Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Sri lanka > Adams peak > Dag tot dag
Vorige pagina

€129,-

per persoon vanaf

Tour: Adam's Peak

(T-LK-4206)

2-daagse privé-tour

Dag 1: Nuwara Eliya/Kandy - Adam's Peak
Je wordt in de middag bij je hotel in Nuwara Eliya of Kandy opgehaald door je chauffeur voor de transfer van circa 2 uur naar Nallathanniya. Het vertrekpunt van de beklimming.

Adam's Peak is een 2243 meter hoge berg en voor zowel boeddhisten, christenen, hindoes en moslims een heilige plek. Iedere Sri Lankaan wordt geacht minstens eenmaal in zijn leven de tocht naar de top van de berg te maken. Tijdens deze tour krijg je de unieke kans om een bijzondere tocht naar deze pelgrimsplaats te maken.

Bij aankomst is er een kamer voor je gereserveerd in een eenvoudig guesthouse aan de voet van de berg. Na het diner kun je nog even relaxen en dan begint om middernacht de klim. De tocht omhoog duurt circa 4 uur. Samen met vele mantra's zingende pelgrims beklim je de duizenden trappen die verlicht zijn met lantaarns.

Langs de route staan tientallen kraampjes waar je drankjes, snacks en fruit kunt kopen en er zijn plekken waar je even kunt rusten. Hoewel je geen ervaren bergbeklimmer hoeft te zijn voor deze tocht, is een goede conditie zeker een vereiste. Vooral het laatste stuk naar de top, gelegen op een hoogte van 2243 meter, is erg stijl. Maar je hebt voldoende tijd om voor zonsopkomst de top te bereiken, dus je kunt de tocht op je eigen tempo lopen.

Dag 2: Adam's Peak - Nallathanniya
Na een flinke klim van ruim 4 uur bereik je vroeg in de ochtend de top van Adam's Peak, welke uitrijst boven een schitterend landschap van theeplantages. Hier zul je getuige zijn van een spectaculaire zonsopkomst. Wanneer de eerste zonnestralen de berg oplichten, laat de uitgesproken vorm van de berg een piramidevormige schaduw achter op de omgeving. Op de top van de berg tref je ook een reusachtige voetafdruk aan, waarvan moslims en christenen geloven dat dit de voetafdruk van Adam is. boeddhisten wijden de voetafdruk aan Boeddha en hindoes aan de hindoegod Shiva. Jaarlijks klimmen ontelbaar vele gelovigen naar de top om de mysterieuze voetafdruk te zien.

Nadat je wat heeft kunnen uitrusten, begin je weer aan de afdaling. Halverwege de ochtend bereik je het vertrekpunt van de tocht, waar je jezelf nog even kunt opfrissen op de kamer. Einde van de tour!

Je kunt de reis voortzetten naar bijvoorbeeld Ella of Yala National Park of terug keren naar Nuwara Eliya.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel