Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds

Adam's Peak (T4206)

3-daagse privé-tour


Adam's Peak

Dag 1: Colombo - Nuwara Eliya - Adam's Peak
Vanaf de luchthaven of uw hotel in Colombo wordt u opgehaald door uw chauffeur voor uw 3-daagse tour en reist u het binnenland in richting het hooggelegen Nuwara Eliya. In Nuwara Eliya, letterlijk vertaald de ‘Stad van het licht' is het vrijwel het gehele jaar door koel en soms zelfs koud. In de middag komt u aan in uw hotel, waar u de rest van de middag vrij kunt besteden. U kunt uitrusten van de reis of bijvoorbeeld een wandeling maken door het plaatsje waar u de typisch Engelse stijl terug zult zien.

Rond 19.00 uur vertrekt u richting de heiligste berg van Sri Lanka: Adam's Peak. U krijgt een dinerpakket mee voor de 2 uur durende rit naar Nallathanniya, wat het startpunt van de beklimming is. Samen met vele pelgrims die in mantra "shanti shanti" zingen, beklimt u de duizenden traptreden verlicht met lantaarns. Langs de route staan tientallen kraampjes waar u drankjes, snacks en fruit kunt kopen en er zijn plekken waar u even kunt rusten. Hoewel u geen ervaren bergbeklimmer hoeft te zijn voor deze tocht, is een goede conditie zeker een vereiste. Vooral het laatste stuk naar de top, gelegen op een hoogte van 2243 meter, is erg stijl. Maar u heeft voldoende tijd om voor zonsopkomst de top te bereiken, dus u kunt de tocht op uw eigen tempo doen.

Dag 2: Adam's Peak - Nuwara Eliya
Na een flinke klim van ruim 4 uur bereikt u vroeg in de ochtend de top van Adam's Peak, welke uitrijst boven een schitterend landschap van theeplantages. Hier zult u getuige zijn van een spectaculaire zonsopkomst. Wanneer de eerste zonnestralen de berg oplichten, laat de uitgesproken vorm van de berg soms een piramidevormige schaduw achter op de omgeving. Op de top van de berg treft u een reusachtige voetafdruk aan, waarvan moslims en christenen geloven dat dit de voetafdruk van Adam is. Boeddhisten wijden de voetafdruk aan Boeddha en hindoes aan de hindoe-god Shiva. Jaarlijks klimmen ontelbare gelovigen naar de top om de mysterieuze voetafdruk te zien.

Nadat u wat heeft kunnen uitrusten, begint u weer aan de afdaling naar Nallathanniya. Halverwege de ochtend bereikt u het vertrekpunt van de tocht. U wordt teruggebracht naar Nuwara Eliya en heeft de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 3: Nuwara Eliya - Colombo
Na het ontbijt keert u terug naar Colombo en is uw avontuur weer ten einde.


Vraag nu uw persoonlijke offerte op maat aan!Foto's

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2017 333travel