Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Sri lanka > Adams peak > Dag tot dag
Vorige pagina

€124,-

per persoon vanaf

Tour: Adam's Peak

(T-LK-4206)

2-daagse privé-tour

Dag 1: Nuwara Eliya/Kandy - Adam's Peak
U wordt in de middag bij uw hotel in Nuwara Eliya of Kandy opgehaald door uw chauffeur voor de transfer van circa 2 uur naar Nallathanniya. Het vertrekpunt van de beklimming.

Adam's Peak is een 2243 meter hoge berg en voor zowel boeddhisten, christenen, hindoes en moslims een heilige plek. Iedere Sri Lankaan wordt geacht minstens eenmaal in zijn leven de tocht naar de top van de berg te maken. Tijdens deze tour krijgt u de unieke kans om een bijzondere tocht naar deze pelgrimsplaats te maken.

Bij aankomst is er een kamer voor u gereserveerd in een eenvoudig guesthouse aan de voet van de berg. Na het diner kunt u nog even relaxen en dan begint om middernacht de klim. De tocht omhoog duurt circa 4 uur. Samen met vele mantra's zingende pelgrims beklimt u de duizenden trappen die verlicht zijn met lantaarns.

Langs de route staan tientallen kraampjes waar u drankjes, snacks en fruit kunt kopen en er zijn plekken waar u even kunt rusten. Hoewel u geen ervaren bergbeklimmer hoeft te zijn voor deze tocht, is een goede conditie zeker een vereiste. Vooral het laatste stuk naar de top, gelegen op een hoogte van 2243 meter, is erg stijl. Maar u heeft voldoende tijd om voor zonsopkomst de top te bereiken, dus u kunt de tocht op uw eigen tempo doen.

Dag 2: Adam's Peak - Nallathanniya
Na een flinke klim van ruim 4 uur bereikt u vroeg in de ochtend de top van Adam's Peak, welke uitrijst boven een schitterend landschap van theeplantages. Hier zult u getuige zijn van een spectaculaire zonsopkomst. Wanneer de eerste zonnestralen de berg oplichten, laat de uitgesproken vorm van de berg een piramidevormige schaduw achter op de omgeving. Op de top van de berg treft u ook een reusachtige voetafdruk aan, waarvan moslims en christenen geloven dat dit de voetafdruk van Adam is. Boeddhisten wijden de voetafdruk aan Boeddha en hindoes aan de hindoegod Shiva. Jaarlijks klimmen ontelbare gelovigen naar de top om de mysterieuze voetafdruk te zien.

Nadat u wat heeft kunnen uitrusten, begint u weer aan de afdaling. Halverwege de ochtend bereikt u het vertrekpunt van de tocht, waar u zich nog even kan opfrissen op de kamer. Einde van de tour!

U kunt u reis voortzetten naar bijvoorbeeld Ella of Yala National Park of terug keren naar Nuwara Eliya.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2018 333travel