Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds

Ngwe Saung - Ontdek het vergeten strand van Myanmar (T820) 3 sterren

4-daagse tour vanuit Yangon


Ngwe Saung - Ontdek het vergeten strand van Myanmar

Leuke pluspunten om te weten

  • Één van de mooiste stranden van Myanmar
  • Een badplaats die puur en authentiek is
  • Verblijf in 3* ecovriendelijke bungalows aan een poederwit strand
  • Vervoer van Yangon naar Ngwe Saung per lokale bus
Absoluut één van de mooiste stranden van Myanmar vindt u bij het plaatsje Ngwe Saung. Gelegen in de vruchtbare Irrawaddy delta biedt het een prachtig groen achterland waar bijvoorbeeld een groot deel van de rijstteelt van het land plaatsvindt. De grootste attractie is echter het witte poederachtige zandstrand dat zich uitstrekt over zo’n 15 km kustlijn uit en weergaloze uitzichten biedt over de Baai van Bengalen. De golven van het helderblauwe water kabbelen er rustig over het strand, de palmbomen wuiven er zachtjes in de wind. Kortom, het is er werkelijk nog ongerept.

Er zijn dan ook maar weinig toeristen die hier komen, wat waarschijnlijk door de wat afgelegen ligging komt. De Rakhine bergketen schermt dit pareltje als het ware af van de modernisering die in rap tempo plaatsvindt in Myanmar. De weg er naar toe kan alleen per auto afgelegd worden en is niet altijd gemakkelijk. Vanuit Yangon is het ca. 5 uur rijden over veelal onverharde wegen. Heeft u dit er echter voor over, dan vindt u een oase van vredige rust en kunt u even helemaal ontspannen.

Langs het strand vindt u diverse eco-vriendelijke bungalows waar u nog best acceptabele luxe faciliteiten kunt vinden. Verder kunt u er uiteraard van de heerlijkste verse vis genieten, uitgebreid relaxen aan het strand, maar ook iets actiever een fietstocht door de omgeving maken of de onderwaterwereld gaan ontdekken. Ngwe Saung is met recht een echt paradijsje!

Tijdens deze tour Myanmar verblijft u in het 3* Emerald Sea Resort, een kleinschalig resort pal in het midden van het schilderachtige strand van Ngwe Saung ligt. Het resort heeft slechts 23 kamers die ruim verspreid liggen over een tropische tuin.
Extra informatieTijdens deze tour reis u per lokale bus naar het prachtige strand van Ngwe Saung. De bussen in Myanmar zijn niet vergelijkbaar met de bussen in Thailand, maar toch zal de reis redelijk comfortabel zijn. U heeft een eigen stoel, airconditioning en onderweg wordt een aantal keer gestopt, zodat u even de benen kunt strekken en van het toilet gebruik kunt maken. De reis zal zo’n 10 uur duren.

Reisschema:
Vrijdag: Yangon - Ngwe Saung: vertrek 21.00 uur, aankomst 06.00 uur.
Maandag: Ngwe Saung - Yangon: vertrek 09.00 uur, aankomst 19.00 uur.

De bus zal u bij uw accommodatie in Ngwe Saung afzetten en ook weer hier ophalen. U heeft in Ngwe Saung dus verder geen transfer nodig.

Ngwe Saung Beach is van oktober t/m april geopend en dan is het hier goed toeven. Vanaf mei begint de regentijd en sluiten de meeste hotels hun deuren.

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2017 333travel