Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

€37,-

per persoon vanaf

Tour: Yangon city tour (hele dag)

(T-MM-0806)

DagexcursieLeuke pluspunten om te weten

  • Kennismaking met koloniaal Yangon
  • Handgemaakte souvenirs op Bogyoke markt
  • Wandeling Chinatown
  • Zonsondergang bij de Shwedagon

Deze dagexcursie bied je een kennismaking met de voormalige hoofdstad van Myanmar.

Je start in Downtown Yangon, het oude centrum met een rijk koloniaal verleden. Je rijdt langs de diverse gebouwen en maakt diverse foto-stops. In dit deel van de stad bezoek je ook de belangrijke Sule Pagode. Volgens de legende herbergt de stupa van de Sule Pagode een haar van Boeddha die deze persoonlijk gedoneerd zou hebben. Er wordt dan ook gefluisterd dat de tempel meer dan 2500 jaar oud is.

Aansluitend bezoek je het schilderachtige Kandawgyi meer. Je stopt aan de oever van het meer om vandaar het meer en de Shwedagon Pagode op de achtergrond te fotograferen. Daarna kun je even rondwandelen en de rust en schoonheid van het meer op je in laten werken.

’s Middags ga je naar de Bogyoke markt (Gesloten op maandag en nationale feestdagen). Dit is waarschijnlijk de beste plaats in Myanmar om mooie handgemaakte souvenirs te kopen. Je kunt hier even lekker rondstruinen en wellicht alvast wat cadeautjes voor thuis kopen. Daarna ga je in het levendige Chinatown wandelen.

Aan het eind van de middag is het tijd om naar de bekendste tempel van Myanmar te gaan, de Shwedagon Pagode, waar je de zonsondergang mee maakt. Je kunt de trap naar boven nemen, een aardige klim, maar je kunt ook de lift nemen. Boven aangekomen krijg je de tijd om rond te lopen en de vele gouden ornamenten, kleurrijke beschilderingen en boeddhabeelden te bewonderen. Wandel rond de 99 m hoge gouden stoepa en voel de spiritualiteit van deze plaats, die je helemaal tot rust zal brengen. Als de zon ondergaat kleurt de tempel in een roodgouden gloed en lijkt deze bijna licht te geven. Een bijzonder schouwspel!


The Sule Pagoda in Yangon

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel