per fiets. (optioneel).

Dag 4: Habarana -Dambulla - Kandy
Vanochtend bezoekt u Dambulla. De indrukwekkende grottentempel met 153 beelden en prachtige muurschilderingen. Deze grottentempel bestaat uit 5 grotten die door monniken in een tijdsbestek van circa 2000 jaar zijn beschilderd en versierd met imponerende Boeddhabeelden. In de grotten hangt een bijzondere sereniteit. Deze tempel wordt nog steeds door monniken bewoond. Vervolgens bezoekt u specerijen tuin in Matale, waar ervaren gidsen u een boeiende rondleiding geven. Aan het einde van de middag bereikt u de prachtige stad Kandy. Einde van uw tour.

U kunt uw reis eventueel verlengen met de 4-daagse tour Theeplantages van Sri Lanka.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel