Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Sri lanka > Best deal de wonderen van sri lanka > Dag tot dag
Vorige pagina

€494,-

per persoon vanaf

Tour: Best Deal - De Wonderen van Sri Lanka

(T-LK-1211)

7-daagse Privé reis

Dag 1: Aankomst Colombo - Negombo
Bij aankomst op de luchthaven van Colombo wordt u opgehaald voor transfer naar uw hotel in Negombo. Van oorsprong is Negombo een traditioneel vissersdorp met een mooie lagune met uitgestrekte mangrovebossen. U heeft de rest van de dag om Negombo te verkennen en bij te komen in uw strandhotel van uw reis. U kunt ook een mooie boottocht maken in de namiddag op de lagune inclusief stadstour Negombo (optioneel)

Dag 2: Negombo - Sigiriya
De reis gaat verder en via een schitterende route rijdt u naar Sigiriya. U kunt er optioneel voor kiezen om een bezoek te brengen aan Dambulla de indrukwekkende grottencomplex met 153 beelden en prachtige muurschilderingen. Deze grottentempel bestaat uit 5 grotten die door monniken in een tijdsbestek van circa 2000 jaar zijn beschilderd en versierd met imponerende Boeddhabeelden. In de grotten hangt een bijzondere sereniteit. Deze tempel wordt nog steeds door monniken bewoond.(optioneel) In de middag komt u aan in Sigiriya. Overnachting in Sigiriya of Giritale, waar u 2 nachten zult verblijven.

Dag 3: Sigiriya
In alle vroegte kunt u vandaag de fascinerende leeuwenrots beklimmen. Deze rotsvesting was ooit het toevluchtsoord van koning Kasyapa. Hij bouwde hier, boven op deze reusachtige rots van 175 m, zijn paleis en fort. U kunt vervolgens een bezoek brengen aan de[/b2] tweede eeuwenoude koningsstad van Sri Lanka, Polonnaruwa (optioneel). In de namiddag kunt u ook een prachtige safari per jeep maken langs het meer van Minneriya, waar vele wilde olifanten leven.(optioneel)

Dag 4: Sigiriya - Dambulla - Kandy
Na het ontbijt gaat de reis verder. U bezoekt een 'Coconut House", waarbij alles van kokos is gemaakt. Vervolgens bezoekt u een specerijen tuin in Matale, waar ervaren gidsen u een boeiende rondleiding geven. In de middag bereikt u Kandy. Kandy is ongetwijfeld de mooiste stad van Sri Lanka. De stad is gebouwd op berghellingen rond een kunstmatig aangelegd meer. In het schilderachtige stadje zijn oude tradities en rituelen goed bewaard gebleven. U kunt in de avond er voor kiezen om te ontspannen met een Ayurvedische massage (optioneel). U heeft 2 overnachtingen in Kandy.

Dag 5: Kandy
Na het ontbijt kunt u optioneel een bezoek brengen aan het olifantenweeshuis in Pinnawela. Hier worden verstoten olifantjes opgevangen en verzorgd. Ze worden met de fles grootgebracht en u ziet hoe ze genieten van het baden in de rivier. Een andere leuke excursie vooral voor kinderen is een Olifant wassen in de rivier.
De rest van de middag tijd is om te ontspannen in Kandy. U kunt (optioneel) de botanische tuinen bezoeken. En een bezoek aan de wereld beroemde Tempel van de Tand en het edelstenen museum behoren tot de grootste bezienswaardigheden van Kandy, dus zeker de moeite waard om te bezoeken.

Dag 6: Kandy - Nuwara Eliya
Vandaag staat er een bijzondere lokale treinreis op het programma. Het landschap onderweg is betoverend mooi. De trein rijdt dwars door heuvelachtig gebied met watervallen en theeplantages en brengt u totNany Oya. Hier staat de chauffeur weer op u te wachten om u verder te brengen naar het op 1800 m hoogte gelegen Nuwara Eliya. Onderweg kunt u een theeplantage en theefabriek bezoeken en de beroemdste thee van de wereld proeven. In Nuwara Eliya, letterlijk vertaald de ‘Stad van het licht”, is het vrijwel het gehele jaar door koel en soms zelfs koud. Tijdens een wandeling door het plaatsje zult u de typisch Engelse stijl terug zien.

Dag 7: Nuwara Eliya - einde tour
Na het ontbijt eindigt uw tour.

U kunt bijvoorbeeld het binnenland achter u laten om koers te zetten naar de prachtige goudkleurige stranden van de Indische Oceaan voor een ontspannen strandverblijf. Of uw reis combineren met Yala National Park.


Sigiriya rots van onderaf gefotografeerd
Treinreis door Sri Lanka

Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel