Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
Vorige pagina

€283,-

per persoon vanaf

Tour: Spiritueel heden en verleden van Mandalay

(T-MM-4801)

3-daagse privé tour

Leuke pluspunten om te weten

  • Ceremonie bij de Maha Muni Boeddha
  • Leer meer het leven van een monnik
  • Fietstocht naar het oude Ava
  • Boottocht over de Irrawaddy naar Mingun
Tijdens deze individuele tour leert u meer over de religieuze kant van Mandalay en de diepgewortelde invloed die het boeddhisme op het dagelijks leven van de bevolking van Myanmar heeft. Tegelijkertijd neemt u een kijkje in het verleden van Birma en bezoekt 3 oude koninklijke hoofdsteden van het Birmese rijk.

Mandalay is één van de belangrijkste religieuze plaatsen van Myanmar en dus een uitgelezen plaats om meer over het boeddhisme en het leven van de vele monniken te leren. De leer van Boeddha is gebaseerd op de 4 edele waarheden. Deze vertellen dat al het menselijk leven ook lijden inhoudt, dat lijden veroorzaakt wordt door o.a. hebzucht naar materiële zaken, dat dit lijden dus kan stoppen als je niet langer naar materiële zaken verlangd en als je dit nastreeft uiteindelijk verlichting bereikt.

Om verlichting te bereiken zijn er 8 basisregels en volgens deze regels leven de monniken en nonnen in Myanmar. U zult vandaag uitgebreid kennismaken met deze bijzondere levenswijze en ervaart de spiritualiteit en discipline van de monniken van dichtbij.

De dag start voor dag en dauw met een bezoek aan de imposante Maha Muni Boeddha, een belangrijke pelgrimsplaats voor boeddhisten. U maakt hier de bijzondere ceremonie van het wassen van het gezicht van de Maha Muni Boeddha mee. Aansluitend rijdt u naar Amarapura, waar u de zonsopkomst bij de U-Bein brug meemaakt terwijl de monniken de brug oversteken om hun dagelijkse aalmoezen op te halen. Bij het beroemde Maha Gandayon klooster leert u meer over het dagelijkse leven voor de monniken.

’s Middags stapt u op de fiets richting het oude Ava en bezoekt diverse oude sites van deze oude koninklijke hoofdstad. Als laatste bezoekt u Mingun, een oude stad die zo’n 11 km stroomopwaarts langs de Irrawaddy rivier ligt.
Monniken in Myanmar

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel