Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Myanmar > Ontdek myanmar local style > Dag tot dag
Vorige pagina

€281,-

per persoon vanaf

Tour: Ontdek Myanmar local style

(T-MM-1806)

9-daagse privé-rondreis Myanmar (excl. vlucht)

Dag 1: Aankomst Mandalay
Aankomst op de internationale luchthaven van Mandalay, waar uw lokale gids u opwacht voor de transfer naar uw hotel. De rest van de dag bent u vrij en kunt u het bruisende Mandalay, de op een na grootste stad van Myanmar aan de voet van de 200 m hoge Mandalay Heuvel, op eigen gelegenheid ontdekken.

Dag 2: Mandalay
Dag ter vrije besteding in de stad Mandalay met haar hectische en drukke straatbeeld waar altijd wel iets gebeurd.

In het zuiden van de stad ligt de allerbelangrijkste tempel, de Maha Muni Pagode met het gelijknamige kolossale boeddhabeeld. De stad Mandalay is ook het centrum van allerlei lokale ambachten. Zo kunt u zien hoe het kostbare bladgoud voor de tempels wordt vervaardigd, hoe men kleurige minutieus gedecoreerde wandtapijten maakt en hoe de fijngesneden marmer beelden worden gemaakt. Ook is een bezoek aan de speciale Jade markt, waar dit “groene goud” bewerkt en verhandeld wordt, een echte aanrader.

In de namiddag, zo net voor zonsondergang, is de beste tijd voor de beklimming van de Mandalay Hill. Via een trap van meer dan 1700 treden is deze beklimming een ware uitdaging, maar de beloning is groot. Vanaf dit hoge punt heeft u een uitmuntend uitzicht heeft over het landschap, waartussen de Irrawaddy rivier zich een weg kronkelt. Bent u minder sportief of vermoeid van de vele indrukken, neem dan gerust de lift naar boven en geniet alsnog van het prachtige uitzicht.

U kunt er ook voor kiezen om optioneel een excursie te boeken naar de één van de oude hoofdsteden van het Birmese rijk die in de omgeving van Mandalay liggen.

Optioneel op dag 2: Amarapura & Inwa
Bezoek aan Amarapura met het Mahagandayon klooster en de U-bein brug, gevolgd door een rit per paardenkoets over het eiland Inwa.
Of
Optioneel op dag 2: Mingun & Sagaing
Ontspannen boottocht over de Irrawaddy naar Mingun met rondwandeling langs de ruinepagode van Mingun, de Mingun Bel en de spierwitte tempel van de Myatheindan Pagode. Daarna vertrek naar Sagaing waar u diverse tempels op de heilige Sagaing heuvel bezoekt.

Dag 3: Mandalay - Bagan
U zet uw rondreis door Myanmar voort met de lokale bus. U wordt op tijd opgehaald door uw gids en naar het busstation gebracht. De reis naar Bagan duurt ca. 5 uur, dus u komt rond de lunch aan in Bagan.

Bij het busstation staat uw volgende gids klaar die u naar uw hotel brengt. De rest van de dag bent u vrij.

Er is ook een andere optie is om de reis af te leggen. Aangezien Mandalay en Bagan beiden aan de machtige Irrawaddy rivier liggen, kan dit traject ook gemakkelijk per boot. U vertrekt dan ’s ochtends al vroeg en vaart per comfortabel schip in ca. 7-10 uur naar Bagan. Voor de reis per boot geldt een toeslag van ca. € 45 per persoon.

Onderweg kunt u het nog traditionele leven langs de rivier bekijken. Vrouwen die de was doen of hun haar wassen, kinderen die lekker samen aan het spetteren en plezier maken zijn of mannen die aan het vissen zijn. Aan boord heeft u een comfortabele zitplaats en kunt u af en toe een luchtje scheppen op het dek. Op sommige schepen is een restaurant aanwezig, maar het is ook verstandig om zelf iets te eten en drinken voor onderweg mee te nemen.

Dag 4-5: Bagan
Twee vrije dagen om Bagan te verkennen.

Bagan is waarschijnlijk Myanmar’s beroemdste hoogtepunt. De vlakte is bezaaid met tempels en u kunt hier werkelijk uw ogen uitkijken. Het is een gemoedelijk plaatsje, waar u gemakkelijk zelf rond kunt fietsen of per paard en wagen rondrijden om de tempels te bekijken. Eigenlijk op iedere straathoek en achter iedere volgende bocht ligt weer een andere tempel. Sommige zijn groot en kunt u ook betreden of beklimmen, maar andere zijn hele kleine stoepa's waar weinig andere toeristen zullen stoppen. Zo kunt u heerlijk op uw eigen tempo rond toeren en een goede indruk van de omgeving opdoen.

Behalve een bezoek aan de vele tempels, is een bezoek aan de lokale markt van Nyaung een aanrader. Hier kunt u gemakkelijk wat beter kennismaken met de lokale bevolking en wat inkopen voor u zelf doen.

U kunt ook de optionele excursie om te fietsen in Bagan bijboeken.

Dag 6: Bagan - Yangon
Het is alweer uw laatste dag in Bagan, echter omdat u verder reist per lokale nachtbus, heeft u vandaag nog de hele dag om te ontdekken.

U wordt aan het eind van de middag bij uw hotel opgehaald om naar het busstation te gaan. Rond 20.00 uur vertrekt u per nachtbus naar Yangon. De nachtbussen in Myanmar zijn niet vergelijkbaar met de bussen in Thailand, maar toch zal de reis redelijk comfortabel zijn. U heeft een eigen stoel, airconditioning en onderweg wordt een aantal keer gestopt, zodat u even de benen kunt strekken en van het toilet gebruik kunt maken. De reis zal zo’n 12 uur duren.

Optioneel: Vlucht i.p.v. nachtbus Bagan-Yangon
Indien u liever niet met de nachtbus wilt reizen, dan vliegt u deze dag van Bagan naar Yangon. Bij aankomst op de luchthaven staat uw gids op u te wachten en brengt u naar uw hotel.

Dag 7: Yangon
’s Ochtends komt u al vroeg aan op het busstation van Yangon. Hier zal uw transfer klaar staan om u naar uw hotel te brengen, waar u direct kunt inchecken, omdat wij een vroege checkin voor u regelen.

Yangon, oftewel het voormalige Rangoon, is de oude hoofdstad van Myanmar. De rest van de dag bent u vrij om Yangon op eigen gelegenheid te verkennen.

Bezoek bijvoorbeeld de Bogyoke markt, ookwel Scotts Markt genaamd, waar u kunt rondstruinen om de laatste inkopen te doen. Dit is waarschijnlijk de beste plaats in Myanmar om mooie handgemaakte souvenirs te scoren, dus neem uw tijd! (Gesloten op maandag en nationale feestdagen)

Bent u uit gewinkeld, dan kunt u een wandeling maken door het koloniale centrum en Chinatown om de vele oude gebouwen te bewonderen. Als er genoeg tijd is, is het misschien nog een leuk idee om van een heerlijke high tea bij The Strand Hotel gaan genieten.

Dag 8: Yangon
Vandaag kunt u uw ontdekkingstocht door deze bijzondere stad op eigen gelegenheid voortzetten. De oude hoofdstad van Myanmar heeft ontzettend veel te bieden en u zult zich er zeker niet vervelen. Neem zeker de tijd om even plaats te nemen op een plastic stoeltje bij een lokale teashop voor een kopje melkthee met lokale snacks. U zult merken dat de lokale bevolking hier ook graag komt, niet alleen om vrienden en familie te ontmoeten, maar ook om zaken te bespreken en de beste deals te maken. U zult uw ogen uitkijken!

Leuke optionele excursies die u kunt doen in Yangon:
- Fietstocht over het platteland rondom Yangon
- Leer zelf Birmees koken
- Meet the locals: thuisbezoek bij een Birmese familie

Dag 9: Yangon
Uw rondreis door het voormalige Birma zit er alweer op. In de loop van de dag vertrekt u richting de luchthaven van Yangon, waar deze tour eindigt.


Monniken in Myanmar

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel