Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

€17,-

per persoon vanaf

Tour: Trekking in Kalaw (hele dag)

(T-MM-0807)

DagexcursieLeuke pluspunten om te weten

  • Prachtige natuur rondom Kalaw
  • Sportieve trekking door de bergen
  • Kennismaking met de Palaung bergstam

Vandaag ga je de omgeving van Kalaw verkennen. Het plaatsje Kalaw zelf ligt op zo’n 1300 m hoogte in de Shan Staat en is een oud Brits heuvelstation. Dit merk je overal nog in de koloniale sfeer van de huizen en straten. Vanwege de hoge ligging is het hier een stuk koeler, waardoor Kalaw een aangename plaats is om aan de hitte van bijvoorbeeld Yangon of Mandalay te ontvluchten. Het is dan ook de ideale omgeving voor een prachtige wandeling door de omgeving.

Je zult samen met je gids de natuur in trekken en de Palaung bergstam in hun eigen omgeving gaan bezoeken. Je zult het indrukwekkende landschap en de gastvrijheid van haar vriendelijke inwoners beleven, terwijl je langs thee- en sinaasappelplantages loopt.

De weg kronkelt door het landschap ophoog en je wandelt in zo’n zo’n 3 uur naar het dorpje Tar Yaw, waar de Palaung stam woont. Je hebt de tijd om kennis te maken met de vriendelijke mensen en om hun dorp en woonomgeving te bekijken. Hierna is het nog ca. een half uur verder naar een uitkijkpunt vanwaar je een adembenemend uitzicht hebt over de bergachtige omgeving van Kalaw. Hier bij het uitkijkpunt zul je van een eenvoudige picknicklunch genieten, die na de inspanning van de wandeling des te beter zal smaken!

Na de lunch is het tijd om terug te keren naar Kalaw, waar je weer bij je hotel wordt afgezet.
Extra informatie
Voor deze trekking moet je over een goede conditie te beschikken. Zorg er voor dat je goede bergschoenen hebt. Ook een zaklamp en regenjas tijdens het regenseizoen zijn handig om zelf mee te nemen.

Deze trekking kan het gehele jaar door uitgevoerd worden, echter in het regenseizoen (mei t/m september) kan het glad zijn tijdens de trekking. De beste tijd voor een trekking in de omgeving van Kalaw is van oktober t/m februari. Houdt er wel rekening mee dat het fris kan zijn in deze periode.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel