Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Nepal > Stadstour kathmandu
Vorige pagina

€2,-

per persoon vanaf

Tour: Stadstour Kathmandu

(T-NP-0725)

Dagtour Nepal

Leuke pluspunten om te weten

  • Tempel van Pushapatinath, belangrijkste heiligdom van Nepal
  • Adembenemend uitzicht vanaf de Stupa van Bodnath
  • Swayambhunath, ook wel Monkey Temple
Wirwar van kleine straatjes met heilige koeien. Vele oude huizen en pleintjes vol tempels, waar gelovigen met devotie gebeden aan het chanten zijn. Bont geklede mensen met rieten manden lopen bedrijvig heen en weer en overal winkeltjes met ambachtelijke voorwerpen en prachtige souvenirs. Kathmandu maakt een middeleeuwse indruk.

Tijdens deze stadstour bezoek je de tempel van Pushapatinath, het belangrijkste heiligdom van Nepal, gewijd aan de Hindoe god Shiva. De tempel staat aan de oever van de Bagmati rivier en is omgeven door een klein woud van andere tempels, pagodes en kloosters. De pagode is voor alle hindoes in de wereld één van de belangrijkste heiligdommen van Shiva en wordt druk bezocht door pelgrims en sadhu's.

Vervolgens bezoek je de stupa van Bodnath, het belangrijkste en indrukwekkendste boeddhistische heiligdom in de Kathmandu vallei. Het staat op de top van een berg 2 km ten westen van Kathmandu en is van verre zichtbaar. Bodnath ligt in een vlak gebied en de grote stoepa is aan alle kanten omgeven door oude monnik woningen. De ogen van de Boeddha zijn op de stupa geschilderd en de gekleurde gebedsvlaggen wapperen in de wind. Het uitzicht over Kathmandu is adembenemend.

Je bezoekt tot slot de Swayambhunath Stupa, één van de wereld meest glorieuze boeddhistische stupa's, van circa 2000 jaar oud. Ook wel Monkey Tempel genoemd om zijn vele apen, die hier een geheel eigen leven leiden. De stupa staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel