Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Myanmar > Verborgen plekjes van myanmar > Dag tot dag
Vorige pagina

€1506,-

per persoon vanaf

Tour: Verborgen plekjes van Myanmar

(T-MM-4806)

16-daagse privé rondreis Myanmar

Dag 1: Aankomst Mandalay
Aankomst op de internationale luchthaven van Mandalay, waar uw lokale gids u opwacht voor de transfer naar uw hotel.

De rest van de dag kunt u uitrusten van de lange vlucht of kunt u het bruisende Mandalay, de op een na grootste stad van Myanmar aan de voet van de 200 m hoge Mandalay Heuvel, op eigen gelegenheid ontdekken.

Dag 2: Amarapura en Inwa
Vandaag gaat uw bijzondere rondreis door het voormalige Birma beginnen. U wordt al vroeg opgehaald door uw gids, die u voor dag en dauw meeneemt naar de allerbelangrijkste religieuze plaats van deze omgeving, de Maha Muni Pagode.

Het kolossale Maha Muni beeld zou gemaakt zijn tijdens het leven van de Boeddha, wat dit beeld uiterst belangrijk voor boeddhisten maakt. Er zijn namelijk miljoenen boeddhabeelden ter wereld, er zijn er echter slechts 5 die gemaakt zijn tijdens het leven van de Boeddha. Nu u de importantie van dit beeld begrijpt, zal het u niet verbazen dat er ook met de grootste precisie voor het beeld gezorgd wordt. U woont de speciale ceremonie voor het wassen van het gezicht van de Boeddha bij. Zodra de tempel haar deuren opent, beginnen de in rode pijen gehulde monniken met het dagelijkse ritueel. Het gezicht van het gouden beeld wordt met zorg gewassen en zelfs de tanden van het beeld worden gepoetst.

Na deze bijzondere gebeurtenis rijdt u verder naar de oude koninklijke plaats Amarapura. Hier bevindt zich ’s werelds langste teakhouten brug. Hopelijk bent u op tijd voor de zonsopkomst, want juist dan steken de monniken die op het eiland leven de brug over om hun dagelijkse aalmoezen te verzamelen. Het beeld van de in rood, oranje en bruin geklede monniken die in nette rijen de brug oversteken, terwijl op de achtergrond de zon opkomt over het meer, zal u altijd bijblijven.

Na de zonsopkomst kunt u zelf over de brug wandelen en genieten van het vruchtbare landschap rondom het meer. Daarna rijdt u naar het vlakbij gelegen Maha Gandayon klooster, waar zo’n 1000 monniken leven. Nadat u de nodige foto’s heeft gemaakt, keert u terug naar het meer, waar u in de schaduw van enorme eeuwenoude bomen kunt uitrusten tijdens een vroege picknicklunch.

’s Middags stapt u op de fiets en rijdt u over kronkelende weggetjes richting het oude Ava. Dit pittoreske eilandje is één van de oude koninklijke hoofdsteden en onderweg kunt u het alledaagse leven van de lokale bevolking bekijken. U stopt u bij enkele overblijfselen uit de bloeiperiode van deze hoofdstad, waaronder de 27 m hoge wachttoren en het Bargaya klooster, één van de oudste teakhouten gebouwen van Myanmar.

Daarna keert u terug naar Mandalay en wordt u bij uw hotel afgezet.

Dag 3: Mingun
Vandaag bezoekt u Mingun, een oude stad die zo’n 11 km stroomopwaarts langs de Irrawaddy rivier ligt.

Vanaf de kade van Mandalay vertrekt u per lokale boot en vaart de rivier op naar Mingun. , de voormalige hoofdstad van koning Bodawpaya. Eind 18e eeuw begon hij met de oprichting van wat Birma’s grootste tempel moest worden, de Mingun Paya. Helaas is deze echter nooit helemaal afgemaakt. De volledige tempel zou zo’n 150 m hoog worden, men is tot zo’n 50 m gekomen. Nu staat er dus een half afgebouwde stoepa, die desalniettemin indrukwekkend is. U kunt de stoepa beklimmen via een steile trap. Eenmaal boven geniet u van een wijds uitzicht over het oude stadje, de natuur rondom en de kronkelende Irrawaddy rivier.

Vanaf de ruïne tempel loopt u verder naar de Mingun Bell, een enorme bronzen klok van bijna 4 m hoogte en de grootste werkende klok ter wereld. U kunt de klok van dichtbij bekijken en hem zelf luiden, zodat u het indrukwekkende geluid van dit enorme gevaarte kunt ervaren.

Verder het pad langs de rivier volgend, komt u uit bij de Myatheindan Pagode, een spierwitte tempel die bestaat uit 7 lagen, omzoomd door een golvende rand rondom die de bergketens van Birma voor moeten stellen.

Hierna keert u terug naar Mandalay en bent u de rest van de dag vrij. U kunt wat relaxen bij het zwembad van uw hotel of Mandalay op eigen gelegenheid gaan verkennen.

Dag 4: Mandalay - Bagan
Uw rondreis door Myanmar gaat verder naar het beroemde Bagan. Aangezien beide steden aan de machtige Irrawaddy rivier liggen, kan dit gemakkelijk per boot. U vertrekt ’s ochtends al vroeg en vaart per comfortabel schip in ca. 7-10 uur naar Bagan.

Onderweg kunt u het nog traditionele leven langs de rivier bekijken. Vrouwen die de was doen of hun haar wassen, kinderen die lekker samen aan het spetteren en plezier maken zijn of mannen die aan het vissen zijn. Aan boord heeft u een comfortabele zitplaats en kunt u af en toe een luchtje scheppen op het dek. Op sommige schepen is een restaurant aanwezig, maar het is ook verstandig om zelf iets te eten en drinken voor onderweg mee te nemen.

Aan het eind van de middag komt u aan in Bagan en wordt u door uw volgende gids opgehaald. U wordt naar het hotel gebracht en heeft verder vrij.

Dag 5: Bagan
Bagan is waarschijnlijk Myanmar’s beroemdste hoogtepunt. De vlakte is bezaaid met tempels en u kunt hier dan ook uw ogen uitkijken. De dag start op de lokale markt van Nyaung U, waar u nog wat beter kennis kunt maken met de vriendelijkheid van de Birmezen en wat inkopen kunt doen.

Daarna gaat u richting de tempels. Uw gids zal u meenemen naar de meest bijzondere tempels die u echt niet mag missen. U zult in ieder geval de gouden stoepa van de Shwezigon Pagode bezoeken en de fijne kunst van de Ananda tempel bewonderen. Heeft u zelf voorkeuren van welke tempels u wilt zien, bespreek dit dan met uw gids. Hij kan het programma precies naar uw wens indelen.

Bagan is bij toeristen natuurlijk vooral bekend vanwege de tempels. Voor de Birmezen is het echter ook hét centrum van de zogenaamde lacquerware. De met de speciale boomhars gelakte voorwerpen worden met de hand gemaakt en kunstig beschilderd en versierd. U bezoekt een werkplaats waar u kunt zien hoe dit proces in zijn werk gaat.

Aan het eind van de dag heeft u diverse tempels gezien en is het tijd voor een andere invalshoek. U gaat per boot een stukje de Irrawaddy rivier op om het leven langs de rivier te zien en van de zonsondergang vanaf het water te genieten.

Dag 6: Bagan
Dag ter vrije besteding. Vandaag kunt u wat uitrusten bij het zwembad van uw hotel of als u nog niet genoeg heeft van de tempels, kunt u vandaag zelf op pad. Bagan is een gemoedelijk plaatsje, waar u gemakkelijk zelf rond kunt fietsen om zo alle tempels te gaan bekijken.

Eigenlijk op iedere straathoek en achter iedere volgende bocht ligt weer een andere tempel. Sommige zijn groot en kunt u ook betreden of beklimmen, maar andere zijn hele kleine stoepa's waar weinig andere toeristen zullen stoppen.

Zo kunt u heerlijk op uw eigen tempo rondfietsen en een goede indruk van de omgeving opdoen. Gaat u liever met een gids fietsen, dan kunnen wij optioneel voor u bij reserveren.

Dag 7: Excursie Mount Popa
Natuurlijk wilt u ook nog iets van de omgeving van Bagan zien. Daarom bezoekt u vandaag de heilige berg van Myanmar, Mount Popa. Deze bijzondere berg is eigenlijk een uitgedoofde vulkaan en steekt bijna als uit het niets 1518 m omhoog. Voor de Birmezen is deze berg, wat Olympus voor de Grieken is. Ze geloven dat de nats (heilige geesten) hier wonen.

U vertrekt ’s ochtends vanuit Bagan naar Mount Popa, een rit van ca. 1.5 uur. Aangekomen bij de berg bezoekt u eerst een heiligdom aan de voet van de berg, waar u de beelden van de 37 belangrijkste nats ofwel heilige geesten kunt bekijken. Daarna is het tijd om de berg te beklimmen en hun huis te bezoeken. De weg naar boven voert u langs meer dan 700 traptreden, een hele klim.
Onderweg kunt u echter meerdere keren stoppen en de vele aapjes die hier leven bekijken of alvast een voorproefje van het uitzicht nemen. Het beste uitzicht heeft u echter pas als u helemaal bovenaan staat, een weids panorama over de relatief vlakke omgeving.

Dag 8: Bagan - Pindaya
Uw verblijf in Bagan is alweer ten einde. U wordt op tijd naar het vliegveld van Nyaung U gebracht voor uw vlucht naar Heho. Hier staat uw volgende gids klaar om u naar het dorpje Pindaya te brengen.

Pindaya ligt middenin de prachtige natuur van de Shan heuvels en aan de rand van het sprookjesachtige Botaloke meer. De rest van de dag bent u vrij en kunt u bijvoorbeeld een heerlijke wandeling langs het meer maken.

Dag 9: Trekking Pindaya
In de bergen rondom Pindaya leven diverse bergstammen, welke u tijdens een sportieve trekking zult gaan bezoeken.De tocht voert u in ongeveer 5 uur naar een Palaung dorpje op zo’n 1.800 m hoogte. U loopt deels over de gewone weg, maar ook over natuurlijke paden. Sommige stukken kunnen best stijl zijn, dus een goede conditie is wel vereist. U loopt echter door prachtige ongerepte natuur en langs slaperige dorpjes waar de bevolking u vriendelijk zal begroeten.

Na zo’n 1.5 uur wandelen komt u aan bij het 1e dorpje, Htut Ni. Dit dorp is van de Danu bergstam, een bevolkingsgroep die afstamt van de oorspronkelijke Bamar die voornamelijk rondom Pindaya leeft. U kunt even rondkijken in het dorpje en even uitrusten van het eerste deel van de tocht.

Daarna gaat u weer verder en na ongeveer een uur klimmen, is uw volgende stop, het dorp, See Kyar Inn, waar u wordt uitgenodigd voor een traditionele lunch.

Na de lunch is het nog zo’n 2.5 uur naar boven en loopt u vooral over natuurlijke paden dwars door de natuur en plantages. Op de plantages wordt door verschillende bergvolken gewerkt, dus ook onderweg valt er nog genoeg te zien en beleven. Aan het eind van de middag komt u aan op uw bestemming van vandaag, het dorp Yasagyi.

Na een eerste kennismaking wordt u meegenomen naar het klooster, waar u een bijzondere, doch simpele, overnachting zult doorbrengen. U slaapt op een matrasje met klamboe in het klooster.

Belangrijke informatie
Tijdens de trekking kunt u een rugzakje meenemen, de rest van de bagage kunt u achterlaten in uw hotel in Pindaya. Zorg er voor dat u goede bergschoenen heeft. Ook een zaklamp en regenjas tijdens het regenseizoen zijn handig om zelf mee te nemen. In het regenseizoen (mei t/m september) kan het glad zijn tijdens de trekking.

Dag 10: Pindaya
Het leven in het klooster begint al vroeg in de morgen, dus ook u zult vandaag vroeg op zijn. U kunt er voor kiezen om u nog wat meer te verdiepen in het boeddhisme. U kunt ook voor het ontbijt een wandeling maken naar de top van de berg om hier een adembenemende zonsopgang mee te maken.

Na een eenvoudig ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van uw nieuw verworven Birmese vrienden. U aanvaart de terugtocht naar Pindaya, wat nog zo’n 3 uur wandelen zal zijn.

Bij terugkomst in Pindaya wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Dag 11: Pindaya - Inle Lake
Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw gids. Vanuit Pindaya is het ca. 3 uur rijden naar het Inle Lake waar u vandaag naar toe gaat. Gelegen middenin de Shan heuvels, is dit het thuis van de inheemse Inthar bevolking, die beroemd zijn vanwege hun eigenaardige manier van roeien, namelijk met 1 been.

U gaat aan boord van een longtailboot, waarmee u het meer gaat verkennen (zorg voor zonnebrand en/of hoofddeksel!). Ga eens lekker onderuit zitten om van de prachtige natuur en het verkoelende briesje te genieten!

Onderweg ziet u hoe de Inthar bevolking hun bijzondere beenroei-methode toepast terwijl ze vissen. Ook vaart u tussen de drijvende plantages door en ziet hoe ingenieus deze zijn aangelegd. In de omringende bergen rond het Inle Lake leven diverse bergstammen, waaronder de Palaung, Pa O en Shan bevolking. De beste plaats om de vele kleurrijke bergvolkeren bij elkaar te zien is een bezoek aan de markt. Mocht het vandaag marktdag zijn, dan gaat u hier zeker even langs.

In de Phaungdawoo Pagode ziet u 5 kleine vergulde boeddha's, waarna u naar het Ngaphechaung klooster gaat. Dit klooster werd ca. anderhalve eeuw geleden gebouwd op palen in het meer en is vooral bekend vanwege de monniken die katten trainen om te springen.

Aan het eind van de middag komt u aan in uw accommodatie aan het meer en kunt u op uw veranda uitrusten en genieten van de zonsondergang over het meer.

Dag 12: Tempels van Kakku
Vandaag laat u het meer even achter u, want in de omgeving is nog veel meer te zien. U maakt een bijzondere excursie naar het plaatsje Kakku, waar zich een bijzondere archeologische tempelsite bevindt. Op deze vlakte bevinden zich zo’n 2000 tempelruïnes die dateren vanaf de 3e eeuw na Christus en ook wel het stenen woud van pagodes wordt genoemd. Het Kakku tempelcomplex is pas sinds enkele jaren voor bezoekers toegankelijk en is dus veel minder ontdekt dan bijvoorbeeld Bagan. Uw gids zal u meenemen langs de tempels en uitleg geven over de verschillende tijdsperiodes waarin deze bijzondere gebouwen gebouwd zijn.

Na de rondleiding langs de diverse tempels keert u terug naar uw hotel bij het Inle Lake. Mocht het vandaag marktdag zijn, dan maakt u een extra stop op de lokale markt van Taunggyi.

Dag 13: Inle Lake
Vrije dag om heerlijk te genieten in uw accommodatie aan het meer. U kunt er ook prachtige wandelingen maken of het dorpje Nyaung Shwe bezoeken.

Optioneel kunt u het minder bekende Sagar meer bezoeken. Het Inle Lake is natuurlijk het bekendere meer, echter, ten zuiden ligt een tweede kleiner meer dat veel minder bekend is en waar weinig toeristen zich wagen. Sagar wordt ook wel Inle’s best bewaarde geheim genoemd. Per longtailboot is het ca. 2.5 uur varen naar Sagar, maar onderweg is er van alles te zien. De omgeving van het Sagar meer is rustiek en u zult hier vrijwel geen andere toeristen tegenkomen. U vaart op het gemakje rond om de unieke natuur, lokale dorpjes en oude tempels aan de rand van het meer te bezoeken. Voor de lunch gaat u picknicken bij de oude Tharkong Pagode. Aan het eind van de dag keert u terug naar uw hotel.

Een andere mogelijkheid en wellicht de meest indrukwekkende en adembenemende manier om het Inle Lake te bekijken is vanuit de lucht tijdens een ballonvaart. Vanuit de lucht, kijkt u als een vogel uit over de bergachtige omgeving en kunt u pas echt goed de uitgestrektheid van het meer zien.

Dag 14: Fietsen en wijnproeven Inle Lake
Natuurlijk zijn ook de oevers van het Inle Lake het verkennen waard. En hoe beter dan op Nederland’s favoriete vervoersmiddel: de fiets. U wordt opgehaald en per boot naar het dorpje Khaung Daing gebracht. Hier start u een rustige wandeling onder oude schaduwrijke bomen naar de top van de heuvel, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over het omliggende meer. Op de top van de heuvel staat ook een oude pagode, waar u volgens de legende een wens kunt doen die dan zeker uitkomt. Daarna stapt u op de fiets en fietst u op het gemakje langs de oevers van het meer en door slaperige dorpjes waar het leven nog eenvoudig is. Ook brengt u een bezoek aan het museum van de Shan Lords in Nyaung Shwe.

De route is ongeveer 10 km lang en voert u over veelal vlakke lokale wegen, die qua wegdek niet altijd even goed zijn. U kunt echter op uw eigen tempo fietsen, dus neem de tijd.

Uw fietstocht eindigt aan het eind van de middag bij de Red Mountain Estate. U krijgt een korte rondleiding door de wijngaard en de fabriek waar deze lokale wijn wordt gemaakt. Daarna is het uiteraard tijd om zelf de wijn te proberen tijdens een kleine wijnproeverij (4 soorten inclusief). Door de ligging van de estate is dit de ideale plaats om de dag te eindigen. Genietend van een lokaal wijntje en de zonsondergang over het Inle Lake.

Dag 15: Inle Lake - Yangon
Uw verblijf bij het Inle Lake zit er alweer op. U heeft een vlucht naar Yangon, het voormalige Rangoon en de oude hoofdstad van Myanmar. Hier wordt u weer opgehaald en gaat u richting het centrum. U wordt bij uw hotel afgezet en heeft de rest van de dag vrij om Yangon op eigen gelegenheid te verkennen.

Bezoek bijvoorbeeld de Bogyoke markt, ookwel Scotts Markt genaamd, waar u kunt rondstruinen om de laatste inkopen te doen. Dit is waarschijnlijk de beste plaats in Myanmar om mooie handgemaakte souvenirs te scoren, dus neem uw tijd! (Gesloten op maandag en nationale feestdagen)

Bent u uit gewinkeld, dan kunt u een wandeling maken door het koloniale centrum en Chinatown om de vele oude gebouwen te bewonderen. Als er genoeg tijd is, is het misschien nog een leuk idee om van een heerlijke high tea bij The Strand Hotel gaan genieten.

Dag 16: Yangon
Vandaag is alweer uw laatste dag in Myanmar. In de loop van de dag vertrekt u richting de luchthaven, waar deze tour eindigt. U kunt ook uw vakantie verlengen met een strandvakantie in Thailand of Myanmar.


Tempels in Bagan, Myanmar

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel