Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Myanmar > Tempels en tatoeages van mrauk u > Dag tot dag
Vorige pagina

€689,-

per persoon vanaf

Tour: Tempels en tatoeages van Mrauk U

(T-MM-4800)

4-daagse privé tour

Dag 1: Sittwe - Mrauk U
Uw tour start vanaf de luchthaven van de plaats Sittwe. U reist per simpele boot over de Paladan rivier (ca. 6 uur) naar Mrauk U. Onderweg kunt u uw ogen uitkijken en genieten van het uitzicht over de vele dorpjes met paalwoningen, groene rijstvelden en in de rivier badende waterbuffels.

Aangekomen in Mrauk U wordt u naar uw accommodatie gebracht en kunt u uitrusten van de lange reis.

Dag 2: Dagexcursie Mrauk U
Eén van de grootste bezienswaardigheden van Mrauk U zijn ongetwijfeld de vele tempels. Vandaag heeft u een volle dag om de mooiste en belangrijkste te bekijken. Afhankelijk van uw wensen, zal er met de gids een route bepaald worden en welke tempels u wilt bezoeken.

U kunt verschillende tempels en paleizien bezoeken, waaronder:
- de Koe Thaung tempel: Eén van de oudste en de grootste tempel van het plateau met binnenin zo’n 90.000 beeltenissen van Boeddha
- de Shittaung Pagode: De belangrijkste tempel van Mrauk U met zo’n 80.000 reliëfen en beeltenissen
- Htokekanthein tempel: Deze tempel lijkt bijna meer op een militair fort dan op een tempel en is op een heuvel gebouwd
- de Andaw Thein tempel: Deze tempel zou een tand van Boeddha herbergen
- Yadanarpone pagode: De beste bewaarde architectuur van het oude Rakhine koninkrijk

U eindigt de dag op één van de heuvels rondom, vanwaar u een prachtig uitzicht over de vele tempels heeft terwijl de zon ondergaat.

Dag 3: Omgeving Mrauk U
Vandaag heeft u een vroege start en trekt u de omliggende natuur in. Per auto rijdt u tussen de rijstvelden door en wordt u naar het dorpje Nan Kyar gebracht. Hiervandaan vertrekt u per boot over de Laymyo rivier. Onderweg vaart u langs dorpjes die omringd worden door akkertjes en bananen- en bamboeplantages, terwijl de zon langzaam opkomt en u geniet van een heerlijk ontbijtje. Het zal een onvergetelijke ervaring zijn.

Uw bestemming is een dorpje van de lokale Chin stam. Deze stam had in vroegere tijden het gebruik dat de vrouwen over hun hele gezicht getatoeëerd werden. De reden hiervoor was dat de Chin vrouwen volgens velen beeldschoon waren en de Chin koning was dan ook bang dat zijn vrouwen gestolen zouden worden door de vijand. Daarom begon men met het aanbrengen van tatoeages over het hele gezicht, zodat de vrouwen niet langer aantrekkelijk waren voor buitenstaanders. Later kregen de tatoeages een andere betekenis, namelijk die van moed, schoonheid en kracht. Vandaag de dag past deze traditie echter niet meer in het hedendaagse leven van de Birmezen, waardoor er nog maar een handjevol van deze kunstig beschilderde dames over zijn.

Na uw bezoek aan de Chin, bezoekt u het bamboe-producerende dorpje Sin Gay, waar u een picknick lunch aangeboden krijgt. En dan is het weer tijd om aan boord te gaan en terug naar Mrauk U te varen. Onderweg kunt u de zonsondergang vanaf de rivier aanschouwen.

Dag 4: Mrauk U - Sittwe
Uw tour door Mrauk U zit er weer op. U keert per boot terug naar Sittwe en wordt op de luchthaven afgezet.

V.a. Sittwe kunt u naar Yangon vliegen, maar ook naar Thandwe waar vandaan u Ngapali Beach kunt bereiken.


Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel