Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Nepal > Nepal highlights > Dag tot dag
Vorige pagina

€1713,-

per persoon vanaf

Tour: Nepal Highlights

(T-NP-1757)

14-daagse privé tour Nepal (excl. vlucht)

Dag 1: Aankomst Kathmandu
Bij aankomst op de internationale luchthaven van Kathmandu wordt u opgehaald door uw gids die u naar het hotel brengt. De hoofdstad van Nepal maakt een middeleeuwse indruk. Wirwar van kleine straatjes met heilige koeien. Vele oude huizen en pleintjes vol tempels, waar gelovigen met devotie gebeden aan het chanten zijn. Bont geklede mensen met rieten manden lopen bedrijvig heen en weer en overal winkeltjes met ambachtelijke voorwerpen en prachtige souvenirs.

Er zijn ook restaurantjes met veelal een dakterras, waar u in alle rust van de exotische sfeer kunt genieten en vandaag kunt acclimatiseren. U heeft 4 overnachtingen in Kathmandu.

Dag 2: Kathmandu
U begint de dag met een stadstour door Kathmandu vanaf het fotogenieke Durbar Square. Indrukwekkende plek met vele tempels, paleizen en een unieke sfeer. U bezoekt vervolgens de Swayambhunath Stupa. Dit is één van de wereld meest glorieuze Boeddhistische Stupa's, van circa 2000 jaar oud. Ook wel Monkey Tempel genoemd om zijn vele apen, die hier een geheel eigen leven leiden. De stupa staat op de wereld erfgoedlijst van UNESCO.

Vervolgens brengt de chauffeur u naar het middeleeuwse plaatsje Kritipur in de Kathmandu Vallei. De tijd lijkt hier volkomen stil te hebben gestaan. In de huizen wordt de beneden verdieping nog steeds gebruikt als stal en de lokale bevolking leeft voornamelijk van de traditionele weefkunst. Overal hangt dan ook lange strengen gekleurde wol te drogen uit de ramen. Ten slotte naar Chovar, beroemd om zijn kloof met zijn vreemd aandoende Adinath tempel, vol met potten en pannen. Een heerlijk Nepalees momo lunch is vandaag inbegrepen.
De rest van de middag ter vrije besteding.

Dag 3: Kathmandu
In de ochtend bezoekt u de museumstad Patan, slechts van Kathmandu gescheiden door de heilige Bagmati rivier. Het prachtige koninklijke stadje staat bekend om zijn kunstzinnige schilders, dus wellicht kunt u hier een mooi souvenir vinden.
U brengt ook een bezoek aan het Tibetaanse Kamp en Bungamati een gezellig traditioneel Newari dorp dat dateert uit de 16e eeuw. Hier komen weinig toeristen dus u stap hier terug in de tijd.

Via een landelijke weg vol rijstvelden arriveert u in het unieke dorpje Khokane, met zijn geheel eigen cultuur en prachtige tempels. Vrouwen zitten buiten te spinnen en mannen stampen mosterd zaden. Het dorp is dan ook beroemd om zijn ongebruikelijke mosterdolie. Eind van de middag bent u weer terug bij uw hotel.

Dag 4: Kathmandu
Zonder een bezoek aan Pushapatinath is uw verblijf in Kathmandu niet compleet. Het belangrijkste heiligdom van Nepal is de tempel van Pashupati, gewijd aan deHindoe god Shiva. De beschermer van alle wezens en herder van de dieren. De tempel staat aan de oever van de Bagmati rivier en is omgeven door een klein woud van andere tempels, pagodes en kloosters. De pagode is voor alle hindoes in de wereld één van de belangrijkste heiligdommen van Shiva en wordt druk bezocht door pelgrims en sadhu's. Deze wonderlijke heilige mannen zijn zeer schaars gekleed. Hun gezichten zijn vaak bedekt met as en ze hebben woeste haren en zijn vergezeld door de drietand, de zogeheten "trisula", het symbool van Shiva.

Vervolgens bezoekt u de stupa van Bodnath, het belangrijkste en indrukwekkendste boeddhistische heiligdom in de Kathmandu vallei. Het staat op een heuvel 2 km ten westen van Kathmandu en is van verre zichtbaar. Bodnath ligt in een vlak gebied en de grote stoepa is aan alle kanten omgeven door oude monnikswoningen. De ogen van de Boeddha zijn op de stupa geschilderd en de gekleurde gebedsvlaggen wapperen in de wind. Deze goudgekroonde stoepa ligt op de top van een berg en is te bereiken via een reeks trappen. Het uitzicht over Kathmandu is adembenemend.
Als u lekker uit eten wilt gaan in leuk restaurantje, dan is de sfeervolle wijk Thamel een aanrader.

Dag 5: Kathmandu - Pokhara
Vandaag reist u via een hobbelige weg richting Pokhara. Het is een spectaculaire route met panoramische vergezichten, over bergpassen en langs watervallen. Pokhara is na Kathmandu het populairste toeristenoord van Nepal. Aangekomen in het liefelijke plaatsje aan het spiegelende Phewa Meer wordt het u geheel duidelijk waarom. Vanaf de subtropische vallei waarin Pokhara ligt, rijzen de bergen aan de noordkant vrijwel kaarsrecht op tot enkele van de hoogste pieken ter wereld.

Niet verwonderlijk dat de meeste trekkings door de Himalaya hier beginnen. Transfer naar uw hotel waar u 3 nachten verblijft. Wandel 's avonds door de gezellige straatjes van Pokhara of geniet op een terrasje met een drankje van de 'lay back' sfeer.

Dag 6: Pokhara
U wordt wakker met een majestueus uitzicht op de besneeuwde bergketens van het Annapurna massief. De chauffeur brengt u naar Sarangkot, waar u een indrukwekkend beeld heeft op onder andere de piramide vormige Mt. Machhapuchhare.
In de middag heeft u een stadstour door Pokhara, inclusief boottocht op het meer. Transfer naar uw hotel.

Dag 7: Pokhara
De dag begint vroeg en na een ontbijt maken we een trekking naar de Stupa van de Vrede. Via een boottocht wordt u aan de andere zijde van het meer gebracht, waarvandaan u de stupa kunt bereiken. U wordt omringd door koninklijke bergen, de lucht is fris en het uitzicht is wederom weergaloos mooi.

De rest van de dag ter vrije besteding. U kunt een fietstocht maken rondom het meer, of prachtige wandelingen in de omgeving maken. Niet ver van het stadje staat een prachtige Tibetaanse tempel, opgericht door monniken die gevlucht zijn voor de Chinese overheersing. Liefhebbers kunnen de tempel bezoeken met een taxi. (optioneel).

U kunt uw verblijf eventueel verlengen met een optionele 4-daagse trekking. In dat geval heeft u een extra overnachting in Pokhara nodig voordat u naar Tansen vertrekt.

Dag 8: Pokhara - Tansen
De reis gaat verder naar Tansen een oude heuvelstad, gelegen tussen Lumbini en Pokhara. De architectuur van de stad is sterk beïnvloed door het Newari volk uit de Kathmandu vallei, met zijn geplaveide straten en rode huizen.
In dit dorp ervaart u de echte Nepalese cultuur. De voorzieningen zijn simpel, maar het ontvangst van de bevolking hartverwarmend en u heeft een schitterend uitzicht op de Himalaya.
Ervaar de stilte van de bergen als 's avonds de elektriciteit uit gaat en u een ontelbare sterrenhemel kunt ervaren.

Dag 9: Tansen - Lumbini
Nog voor de dauw optrekt maakt u een adembenemende wandeling door het dorp. Terug naar het hotel voor uw ontbijt. Waarna u vertrekt naar Lumbini gelegen in een prachtige natuur. Lumbini ligt aan de Terai vlaktes in het zuiden van Nepal, tegen de grens van India en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Lumbini is de plaats waar Siddharta Gautam Boeddha, als prins werd geboren, in 623 v. Chr. Siddharta Gautama Boeddha is de stichter van het boeddhisme. Lumbini is daarom een van de belangrijkste pelgrimsplaatsen voor boeddhisten. U heeft 1 overnachting in Lumbini.

Dag 10: Lumbini - Chitwan
In de ochtend bezoekt u één van de belangrijkste bezienswaardigheden van Lumbini de, Sacred Garden. Deze heilige tuin bezit vele historische schatten. Vervolgens de stupa's en de Maha Devi tempel van deze heilige boeddhistische plaats. Daarna gaat de reis via het pittoreske platteland naar uw volgende bestemming, het tropische Chitwan National Park, het bekendste natuurreservaat van Nepal. De natuur is adembenemend mooi en heel afwisselend. Dit gebied is ook de habitat van de zeldzameIndiase neushoorn.

In de middag rijdt u per ossenkar naar het Tharu dorp. Hier maakt u kennis met het leven in een Nepalees dorp en hun tijdloze gevoel van bestaan. Transfer naar uw hotel waar u 2 nachten op volpension basis verblijft. U valt in slaap op het ritme van de jungle geluiden.

Dag 11: Chitwan National Park
In alle vroegte als de ochtend nog moet beginnen vertrekt u na een kopje koffie aan een jeep safari door de jungle van Chitwan. De dieren die hier leven zijn ontelbaar en u maakt kans om zeldzame dieren te spotten. U kunt bijvoorbeeld luipaarden, beren en heel soms ook de Bengaalse tijger waarnemen.

Terug naar het hotel voor ontbijt. Vervolgens staat het volgende avontuur al op u te wachten. Per kano ervaart u de stilte van de natuur en ziet u dieren aan de oevers van de rivier drinken. Vervolgens maakt u ook een jungle wandel tocht onder begeleiding van een gespecialiseerde gids. Een bijzondere ervaring! Na de lunch in uw hotel is de middag ter vrije besteding. In de Rapti rivier worden dagelijks olifanten gewassen en bent u welkom om mee te boenen. Diner in het hotel.

Dag 12: Chitwan - Nagarkot
We laten het tropisch gebied weer achter ons en zetten koers naar Nagarkot, een pittoresk bergdorpje en wereldberoemd op zijn magnifieke panoramische uitzichten op de Himalaya. Op heldere dagen heeft u een mooi zicht op de hoogste berg ter wereld the Mount Everest.

Dag 13: Nagarkot - Bhaktipur - Kathmandu
Vroeg uit de veren om in alle vroegte te genieten van een intens mooie zonsopgang over de Himalaya. Paars en rood kleuren de lucht en creëren een magisch uitzicht. Vervolgens terug naar het hotel voor uw ontbijt.

Kathmandu ligt slechts op 32 kilometer afstand, maar onderweg maakt u nog een prachtige stop in het middeleeuwse Bhaktipur. Deze stad is door de UNESCO uitgeroepen als 'Stad van de Gouden Tempels'. U treft er wellicht één van de mooiste pleinen ter wereld, met kloosters, paleizen en pagoda's. Dit dorp was ook het film decor voor de beroemde film Little Buddha.

U brengt een bezoek aan het Durbar Square, het Paleis met de 55 vensters, de Gouden Poort en de pottenbakkerswijk, waar u prachtig aardewerk kunt kopen. In de namiddag bent u terug in Kathmandu, waar u nog 1 overnachting heeft.

Dag 14: Kathmandu - Einde
Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar uw volgende bestemming. Einde van uw tour.


Bergmeer in de Himalaya

Routekaart


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel