Zoover winnaar Beste verre reizen specialist
  • ANVR
  • SGR
  • Calamiteitenfonds
U bent hier: Home > Tour > Myanmar > Mount popa
Vorige pagina

€47,-

per persoon vanaf

Tour: Mount Popa

(T-MM-0800)

Halve dagexcursie

Leuke pluspunten om te weten

  • Beklimming van Mount Popa
  • Heiligdom van de 37 nats
  • Bezoek aan een toddy plantage
Vandaag bezoekt de heilige berg van Myanmar, Mount Popa. Deze bijzondere berg is eigenlijk een uitgedoofde vulkaan en steekt bijna als uit het niets 1518 m omhoog. Voor de Birmezen is deze berg, wat Olympus voor de Grieken is. Ze geloven dat de nats (heilige geesten) hier wonen.

U vertrekt ’s ochtends vanuit Bagan naar Mount Popa, een rit van ca. 1.5 uur. Aangekomen bij de berg bezoekt u eerst een heiligdom aan de voet van de berg, waar u de beelden van de 37 belangrijkste nats ofwel heilige geesten kunt bekijken. De nats zijn een overblijfsel vanuit het animistische geloof en men bidt nog steeds tot deze personen voor welvaart, gezondheid en bescherming.

Nu u beter weet wat nats zijn, is het tijd om de berg te beklimmen en hun huis te bezoeken. Bovenop de top van Mount Popa is een klooster gebouwd en dit is een waar pelgrimsoord voor de Birmezen. De weg naar boven voert u langs meer dan 700 traptreden, een hele klim. Onderweg kunt u echter meerdere keren stoppen en de vele aapjes die hier leven bekijken of alvast een voorproefje van het uitzicht nemen. Het beste uitzicht heeft u echter pas als u helemaal bovenaan staat, een weids panorama over de relatief vlakke omgeving.

Op de terugweg maakt u stop bij een toddy plantage. Toddy is een soort lokale alcohol die van de toddy palm wordt gemaakt. U krijgt een uitleg hoe dit drankje gemaakt wordt en kunt natuurlijk zelf ook even proeven.
De Pindaya grotten in Myanmar

Soorten reizen

Vliegtickets

Over 333travel

Reisinformatie

In de media

Bekijk ook eens

Bestemmingen

© 2019 333travel