Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Sri lanka > Culturele driehoek sri lanka > Dag tot dag
Vorige pagina

€541,-

per persoon vanaf

Tour: Culturele Driehoek Sri Lanka

(T-LK-0216)

5-daagse privé tour Sri Lanka

Dag 1: Negombo – Pinnawela – - Polonnaruwa
U wordt per transfer vanuit Negombo naar Pinnawela gebracht. U brengt in Pinnawela een bezoek aan het olifantenweeshuis. Hier worden verstoten olifantjes opgevangen en verzorgd. Ze worden met de fles grootgebracht en u ziet hoe ze genieten van het baden in de rivier.
In de avond komt u aan in de 2e schitterende eeuwenoude koningsstad van Sri Lanka, Polonnaruwa. De stad was beter te beschermen tegen aanvallen vanuit zowel het zuiden van India als vanuit het zuidoosten van Sri Lanka zelf dan Anuradhapura.

Vandaag de dag treft u er veel ruïnes, waaronder het oude koninklijk paleis en vele tempels. Deze historische stad staat dan ook op werelderfgoedlijst van UNESCO. De Gal Vihara rots tempel is één van de bekendste bezienswaardigheden van Polonnaruwa. Vanwege de vier kolossale Boeddhabeelden, de staande Boeddha, de liggende Boeddha en twee zittende Boeddha’s. Deze beelden zijn uit graniet uitgehouwen. Polonnaruwa ligt, samen met Dambulla en Sigiriya, in de culturele driehoek van Sri Lanka. Een leuke manier om deze tempelstad te ontdekken is per fiets. (optioneel). U verblijft één overnachting in Polonnaruwa.

Dag 2: Anuradhapura - Sigiriya
Na het ontbijt brengt u een bezoek aan Anuradhapura. Anuradhapura is de oudste stad van Sri Lanka. Deze indrukwekkende koningsstad was meer dan 12 eeuwen lang het centrum, waar politiek, cultuur, economie en religie samenkwamen. U waant zich in vervlogen tijden tijdens uw rondleiding langs tempels, paleisruïnes en uiteraard de heilige bodhi boom. U kunt ook Anuradhapura per fiets ontdekken (optioneel). In de middag komt u aan in Sigiriya, waar u 2 nachten zult verblijven.

Dag 3: Sigiriya
Na het ontbijt kunt u vandaag in alle vroegte de fascinerende leeuwenrots beklimmen. Deze rotsvesting was ooit het toevluchtsoord van koning Kasyapa. Hij bouwde hier, boven op deze reusachtige rots van 175 m, zijn paleis en fort. Vervolgens kunt u terugkeren naar uw hotel en even lekker ontspannen. In de namiddag kunt u optioneel een jeeptour naar Minneriya National Park maken om olifanten te spotten in hun natuurlijke habitat.

Dag 4: Sigiriya - Dambulla - Kandy
Vanochtend bezoekt u Dambulla. De indrukwekkende grottentempel met 153 beelden en prachtige muurschilderingen. Deze grottentempel bestaat uit 5 grotten die door monniken in een tijdsbestek van circa 2000 jaar zijn beschilderd en versierd met imponerende Boeddhabeelden. In de grotten hangt een bijzondere sereniteit. Deze tempel wordt nog steeds door monniken bewoond. Vervolgens bezoekt u specerijen tuin in Matale, waar ervaren gidsen u een boeiende rondleiding geven. Aan het einde van de middag bereikt u de prachtige stad Kandy, waar u één nacht zult verblijven.

Dag 5: Kandy
Na het ontbijt eindigt uw tour.

U kunt uw reis eventueel verlengen met de 4-daagse tour Theeplantages van Sri Lanka.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel