Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

Tour: Koningssteden Patan en Bhaktapur

(T-NP-0727)

Dagtour Nepal

Leuke pluspunten om te weten

  • Patan 'Stad der Schoonheid'
  • Schitterende tempels, kloosters, paleizen en pagode's
  • UNESCO World Heritage Site; Durbarplein van Bhaktapur
In de schitterende Kathmandu Vallei liggen drie oude koningssteden, waarvan Kathmandu de bekendste is en een zeer populaire bestemming onder toeristen. In dezelfde vallei, maar veel minder bekend, liggen nog twee andere interessante kleurrijke steden: Patan en Bhaktapur.

U bezoekt de museumstad Patan, slechts van Kathmandu gescheiden door de heilige Bagmati rivier. Het koninklijke stadje wordt ook wel ‘Stad der Schoonheid’ genoemd en is in vergelijking met Kathmandu een oase van rust. Het oude gedeelte van de stad heeft een grote hoeveelheid aan tempels, kloosters en pleinen. Vooral rond het prachtige Durbarplein staan een aantal mooie tempels en paleizen, die in verschillende stijlen zijn gebouwd. Eén van de bekendste tempels is de Kva Bahal tempel, die is gedecoreerd met een grote hoeveelheid bladgoud en de Krisjna tempel. Patan staat er verder om bekend de beste schilders van het land te hebben, dus een mooie plek om een schilderij te kopen als herinnering.

's Middags bezoekt u het middeleeuwse Bhaktapur ‘Stad van de Gouden Tempels’. Bhaktapur is rijk aan architectonische schoonheid, gevuld met hindoeïstische en boeddhistische religieuze plaatsen, paleizen en schilderachtige binnenhofjes. Een wandeling door de smalle steegjes brengt u terug naar de Middeleeuwen. Ook hier vormt het Durbarplein het imposante middelpunt. Het plein werd in 1979 door UNESCO opgenomen op de Werelderfgoedlijst en is wellicht één van de mooiste pleinen ter wereld. U treft er kloosters, paleizen en pagode’s. Bhaktapur was ook het film decor voor de film Little Buddha.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel